Sınavda Geometri.
-
üçgen sorularının azdırıcı bi etkisi varmış.bilim adamları yoğun bi çalışmayla bu sonuca varmışlar:D
-
bızım matematıkcıde demıstı cetvel seklındekı uc kutusuyla gırın dıe
-
birebir çizmiolar bzim bi arkadaş denedi gördü! ama bu yöntem işe yarar
-
sorular ölçütlerle tamamen aynı çizildiğinden 15 soru kadar kolayca halledile bilir :D
-
anlamadım bişey nasıl çakıcam iğne ucunu :S
-
Zamanında öss ye hazırlanırken kitaplarda bazı şekillere bakıp ak bu nası 90 derecelik açı, ölçsen bariz 90 ın altında çıkar diye söverdim ama işin aslı farklıymış. Bi arkadaşın öğretmen bi babası vardı, onların zamanında geometri sorularındaki şekiller bire bir olurmuş ve dediğin yöntemlerle çözerlermiş soruları. Tabi ösym çakmış bu dalgayı ondan sonra bu şekilleri böle eciş bücüş çizmeye başlamışlar. Sözün özü o dediğin yöntemlerle şu anki sınavlarda sıçarsın haberin olsun.
-
haydin hayırlı traşlar bakalım. öss ciler ak g*t mü yoksa kara g*t mü çıkacak ortaya.))
-
Musket bunu yazdı:
-----------------------------ÖSS de şekiller 1e1 çizilir...
Yani ölçmek tutar...
Ama şu varki 2kök5 kaç eder :D
-----------------------------
bende onu merak ediyodum herşey tamam dielimde 2kök5 kaç cm oluyo:D -
Profesor bunu yazdı:
kardeş ordaki şekiller bire bir tutmaz ölçüleri.mesela bi açı sana dar olarak görünür ama aslında geniştir.veya bi kenar diğer kenarlardan uzun görünür ama cevabı belki en kısasıdır.
işte birader öyle değil.. ders kitaplarındaki geometri sorularında felan yaptığında tutmuyo ama eğer gerçek öss soru kitapçığında yaparsan tutuyor..
bütün açı soruları hesaplanarak çiziliyor o soru kitapçığında.. yıllardır bilinen bişey bu :D -
valla mantıklı geldi, ben girdiğim sene bilseydim denerdim...
Toplam Hit: 2829 Toplam Mesaj: 22