Silverlight Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bir arkadaş demiş, page flip en baba örneğiydi diye. Saçmalık , pageflip silverlight'ın girişinde gösterilen bir şey. Siz düşünün :)

Flash ile çok zor yapılır denen şeyler, silverlight ile çok basit. Yanılmıyorsam Flash'a veri bağlarken sadece xml yapısı kullanılabiliyor. Silverlight ile mysql,access,excel,oracle aklına ne gelirse çok rahat çalışıyorsun. Bu bile kullanılması için başlı başına sebep.

Bunlar uzmanların görüşüdür, malesef benim çok bilgim yok silverlight hakkında.

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

SharpShooter bunu yazdı:
    -----------------------------

bir arkadaş demiş, page flip en baba örneğiydi diye. Saçmalık , pageflip silverlight'ın girişinde gösterilen bir şey. Siz düşünün :)

Flash ile çok zor yapılır denen şeyler, silverlight ile çok basit. Yanılmıyorsam Flash'a veri bağlarken sadece xml yapısı kullanılabiliyor. Silverlight ile mysql,access,excel,oracle aklına ne gelirse çok rahat çalışıyorsun. Bu bile kullanılması için başlı başına sebep.

ODBC desteği gerçekten büyük bi avantaj, flash'ın büyük bi eksikliği bu. Ama biraz mantıklı düşünecek olursak ham veri ile uğraşmak zaten SilverLight ve Flash'ın işi olmamalı.. Sonuçta bi programlama katmanından geçip düzenlenmiş verinin animasyonda yayınlanması daha mantıklıdır..

bu arada page flip örneğini ben verdiğim için üzerime alınıyorum..

Microsoft Türkiye ve IEEE ülkemizde çok güzel bi şekilde çalışıp teknolojisini pazarlıyo, üniversite üniversite geziyolar bizim üni'nin basamağında da Silverlight,XAML,Microsoft Surface'in reklamını yaptılar bi güzel.. Abartmıyorum, gösterdikleri en komplike örnek page flip'ti... :) Ve bunu öyle süper, öyle yeni bişi gibi gösterdiler ki, microsoft'tan bir kez daha soğudum.. Sonuçta flash'ta 4-5 sene önce yapılmış birşeyi niye böyle reklam ediyolar ki? :)

Microsoft Linux'un varlığını adam gibi kabul etmedikçe ne bileyim, c#'ın linuxte çalışması için düzgün destek vermeyince, Silverlight için bi linux desteği sağlamadıkça, bu pazarda yerleşmiş bi teknolojiyi kolay kolay yokedemez gibi geliyo bana...

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

SharpShooter bunu yazdı:

hmm o güzel fakat microsoftun linux kısmınada yönelmesi laızm.Benim en büyük problemim verileri flasha bağlamak.Birşey yapacaktım bunun için önce xml şeklinde bastırmam ordan çekmem lazım biraz uzun geldi.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

Aynı kelimelerle aynı cümleleri kura kura acaba başka bişey bilmiyormuyum diye tereddüt etmeye başladım, yorumunu siz yaparsınız, ama ben yinede bildiklerimi anlatacağım...

Silverlight ın flasha göre + ları musketin saydıkları olarak kabul edip bişey anlatacağım...

Flash Ciddi bir gelişme içinde, Git gide büyüyen bir dünya, Flashden.com gibi sitelere bakıp "animasyon" olarak nelerin yapılabildiğine bakabilirsiniz...

İlk olarak Hız konusuna değineceğim, Flash 5 - Flash 8 döneminin yani ActionScript 2 döneminde Birçok komplike kod proje bulunmasına karşın Flashla ciddi projeler geliştirilmiyordu, çünkü ActionScript 2 gayet yavaş bir dildi, Ancak Flash CS4 ve ActionScript 3 ile bir devrim yaşadı deniyor, ama bana göre daha devrim yaşamadı, neyse, Action Script 3 ile 10 kat daha hızlı çalışan projeler tasarlandı, buradaki 10 hızlı çalışma gerekli optimizasyonlar ile 8 kat daha arttırılabiliyor hatta bir ara seminerleri verilmişti, Yani hız konusunda fantaziye daha ulaşamadı ama yeterli, en azından socket bir mmorpg yapılacak kadar yeterli, ki bu yeterli :D

Şöyle Bir laf atabiliriz ortaya:
    "Flash farz, Silverlight vaciptir" :)

Şimdi Flash ın biraz tabiri caiz götünü kaldıralım,

Flex, Adobe Air, Alakası pek yok ama Shockwave Director,

Bu platformlar ile Yazılım, 3D oyunlar yapabilirsiniz, ve hepsi .swf olarak derlenebilir. Yani Flash Player ile çalışır.

FedEx firmasının yazılımları Flex ile yapılmıştır,

Ayrıca Demiryolu, Havayolu, E-Ticaret siteleride Flex veya Flash la yapılabilir çünkü asp,php hangi dili isterseniz flashla birlikte kullanabilirsiniz, ajax ı gayet güzel projelerinize katabilirsiniz.

Silverlight bir katalizör sadece, şu an için en azından, ileride büyüyebilir, kaleci şansı

Gerçek bir profosyonel, Flash ile istediği her web projesini gerçekleştirir, işletim sistemi yapmak dışındada masaüstü programlama yapabilir.

Ülkemizde flash konusunda bilgili kişiler az, uzman yok, r10 da rastlayanlar olmuştur, bilgili insanlar fakat onlarda uzman değiller, uzmanlar bir elin parmağı kadar,

Bir dilde istediğim yegane şeylerden biri matematik kullandırtmasıdır. yani fonksiyonumu vsmi yazıp kendi 3d motorumu yapabilmen bundan verim sağlayabilmem...

Oracle vs bağlanma konusunda, bilmiyorum silverlighta nasıl ama flashta zaten 2. bir dil devreye giriyor, php olur, asp olur, java olur, her türlü bağlantını kurarsın.

Kolaylık zorluk olayını da bilmiyorum ama en azından her türlü parametresini eventini vs kendim ayarlıyorum,

Karşılaştırmalarda bir tarafın azına sıçılmasını hiç sevmiyorum, Silverlight bu kadar iyi olsaydı bütün yazılım dünyasını bu teknolojiyi beklerdi, Flash bu kadar kötü olsaydı kimse onu kullanmazdı.

Alışkanlıkla iligili

2. bir ASP mi PHP mi vakası olmaması dileğiyle, yapmayın pislik yaparım :)

Bunlar benim GÖRÜŞLERİMDİR.

hiçbir propagandist amaç içermemektedir, herhangi bir polemikle alakası yoktur, her hakkı saklıdır...

Toplam Hit: 2256 Toplam Mesaj: 15