folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sinyal Güvenlik Sistemleri Ve Teknolojileri

Sinyal Güvenlik Sistemleri Ve Teknolojileri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

legion_of_doom

tamam güzel hoşta :) Elektronik okuduk sadece proteus ve azıcık mantık fln dijital elektronik fln gösterdiler pic vs şeyleri göstermediler sağolsun endüstriyiz die sokmadıkları şey kalmadı yani elime frsat lazım o kadar çok haberleşmeci var ki uzak durdum o bölümden ama gidebilitem var ama gitmıyorum..şimdi ilerde pic te zorlanırmıyım onu öğrenmeye claısıyorum ayrıca güvenlik sistemleri oıldugundna kameralar harci bir şey görmedik ya beni direk dz lise mezuunu gibi say zorlanma olasılıgım yüksekmidir yani..kendi bölümüme yakın bir bölümde olsa yani 0 o derece

ayrıca mugla üniversitesine gitmek aklımdan bile geçmedi :D ist üniversitesi bilmıyorum gitmem lazım 71.11 diploma notu 73,256 oöbp :) inşallah girerim..

Boş İşler Uzmanı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

tahmin ettiğim kadarıyla sizin bölümünüzde temel olarak elektronik işleriyişleri verdiler ve ağırlığı kameralara verdiler.. Zorlanır mısın, evet bu konuya hakim olan öğrenciler arasına gidersen biraz zorlanırsın. Ama çözümü var. Çalışmak. Sağlam kitaplar bulacaksın, hocanı da kafalayacaksın.. Takıldığın yerleri gidip sorarsın hocalara ve hallolur. Zaten iki yıllığa giden adam pek elektroniğe hakim değildir. Ben 4 sene boyunca elektronik formüllerle devre dizaynıyla v.s. uğraştım..Ama mezun olduktan sonra pratikte yaptığım şeyler hariç formüller v.s. hepsi uçtu. Üniversitede aynı şeyi gösteriyorlar ve ben tekrar çalışmak zorundayım. Teorik olarak bilgim pek yok açıkçası ama bir özgüven söz konusu. Ben bu konuyu çabuk kavrarım, daha önce gördüm v.s. düşünüyorum bu da konuyu sevmeme daha çabuk anlamama sebep oluyor, çok az da olsa eski bilgilerim aklıma geliyor. Durum bundan ibaret. Şuan senin durumuda okuyorum ben aslında. Elektronikçi olarak bilgisayarcıların arasındayım,elektronik dersi görüyoruz ve ben elektronikçi olmamın bana verdiği özgüvenle daha çabuk kavrıyorum..

ayrıca kaç kişi pic i iyi biliyor ki? lise eğitimleri mağlum.. öğrenci de çalışmıyor.O yüzden o kadar kafana takma. İş imkanına bak, araştırmanı iyi yap ve ona göre gir. Zaten derste hocalar herşeyi anlatmak zorunda, takıldığın yerleri hocana sorarsan açıklarını kolayca kapatırsın. Önemli olan sektörün alt dallarını iyi belirlemendir. Plc yi öğrenirsen iyi para kazanırsın.Tabii ispatlaman gerek. Seritifikasyon olaylarına girmen gerek ki uzman olduğunu tasdik ettir :) Sonra 10 dakikada gider ülkerin makinelerin plc sistemini kurar milyarları cebe indirirsin :)

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

legion_of_doom bunu yazdı:
    -----------------------------

tahmin ettiğim kadarıyla sizin bölümünüzde temel olarak elektronik işleriyişleri verdiler ve ağırlığı kameralara verdiler.. Zorlanır mısın, evet bu konuya hakim olan öğrenciler arasına gidersen biraz zorlanırsın. Ama çözümü var. Çalışmak. Sağlam kitaplar bulacaksın, hocanı da kafalayacaksın.. Takıldığın yerleri gidip sorarsın hocalara ve hallolur. Zaten iki yıllığa giden adam pek elektroniğe hakim değildir. Ben 4 sene boyunca elektronik formüllerle devre dizaynıyla v.s. uğraştım..Ama mezun olduktan sonra pratikte yaptığım şeyler hariç formüller v.s. hepsi uçtu. Üniversitede aynı şeyi gösteriyorlar ve ben tekrar çalışmak zorundayım. Teorik olarak bilgim pek yok açıkçası ama bir özgüven söz konusu. Ben bu konuyu çabuk kavrarım, daha önce gördüm v.s. düşünüyorum bu da konuyu sevmeme daha çabuk anlamama sebep oluyor, çok az da olsa eski bilgilerim aklıma geliyor. Durum bundan ibaret. Şuan senin durumuda okuyorum ben aslında. Elektronikçi olarak bilgisayarcıların arasındayım,elektronik dersi görüyoruz ve ben elektronikçi olmamın bana verdiği özgüvenle daha çabuk kavrıyorum..

