folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Simit Yapmayı Öğrenmek

Simit Yapmayı Öğrenmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    cache bunu yazdı
    Hangi şehirdesin bilmiyorum hocam ama simit sarayından daha güzel yapan biryer illaki vardır, ufacık Isparta'da simit sarayına sadece 1 defa gittim. İzmir simitci fırını diye biryer var. Isparta'daki tüm simitciler simitleri oradan alır. Baya güzel yapıyorlar. @theholiqan 'la birlikte geceleri simit almaya gideriz bazen. Bulunduğun şehirde illaki vardır böyle biryer :)

anladım hocam dediğini, bakmak lazım o zaman istanbul taraflarına.. Ama dediğim gibi sadece simit değil de çeşitleri önemli, bir de bunun yanında poğaça, açma tarzı şeyler de olabilir :) anlaşılan o ki bir usta gerekecek bize

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

simit safayi furyasi nereden patladi bilmiyorum ama.bor cokf arkli isimde.varlar.

ama.asil simit sarayinin ureri gevrekligi filan iyi degil.

izmirde tas firin var bin  basar simit sarayina

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek

http://www.nefisyemektarifleri.com/?sa=&s=simit

burdaki tarifler güzel hocam

sizde yurt dışında olduğunuzdan dolayı arıyorsunuzdur sanırım 

bende bu tarifleri uyguluyorum çok güzel şeyler çıkıyor :)

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı

simit safayi furyasi nereden patladi bilmiyorum ama.bor cokf arkli isimde.varlar.

ama.asil simit sarayinin ureri gevrekligi filan iyi degil.

izmirde tas firin var bin  basar simit sarayina

çok iyi anlayamadım hocam dediklerini :) ama genel nokta simit sarayına bağlı kalma demek istiyorsun.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Atakan bunu yazdı

http://www.nefisyemektarifleri.com/?sa=&s=simit

burdaki tarifler güzel hocam

sizde yurt dışında olduğunuzdan dolayı arıyorsunuzdur sanırım 

bende bu tarifleri uyguluyorum çok güzel şeyler çıkıyor :)

sağol hocam, bir iki video izledim dediğin gibi güzel görünüyorlar ve gayet de basit görünüyor :D neyse eve gidince bir deneyeyim bakalım. ben hep zor olarak düşündüğüm için kendim bu işe girmeye niyetli değildim..

ama daha fazla ürün gerekli olacağı için farklı teknikler bulmak lazım.. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

düz simitte birşey yok abi ya hamur işte içine gereken tuzun 3 katını koymadıktan sonra yani belli tariflerin dışına çıkmadıktan sonra tat olarak geneli aynıdır daha ben tat olarak farklı gelen hiç simit yemedim, zeytinlisi falanı filanıda bildiğimiz pohaça işte içine deneyerek sana en iyi gelen miktarlarda zeytini kaşarı falan koyarsın, internette bulunan tarifleri deneyerek pratikleşip endüstriyel bi fırınla yüksek miktarda üretebilirsin, yani miktarı artmasından başka evde yapılanla fazla miktarda yapmak arasında fark yok tek fark daha büyük fırın kullanıp daha fazla ürün pişirmek, yani baklava börek vs. özellikle usta ister bir usta gibi yapamazsın internetten baktığın tariflerle ama simit poğaça açma falan pek bir ustalık istemez

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

superfresh in kampanyası varmış, 6.50 ye kol böğreği aldım fırında yapıılır yazıyordu kızgın tost makinesinde yaptım mis mis... 9.50 dan inmiş 2 öğrenci doyurur. location carrefour istanbul.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı

hocam ekmek yapmayı bilen her usta simit de yapar poğaça da yapar. alt yapısı ekmek hamuru bunların. düzgün pişmesi, düzgün mayalanması lazım başka bir olayı yokki coca cola gibi özel tarifi olsun. Kullanılan unun, mayanın kalitesi ve simitteki extra pekmez susam kalitesi tabi değişiklik gösterebilir. Ama simit sarayı gibi varsa bunun bir bayilik sistemi merkezle görüş dediğin gibi kendileri yolluyor olabilir ürünleri pişmemiş şekilde kalite standardı gereği. 

kanka simbonun garantisi süper. evden alıyor eve geitiryor öle oyalamıyor. garantisi varsa yolla.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı

superfresh in kampanyası varmış, 6.50 ye kol böğreği aldım fırında yapıılır yazıyordu kızgın tost makinesinde yaptım mis mis... 9.50 dan inmiş 2 öğrenci doyurur. location carrefour istanbul.

nerde yemek muhabbeti var retret orda. :) börek 2 öğrenci için yeterlidirde sana anca yetmiştir.

Bengü il tuta olurtaçı sen Türk budun.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Lotus bunu yazdı

düz simitte birşey yok abi ya hamur işte içine gereken tuzun 3 katını koymadıktan sonra yani belli tariflerin dışına çıkmadıktan sonra tat olarak geneli aynıdır daha ben tat olarak farklı gelen hiç simit yemedim, zeytinlisi falanı filanıda bildiğimiz pohaça işte içine deneyerek sana en iyi gelen miktarlarda zeytini kaşarı falan koyarsın, internette bulunan tarifleri deneyerek pratikleşip endüstriyel bi fırınla yüksek miktarda üretebilirsin, yani miktarı artmasından başka evde yapılanla fazla miktarda yapmak arasında fark yok tek fark daha büyük fırın kullanıp daha fazla ürün pişirmek, yani baklava börek vs. özellikle usta ister bir usta gibi yapamazsın internetten baktığın tariflerle ama simit poğaça açma falan pek bir ustalık istemez

anladım hocam, eve gidince bi denerim bakalım, eğer olursa o yönden ilerlerim, hatta döndüğümde arkadaşlara kendi simidimi veririm bakalım anlayabilecekler mi  :D 

ilerde börek vs lazım olursa bi usta şart gibi görünüyor. altından kalkılacak işler değil

Toplam Hit: 2461 Toplam Mesaj: 21
simit simit yapımı