Sinyal Güvenlik Sistemleri Ve Teknolojileri
-
Ya ben 4 yıl lise okudum güvenlik sistemleri okudum ama bununla iligli bir üniversite bulamadım :( varda ben mi bilmıyorum? vetya boşa 4 yıl neden okudum?
-
kocaeli özel güvenlik meslek yüksek okulu
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
kocaeli özel güvenlik meslek yüksek okulu
-----------------------------abi o güvenlik yani bekçilik gibi :)
benim alanım kameralar dedektörler alarmlar sensörler
-
bildiğim kadarıyla müfredatı bu konulardan ibaret bir bölüm yok.
-
öss klavuzunda seçeceğin bölümler olması gerek.. dikkatli incelersen bulabilirsin.. elektronik öğretmenliği gibi bölümlre gidebilrisin yada elektronk ve haberleşme, elektronik ve bilmem ne gibi bölümlere geçebilrsin..
-
legion_of_doom bunu yazdı:
-----------------------------
öss klavuzunda seçeceğin bölümler olması gerek.. dikkatli incelersen bulabilirsin.. elektronik öğretmenliği gibi bölümlre gidebilrisin yada elektronk ve haberleşme, elektronik ve bilmem ne gibi bölümlere geçebilrsin..
-----------------------------dediiğinj şeyi yaptıktan sonra okudugum 4 yıl neden ?
-
sorun biraz saçma olmuş.. ben de 4 yıl teknik lise eğitimi aldım ve elektronik üzerine okudum.Sonrada üniversiyeye gittim. Bu bölüme sen gittin, sinyal güvenlik ve teknoloji bölümüne. Bu bölüme kayıt olmakla gelecekteki tüm şartları kabul etmiş oldun. Gelecek de bilinmediği için başına gelebilecek tüm olumsuzluklara karşı önceden hazırlıklı olmak zorundasın. Bunun için de kimseden hesap soramazsın (ailen seni zorla vermişse onlar hesap verebilirler)
olaya şöyle bak, gittiğin lise milli eğitim bakanlığına bağlı, üniversite bölümleri ise yök e bağlı. Bu iki kurum birbirinden bağımsız.. Hal böyle olunca bu tarz durumlar meydana çıkar. Bunu düşünenerek,bilerek doğru bölüme gidecektin.
4 yıl ile ilgili birşey söyleyeyim. Ben okurken isteseydim 3 yıl da bitirebilirdim,ancak 4 yıl okuyunca teknisyen ünvanı alacağımızı söyledi hocalar, okuyun dediler.Ama ben üniversite düşünüyordum o zaman neden 1 yıl fazla okuyayım ki. İşte o zaman bunu düşünmedik, yol gösterenimiz yoktu. Boşu boşuna çok zaman kaybettik.Ama sorumlusu benim ve cezamı da çekiyorum zaten. Aklımı kullanıp araştırma yapsaydım farklı olurdu herşey. Aynı şey senin içinde geçerli, eğer ortada bir yanlış varsa emin ol ki daha önceden o yanlışa sen de bir katkı sağlamışsındır.
Bölümün güzel bölüm.Elektronik bir bütündür aslında ama elektroniğin dalları vardır. Haberleşme sistemleri, otomasyon sistemleri, endüstiryel sistemler, dijital sistemler, güvenlik sistemler v.s. diye bir sürü dala ayrılır. Senin yapacağın şey de kendi okuduğun elektronik alt dalından memnunsan ona en yakın bölümü seçmelisin. yok sevmedim bu bölümü diyorsan o zaman elektroniğin farklı dallarına gidebilirsin, mesela uçak elektroniği iyi bir bölüm (gitmek istemiştim oraya ama olmadı) yada elektronik ve bilgisayar öğretmenliği yada elektronik ve telekominasyon öğretmenliği ... seçenekler kısıtlı..en iyisini seçmek ve bu seçiminin gelecekte getireceği herşey senin sorumluluğunda.O yüzden iyi düşün. İleride bu tarz konular açmanı istemem. Neden iş bulamadım diye... Onun için seçtiğin alt birimlerin sanayi alanında yada eğitim alanında imkanlarını araştırıp o bölümü seç. Benim yada bizler gibi olma. Yoksa çooooooook ahh çekersin
kolay gelsin
-
Liseyle alarmın,güvenlik kamerasınınne alakası var onu çözemedim.
eğer alakası yoksa pişman olunan şey nedir.
elektronik müh. bu konu ile ilgili okunacak üni. bölümü olabilr.
-
saol verdiğin bilgiler için
4 yıl okumak gibi bir imkanım yok 2 yıldan uzatıcam ama endüstriyel elektronik veya endüstriyel otomasynda kararsz kaldım bilgisayarla aram iyi ama pic bilmıyorum sayılasımda idare edecek kadar iyi :)
-
siyahbereli bunu yazdı:
-----------------------------Liseyle alarmın,güvenlik kamerasınınne alakası var onu çözemedim.
eğer alakası yoksa pişman olunan şey nedir.
elektronik müh. bu konu ile ilgili okunacak üni. bölümü olabilr.
-----------------------------keşke meslek lisesi okuyan mühendis olabilseydi
-
seneye bölümsüz üniversite denilen birşey başlıyor,o şekilde mühendis olma imkanın açılacaktır. Zaten seneye teknoloji fakülteleri kurulacak, kesin gözüyle bakılıyor (uzun zamandır söylenti var ama yök açıklama yapmıştı) Bu teknoloji fakülteleri artık mühendis yetiştirecek. Teknik öğretmenin sanayi de yada diğer iş sahalarında mühendislik olarak gösterilmesi. yani ünvan olarak, elektronik okuyorsan elektronik teknoloji mühendisi gibi bir ünvanın olacak. Türkiyede teknik öğretmenin sanayi bazında karşılığı yok bunun, ama teknoloji mühendislikleri bunu amaçlıyor. 17 teknik eğitim fakültesinde 3 ü hariç hepsi teknoloji fakülterine dönüştürlecek..gitmek için acele etme..
ikinci bir yol ise 2 yıllık okuyup, dgs ile mühendislik okuyabilirsin.Ancak sistem değişecek belki dgsyi bu tarz meslekler için kaldırabilirler, belki.. Eğer endüsriyel elektronik ve otomasyon arasında tereddütteysen tavsiyem otomasyondur. Plc sistemleri üzerine uzmanlaşırsan cebine çok iyi paralar girer, özel olarak bir çok ilden çağırırlar v.s. Yapan arkadaşlarım var, iyi para var.Plc programlamasını ve plc çeşitlerine hakim ol. ayrıca kumanda sistemlerinde de kendini geliştiştirmen gerek..
bilgisayar konusuna gelince, pic programlama bi kaç dille yapılır, c, ccs,picbasic, asm gibi.. picbasic çok basittir, onu öğrenerek ilerlersin. Güzel bir kitap alıp evde de uygulama yapabilirsn.Zamanın varsa mesela bilgisayarla odadaki ışıkları kontrol edebilrsin.Bu uygulamayı da picle çok basit bi şekilde yapabilirsin.
İyi düşün. Gittikten sonra pişman olacağın şeyler yapma.. Bu arada muğla üniveristesini tavsiye etmiyorum :)