Sınırlı Bağlantı Yada Bağlantı Yok [Yardım]
-
Mrb murid arkadaşlar.
Büroda 3 tane bilgisayar var. Şu an 2sinde internete giriyor ama birinde sağ alt köşede
İnternet logosunun üzerine ünlem işareti üzerinde şöyle yazıyor ;
Yerel Ağ Bağlantısı
Hız: 100.0 Mbps
Durumu: Sınırlı bağlantı yada bağlantı yok.
Yazıyor. Sağ tuş onar yaptım v.s v.s olmadı. En son ana bilgisayardaki İnternet İletişim Kuralları (TCP/IP) Özelliklerindeki ip leri diğer internete girmeyen bilgisayara kopyaladım internete girdi fakat bu seferde ana bilgisayar internete girmemeye başladı. Tekrar düzelttim. Büroda lazım olan program Ana bilgisayar ve o bilgisayarda yüklü o yüzden biraz önemli bir problem bu. Tekrar ip falanmı vermem lazım pc ye ? İnternette araştırdım saçma sapan format atın gibi çözüm getirmişler. İnternet bağlantısıyla formatın ne alakası var onuda anlamadım. Daha önce başından böyle bir şey geçen vardır umarım.
Yardımlarınız için teşekkürler saygılar.
-
aynısı bendede oluyodu1 ay önce hergün 6-7 saat kopuyodu net... ama düzeldi sonra
-
ReDsEa bunu yazdı:
-----------------------------
aynısı bendede oluyodu1 ay önce hergün 6-7 saat kopuyodu net... ama düzeldi sonra
Kendi kendinemi? -
ip çakışması oluyordur belki.benim başıma gelmişti.Sorunlu pc de ip yi elle girin otomatik olmasın.Bende düzelmişti.
-
asus modemim vardı sık sık bu hatayı alıyordum. birgün yine bu hatayı verdi meğersem modemde sorun varmış. başka modem ile deneme imkanın varsa dene istersen.
-
heza bunu yazdı:
ip çakışması oluyordur belki.benim başıma gelmişti.Sorunlu pc de ip yi elle girin otomatik olmasın.Bende düzelmişti.
el ile girdim hata düzeldi şimdide Sayfa Görüntülenemiyor diyor. -
Pc-ErrOr bunu yazdı:
heza bunu yazdı:
el ile girdim hata düzeldi şimdide Sayfa Görüntülenemiyor diyor.
-----------------------------kendi kendine düzeldi hacı
-
İnternet İletişim Kuralları (TCP/IP) Özelliklerinde
Ip Adresi
Alt ağ maskesi
Varsayılan ağ geçidi
Yeğlenen DNS sunucusu
Diğer DNS sunucusu
Bunların hepsinin son hanesindeki rakamımı değiştireyim yoksa sadece ip adresininkinimi değiştireyim?
-
Olası nedenler
1) DNS çözümleyemiyordur >
Başlat > çalıştır > CMD ( enter ) > ipconfig /flushdns ( enter ) sonrasında > ipconfig /registerdns ( enter )
2) Modem arızalanmıştır , çözüm : Yeni modem
3) Jak uçlarının birinde sorun vardır, çözüm : yeni uç çak
4) Kabloda kırılma olmuştur , çözüm : Yeni kablo çek
5) Elle IP ataman hiç bir işe yaramaz, tek kullanıcıysan standardında zaten otomatik IP ile bağlan malısın.
-
karakutu bunu yazdı:
Olası nedenler
1) DNS çözümleyemiyordur >
Başlat > çalıştır > CMD ( enter ) > ipconfig /flushdns ( enter ) sonrasında > ipconfig /registerdns ( enter )
2) Modem arızalanmıştır , çözüm : Yeni modem
3) Jak uçlarının birinde sorun vardır, çözüm : yeni uç çak
4) Kabloda kırılma olmuştur , çözüm : Yeni kablo çek
5) Elle IP ataman hiç bir işe yaramaz, tek kullanıcıysan standardında zaten otomatik IP ile bağlan malısın.
-----------------------------1.ci dediğin şeyi yaptım olmadı.
2.ci sinde modem arızalansa diğer 2 pcde girmezdi.
3.sü Jak uçlarında sorunda yok.
4.kabloda kırılmada yok eminim.
5.Elle ip atadım o hata gitti sağ alt köşede normal Durumu: Bağlandı 100.0 mbps hız diyor. Böyle demesine rağmen girmiyor internete. ilginç.
-
aynısı bendede oluyor internete ilk bağlanırken sonra kendiliğinde düzeliyor.