ayrıca kaç kişi pic i iyi biliyor ki? lise eğitimleri mağlum.. öğrenci de çalışmıyor.O yüzden o kadar kafana takma. İş imkanına bak, araştırmanı iyi yap ve ona göre gir. Zaten derste hocalar herşeyi anlatmak zorunda, takıldığın yerleri hocana sorarsan açıklarını kolayca kapatırsın. Önemli olan sektörün alt dallarını iyi belirlemendir. Plc yi öğrenirsen iyi para kazanırsın.Tabii ispatlaman gerek. Seritifikasyon olaylarına girmen gerek ki uzman olduğunu tasdik ettir :) Sonra 10 dakikada gider ülkerin makinelerin plc sistemini kurar milyarları cebe indirirsin :)

peki birde şöyle bir sorun var..dgs mevzusu için her isteyen öğrenci girebiliyor mu yoksa %10 denilen kısım mı giriyor ? 

ayrıca sanırım endüstriyel otomasyonda plc nin yanında birde cnc dersi veriliyor..bu da bi avantaj güzel.neyse gözümde para mevzusu yok acıkcası.okuldan mezun oldugumda kendimi sektörde çalışabilcek düzeyde hissedene kadar okumak istiyorum acıkcası..eğer ki anlarsam ben hazırım bu işi yaparım okulu bile yarıda bırakabilirim yani o düzey :) ama dediğim gibi okul devam işi kapana kadar para umrumda değil.  

Boş İşler Uzmanı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

dgsye girersin o sorun değil ancak dgs girdiğinde diploma notun ve dgs sınavında aldığın puan çok önemli.çünkü üniversiteler bir kaç tane öğrenci alıyorlar bölüme.O yüzden puanların iyi olması seni zirveye taşır..

plc üzerinde çalışan birinin cnc tezgahlarında çalıştığını duymadım :) maalesef bizim sorunumuz burda.bir elektronikçinin cnc ile ne işi var yahu. Bırak onu makine bölümünde okuyanlar yapsın. Sen bir alanda uzmanlaş ve en iyisi ol. Okulu bırakırım gibi bir ifade çok yanlış. Evet işi iyi bilmek önemli ama etiket denilen bir kavram var.O yüzden etiketin ne kadar iyi olursa  iş ortamına daha rahat girersin, lise mezunu olarak işe başlamak var mühendis olarak işe başlamak var. Senden kat be kat az bilen mühendisin senden daha fazla para alması, sana hava atıp, aşağılık görmesi insanın içine dokunur.O yüzden tahilsde son noktaya kadar git, eğitimini de en iyi şekilde al.Üniversitenin verdiği eğitimleri salla. Herşey sende biter. uzmanlaşmak istediğin konuyla ilgili dökümanları topla ve çalış.. üniversitede de derslerini geç, orta dereceli bir ortalama yap yeter. Ama seçtiğin konuda uzman ol. Bu çok önemli. İş verenin karşısına çıktığında, adam anlamalı bu çocuk bu konuyu biliyor diyebilmeli. ve sende haykırmalısın. bu konuda benden iyisi yok. varsa çıkarın karşıma yarışalım :) demelisin

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

dgsye girersin o sorun değil ancak dgs girdiğinde diploma notun ve dgs sınavında aldığın puan çok önemli.çünkü üniversiteler bir kaç tane öğrenci alıyorlar bölüme.O yüzden puanların iyi olması seni zirveye taşır..

plc üzerinde çalışan birinin cnc tezgahlarında çalıştığını duymadım :) maalesef bizim sorunumuz burda.bir elektronikçinin cnc ile ne işi var yahu. Bırak onu makine bölümünde okuyanlar yapsın. Sen bir alanda uzmanlaş ve en iyisi ol. Okulu bırakırım gibi bir ifade çok yanlış. Evet işi iyi bilmek önemli ama etiket denilen bir kavram var.O yüzden etiketin ne kadar iyi olursa  iş ortamına daha rahat girersin, lise mezunu olarak işe başlamak var mühendis olarak işe başlamak var. Senden kat be kat az bilen mühendisin senden daha fazla para alması, sana hava atıp, aşağılık görmesi insanın içine dokunur.O yüzden tahilsde son noktaya kadar git, eğitimini de en iyi şekilde al.Üniversitenin verdiği eğitimleri salla. Herşey sende biter. uzmanlaşmak istediğin konuyla ilgili dökümanları topla ve çalış.. üniversitede de derslerini geç, orta dereceli bir ortalama yap yeter. Ama seçtiğin konuda uzman ol. Bu çok önemli. İş verenin karşısına çıktığında, adam anlamalı bu çocuk bu konuyu biliyor diyebilmeli. ve sende haykırmalısın. bu konuda benden iyisi yok. varsa çıkarın karşıma yarışalım :) demelisin

acaip gaza geldim hea :F 

neyse hocam sağıolasın bilgiler için (: gece gece uyumadım yanıtlarını bekledim :D haydar dümen gibi geldin bana o derece ha :D 

son bi sorum var :D neyse son bi sorum olmasın :D 

olsun olsun 

açıkta kalcam sanırım :| İstanbul üniversitesi 2 yıllık girme ihhtimalim ne ya :| 

71.11 diploma notu 

73,256 oöbp

endüstrtiyel otomasyon ve elektronij bölümlerinden 50 şer kontenjan ayrılmış :| yazık bana ya :|

