folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Sistem Ve Ağ Uzmanlığı Kursları.

Sistem Ve Ağ Uzmanlığı Kursları.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek
    Yazilimci bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı
    KemikadaM bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı
    KemikadaM bunu yazdı

lise ve üni. programcılık mezunuyum ağ ve sistem uzmanlığı sertifikam da var bi işe yaramıyo git att ol 

hocam programcılık mezunuysan neden yazılım üzerine sertifika sahibi olmadın ki  gidip sistem ve ağ üzerine sertifika aldın 

iş sertifikada değil çevrende. kursu bedavaya aldım ondan dolayı. hem meb hem microsoftun onca yere başvurdum sonuç yok anlatabildim umarım.

Tecrübe sıkıntısından değilmi o çok öenmli ulan sanki bir yerde çalışmadan tecrübe ediniliyor 

tecrübe için neden illa iş ortamı bekliyorsun ki hocam. Kendin birşeyler yapmaya çalışırsanda oluyor tecrübe ;)

kendin bi seyler yapmaya calısırsan sadece server üzerindeki rollerin ve featların denemelerini falan yapıosun evde kendi basına 2 3 client oluo deneme yanılma yapıosun stres yok zaman sıkıntın yok . 
    ama gerçekte o işler öle olmuo 10000 client var serverdaki bilgiler degerli sistemin aksamaması lazım falan filan strese girio adam ister istemez

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Bilg. Programcılığı bölümünün teknik nitelikli ara eleman yetiştirmek maksatlı eğitim verdiğini unutmamak lazım. Oradan çıkıpta bir bilg. mühendisi gibi iş yapmaya uğraşma. Oradan mezun olunca kendine bir şeyler katmaz, kendini ispatlayamazsan o diploma ile millet seni nimetten saymaz, ne yazık ki. İspatlaman için de ya sağlam projelerin olacak ya da ayrıca eğitim belgelerine vs. sahip olacaksın. Bu ülkede yurtdışında yıllarca profesörlük yapıpta Türkiye'deki sistemde dil denklik sınavında belirli yanlış yaptı diye lisans verilmeyen adamlar var bunu unutmamak lazım. 

O bölümde hiçbir altyapı eğitimi almadan piyasada yazılımları kullanmayı, iki üç yazılım tekniğini öğrenip mezun olacaksın. Bu sebeple o bölümden çok bir şey bekleme. Zaten meslek lisesinden doğrudan geçiş yapılan bir bölümden çok kaliteli eğitim beklememek lazım. Sallanan yaprak misali işe gireceğini de hesaba katarsak bu alanda başarılı olman zor hocam. Bunu yanlış anlama. Ama herkesin bir şekilde kendini bilmesi lazım. Gerçek benlikle ideal benliği ayırt etmek şart.

Ek olarak özel bir sebebi yoksa hiç kimsenin zorunlu üniversite okuması gerekmiyor. Sırf askerlik ertelensin ya da olması için diploma sahibi olayım diye okul okunmaz. Türkiye'de a4 kopyalar gibi üniv. diploması dağıtılıyor. Ama hakeden o sayının çook çok altında. 

Austen tarafından 24/Ağu/15 22:43 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

lisede web programlama universitede bilgisayar programcılığı okudum hiç bi sikim katmadı üniversite bana, 2 sene ömründen boşuna yemeyip direk bilgeadam gibi bi yerde sistem uzmanlığı üzerine eğitim alırsan emin ol hem zamandan kazınırsın hem askerlik için ileride 2 senliğin üzerine aöfe tamamamlama olayına girmeyip direk askerlik olayını 4 senelik aöften halledersin, şimdiki aklım olsaydı öyle yapardım ancak iş işten geçti ve şuan durumum bu,

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    DeepHouse bunu yazdı
    Yazilimci bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı
    KemikadaM bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı
    KemikadaM bunu yazdı

lise ve üni. programcılık mezunuyum ağ ve sistem uzmanlığı sertifikam da var bi işe yaramıyo git att ol 

hocam programcılık mezunuysan neden yazılım üzerine sertifika sahibi olmadın ki  gidip sistem ve ağ üzerine sertifika aldın 

iş sertifikada değil çevrende. kursu bedavaya aldım ondan dolayı. hem meb hem microsoftun onca yere başvurdum sonuç yok anlatabildim umarım.

Tecrübe sıkıntısından değilmi o çok öenmli ulan sanki bir yerde çalışmadan tecrübe ediniliyor 

tecrübe için neden illa iş ortamı bekliyorsun ki hocam. Kendin birşeyler yapmaya çalışırsanda oluyor tecrübe ;)

kendin bi seyler yapmaya calısırsan sadece server üzerindeki rollerin ve featların denemelerini falan yapıosun evde kendi basına 2 3 client oluo deneme yanılma yapıosun stres yok zaman sıkıntın yok . 
    ama gerçekte o işler öle olmuo 10000 client var serverdaki bilgiler degerli sistemin aksamaması lazım falan filan strese girio adam ister istemez

aynen öyle yoksa sanallar üzerinde yaptığım 4 proje var mesela şuan piyasada çalışan market bakkal sistemcileri sistemciyim diye geçinen çok adam yapamaz adım gibi eminim 

projeler gerçek ortamda hata kaldırmaz yani  

örneğin büyük bir bankanın exchange serverinin yarım saat çalışmamasının doğuracağı zarar düşünülemez bile :)

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı
    DeepHouse bunu yazdı
    Yazilimci bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı
    KemikadaM bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı
    KemikadaM bunu yazdı

aynen öyle yoksa sanallar üzerinde yaptığım 4 proje var mesela şuan piyasada çalışan market bakkal sistemcileri sistemciyim diye geçinen çok adam yapamaz adım gibi eminim 

projeler gerçek ortamda hata kaldırmaz yani  

örneğin büyük bir bankanın exchange serverinin yarım saat çalışmamasının doğuracağı zarar düşünülemez bile :)

şu hayatta en çok gelemediğim şeydir stres ve kısıtlı zamanda problem çözümüne yönelik çalışma, sistem ve client bakımlarında da hiç tecrübem yok, network için eğitim alıcam diyorumda sırf bu nedenlerden dolayıda açmaza giriyorum işte,

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serseri_1453
    serseri_1453's avatar
    Erkek

2 yıllık var 2 yıllık var ben misal devlette okudum 2yil cacık yok arkadaş özelde okudu 2 yıl cacık yok he dersin kodlamaya göre onun bana göre artısı android ve proje üstünde çalışması 

Bilgisayar için hangi kısmında uzmanlaşmak istiyorsan 2yıllığın ardından mutlak onunla alakalı iyi bir kursa git 

Att iyidir ekmegide güzeldir dışarda kolay kolay kalmazsin keşke okusaydım dediğim bölümlerden biridir 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    firatakkoc
    firatakkoc's avatar
    Erkek

Kursa gitmeni hiç tavsiye etmem şu sıralar. Kursta öğreniceğin bilgileri internetten veya araştırarak dökümanlardan öğrenebilirsin. Paranda kendine kalmış olur. İlerleyen seviyelerde üni zamanın da eksik kaldığın yerler de nokta atışı eğitimler alabilirsin senin için daha yararlı olur kardeşim...

Ragnar
Toplam Hit: 1586 Toplam Mesaj: 18
sistem kursu üniversite tercihleri