Sınavda Geometri.
-
malzeme
1-tahta kurşun kalem.üzeri cm ve mm işaretli.arka tarafında iğnenin yarısı kırıp santim başına tersinden çakacaksın
2-diktörgen silgi birtarafı açılandırılmış işaretli (30-45-60-90 asgari olarak)
3-ikinci bir tahta kurşun kalem.
bu şekilde ölçüp biçmeyle 15 sorunuz garantidir.hiç formüle şuna buna gerek yok.ne soruyosa ölçün cevabını işaretleyin.)) teşekkürleriniz bekliyorum ( amk ne kadar mütevaziyim)
-
mütevazi kardeşim evallah TEŞEKKÜRLER:D
-
bu arada kardeş yapılmışı varmı bunun bi resim koysana tam anlamadım a.q:D
bide sen denedinmi işe yarıyormu?
-
kardeş ordaki şekiller bire bir tutmaz ölçüleri.mesela bi açı sana dar olarak görünür ama aslında geniştir.veya bi kenar diğer kenarlardan uzun görünür ama cevabı belki en kısasıdır.
-
Profesor bunu yazdı:
-----------------------------
kardeş ordaki şekiller bire bir tutmaz ölçüleri.mesela bi açı sana dar olarak görünür ama aslında geniştir.veya bi kenar diğer kenarlardan uzun görünür ama cevabı belki en kısasıdır.
-----------------------------katılıyom hoca.. bna da mantıgın biraz ters geldi :S
-
MESSAGE DELETED
-
harbi çok ters :D orantılı olarak küçültmüyolar ki
şekil üzerinde varsayım yapıolar böle bi şekil işte zort zurt :D
-
hoca şeklin üstünde yapmayın zaten baştan cizin dio cocuk...
-
yav siz kitapcıktakini ölçmeyeceksinizki..kendiniz verilen ölçüleri ufak ölçeklerde çizeceksiniz.mesela 40 cm üçegenin kenarı,diğeride 30 cm .sizden üçüncü kenarın uzunluğu soruluyor. çiz 4 cm ve 3cm ,diğer kenarıda ölç kaç cm ise sonra çarp 10 la olay tamam.kalemin arkasındaki iğnede pergel görevi görecek unutmayın.biraz düşünürseniz malzeme listesini,her özelliğin ne işe yaradığını bulabilirsiniz.
-
ÖSS de şekiller 1e1 çizilir...
Yani ölçmek tutar...
Ama şu varki 2kök5 kaç eder :D
-
hocam ilk maddede dediğinin bi ekran görüntüsünü koysaydın "arka tarafında iğnenin yarısı kırıp santim başına tersinden çakacaksın" demişsin anlıyamadım bu tarafı...