Boş İşler Uzmanı..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

bu hesap aslında arkadaşın hesabı.. ara sıra tahribatta yazı yazıyorum. Mesajları incelerseniz farklı olduğunu görürsünüz.. :) neyse

şimdi hocam insanlar malum geleceği bilmiyorlar. O yüzden gelecekle ilgili tahminde bulunabilirler. Benim tahminim bir elektronikçi olarak 1 ve 0 mantığıdır. yani %50 :) Ya istanbul üniversitesine girersin yada diğer seçenekler.. bu şekilde bak olaya. Herşeyi kazanma ve kaybetme şansın aynıdır. Sen elinden geleni yaptın,bu saatten sonra tercihlerini mantıklı yapıp sonucu beklemektir. İstersen dua da edebilirsin.. Psikolojik destek sağlar..  Dilerim istediğin yere girersin. Ama şunu unutma. Eğer kötü bir yere girersen (kötüden kastım ismi az duyulan üniversiteler) bu senin için bence bir avantajdır. Şöyle ki; büyük üniversitelerde isminden dolayı eğitim biraz daha sıkıdır ve notlar biraz daha düşük olur. Eğer dgs düşünüyorsan notların da iyi olmalı.Küçük üniversitelerde bu notları yükseltebilrsin.Ayrıca hocalar o kadar kasmayacağı için dgsye de hazırlanabilirsin rahat rahat. Üniversitenin sana etiketten başka birşey vermeyeceğini kafana koy ve ona göre çalışmalarını yap.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

neyse anladım sağolasın bütün bilgiler için..Alalh razı olsun...

bende şöyle inaınrım ki zati herkez inanır..ecel kapıya geldimi ne kadar ibadet etsende boş düşüncesindeyim :) gönül isterdi daha iyi çalışalım ama elimizden bu kadar geldi zamana bırakıcaz nasip kısmet herşey..

Boş İşler Uzmanı..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

herkesin inandığı şeye sen inanma..araştırıp doğrusunu öğren ve öyle inan.herkes inandığı için inanırsan inancın yada herhangi birşeyin bir anlamı olmaz. Gösteriş içinde birşeyi yapma, gelip geçicidir çünkü.. kadera boyun eğmeyi Allah yasaklıyor, rahmetimden ümidinizi kesmeyin emri var. O yüzden hem çalışıp hem de dua edersen iyi bir ikili olur. Bence ikiside birbirini iyi bir şekilde tamamlıyor.O yüzden duanı et, samimi bir kalple..bakarsın farklı kapılar açılır, kim bilir önünde ne kapılar vardır ama görmüyorsun.Çünkü sen sadece bir kapıya odaklanmışsın. Perspektifini geniş tut..

öğrencilik hayatında başarılar dilerim, umarım iyi bir yerlere gelirsin. Aslında sen benim msn adresimde vardın ama göremiyorum seni :) ya ben sildim ya sen silmişsin.. Bana ulaşmak istersen ulaşamazsın.. Sorun varsa forumda sorarsın yine, denk gelirse cevaplamaya çalışırım

başarılar dilerim

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

herkesin inandığı şeye sen inanma..araştırıp doğrusunu öğren ve öyle inan.herkes inandığı için inanırsan inancın yada herhangi birşeyin bir anlamı olmaz. Gösteriş içinde birşeyi yapma, gelip geçicidir çünkü.. kadera boyun eğmeyi Allah yasaklıyor, rahmetimden ümidinizi kesmeyin emri var. O yüzden hem çalışıp hem de dua edersen iyi bir ikili olur. Bence ikiside birbirini iyi bir şekilde tamamlıyor.O yüzden duanı et, samimi bir kalple..bakarsın farklı kapılar açılır, kim bilir önünde ne kapılar vardır ama görmüyorsun.Çünkü sen sadece bir kapıya odaklanmışsın. Perspektifini geniş tut..

öğrencilik hayatında başarılar dilerim, umarım iyi bir yerlere gelirsin. Aslında sen benim msn adresimde vardın ama göremiyorum seni :) ya ben sildim ya sen silmişsin.. Bana ulaşmak istersen ulaşamazsın.. Sorun varsa forumda sorarsın yine, denk gelirse cevaplamaya çalışırım

başarılar dilerim

edit :  Tbt için özel bi msn açmayı düşünüyorum :D 

online seviyesi 94 kişiye kadar gelince  mecburen bir önlem almaya karar verdim.. tbt den bir çok kişiyi sildim galiba urdaydın.. özel bi msn açarsam :D imzaya koyacam yani :D 

edit 2 : birde ben sadcee kadere boyun eğmiyorum öteki yandanda elimdeki imkanları yokluyorum ordu üniversitesi fln düşünüyorum istanbula yakın yerler fln 

Boş İşler Uzmanı..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

doğrusunu sen bilir sen yaparsın..sakarya ve kocaeli üniversitelerinin eğitmi iyidir özellikle sakarya itü ile mücadele edecek bir durumdadır. eskiden itü ye bağlıdı zaten. umarım hedeflerine ulaşırsın

Toplam Hit: 2100 Toplam Mesaj: 22