Simit Yapmayı Öğrenmek
-
cache bunu yazdıHangi şehirdesin bilmiyorum hocam ama simit sarayından daha güzel yapan biryer illaki vardır, ufacık Isparta'da simit sarayına sadece 1 defa gittim. İzmir simitci fırını diye biryer var. Isparta'daki tüm simitciler simitleri oradan alır. Baya güzel yapıyorlar. @theholiqan 'la birlikte geceleri simit almaya gideriz bazen. Bulunduğun şehirde illaki vardır böyle biryer :)
anladım hocam dediğini, bakmak lazım o zaman istanbul taraflarına.. Ama dediğim gibi sadece simit değil de çeşitleri önemli, bir de bunun yanında poğaça, açma tarzı şeyler de olabilir :) anlaşılan o ki bir usta gerekecek bize
-
-
http://www.nefisyemektarifleri.com/?sa=&s=simit
burdaki tarifler güzel hocam
sizde yurt dışında olduğunuzdan dolayı arıyorsunuzdur sanırım
bende bu tarifleri uyguluyorum çok güzel şeyler çıkıyor :)
-
hipokondriyak bunu yazdı
çok iyi anlayamadım hocam dediklerini :) ama genel nokta simit sarayına bağlı kalma demek istiyorsun..
-
Atakan bunu yazdı
http://www.nefisyemektarifleri.com/?sa=&s=simit
burdaki tarifler güzel hocam
sizde yurt dışında olduğunuzdan dolayı arıyorsunuzdur sanırım
bende bu tarifleri uyguluyorum çok güzel şeyler çıkıyor :)
sağol hocam, bir iki video izledim dediğin gibi güzel görünüyorlar ve gayet de basit görünüyor :D neyse eve gidince bir deneyeyim bakalım. ben hep zor olarak düşündüğüm için kendim bu işe girmeye niyetli değildim..
ama daha fazla ürün gerekli olacağı için farklı teknikler bulmak lazım..
-
düz simitte birşey yok abi ya hamur işte içine gereken tuzun 3 katını koymadıktan sonra yani belli tariflerin dışına çıkmadıktan sonra tat olarak geneli aynıdır daha ben tat olarak farklı gelen hiç simit yemedim, zeytinlisi falanı filanıda bildiğimiz pohaça işte içine deneyerek sana en iyi gelen miktarlarda zeytini kaşarı falan koyarsın, internette bulunan tarifleri deneyerek pratikleşip endüstriyel bi fırınla yüksek miktarda üretebilirsin, yani miktarı artmasından başka evde yapılanla fazla miktarda yapmak arasında fark yok tek fark daha büyük fırın kullanıp daha fazla ürün pişirmek, yani baklava börek vs. özellikle usta ister bir usta gibi yapamazsın internetten baktığın tariflerle ama simit poğaça açma falan pek bir ustalık istemez
-
superfresh in kampanyası varmış, 6.50 ye kol böğreği aldım fırında yapıılır yazıyordu kızgın tost makinesinde yaptım mis mis... 9.50 dan inmiş 2 öğrenci doyurur. location carrefour istanbul.
-
pesimistzombie bunu yazdı
hocam ekmek yapmayı bilen her usta simit de yapar poğaça da yapar. alt yapısı ekmek hamuru bunların. düzgün pişmesi, düzgün mayalanması lazım başka bir olayı yokki coca cola gibi özel tarifi olsun. Kullanılan unun, mayanın kalitesi ve simitteki extra pekmez susam kalitesi tabi değişiklik gösterebilir. Ama simit sarayı gibi varsa bunun bir bayilik sistemi merkezle görüş dediğin gibi kendileri yolluyor olabilir ürünleri pişmemiş şekilde kalite standardı gereği.
kanka simbonun garantisi süper. evden alıyor eve geitiryor öle oyalamıyor. garantisi varsa yolla.
-
RETRET bunu yazdı
superfresh in kampanyası varmış, 6.50 ye kol böğreği aldım fırında yapıılır yazıyordu kızgın tost makinesinde yaptım mis mis... 9.50 dan inmiş 2 öğrenci doyurur. location carrefour istanbul.
nerde yemek muhabbeti var retret orda. :) börek 2 öğrenci için yeterlidirde sana anca yetmiştir.
-
Lotus bunu yazdı
düz simitte birşey yok abi ya hamur işte içine gereken tuzun 3 katını koymadıktan sonra yani belli tariflerin dışına çıkmadıktan sonra tat olarak geneli aynıdır daha ben tat olarak farklı gelen hiç simit yemedim, zeytinlisi falanı filanıda bildiğimiz pohaça işte içine deneyerek sana en iyi gelen miktarlarda zeytini kaşarı falan koyarsın, internette bulunan tarifleri deneyerek pratikleşip endüstriyel bi fırınla yüksek miktarda üretebilirsin, yani miktarı artmasından başka evde yapılanla fazla miktarda yapmak arasında fark yok tek fark daha büyük fırın kullanıp daha fazla ürün pişirmek, yani baklava börek vs. özellikle usta ister bir usta gibi yapamazsın internetten baktığın tariflerle ama simit poğaça açma falan pek bir ustalık istemez
anladım hocam, eve gidince bi denerim bakalım, eğer olursa o yönden ilerlerim, hatta döndüğümde arkadaşlara kendi simidimi veririm bakalım anlayabilecekler mi :D
ilerde börek vs lazım olursa bi usta şart gibi görünüyor. altından kalkılacak işler değil