Site Tasarimi Yaptiralacak...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Hacı istersen aynı script'i kullanayım.

Ya da benzer bi script. Piyasada kaç para diyosalarsa 100 lira aşağısını alırım. Pm'den ulaş.

Ayrıca beğenmezsen parayı geri iade ederim. Şu sitenin referansı bana aittir: http://www.ikvhilal.net/

Yani o scripten ayrıca istersen süper bi joomla tema kullanırım. Ayrıca host ve domain parasınıda alırım.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    VBDream bunu yazdı:
    -----------------------------
    BuZuL bunu yazdı:
    VBDream bunu yazdı:
    Adamım 300-400 e site yapılırda sen programları ne yapacaksın?
    MSSQL lazım 1. ASP ile mysql kullanırım demeyin asp mysql ilişkisinin bok gibi olduğunu herkes biliyor. Host almamışsın ki asıl problemin host zaten kendi serverını alman lazım olacak eğer düşündüğün gibiyse girecek üye sayısı.

Eğer para kazanmak istiyosan şirket açman gerekecek ki nah açarsın :) daha siteye 1000 diyince oha diyosun senin aylık 700-900 rutin masrafın olacak. 3-4 e de şirket açacaksın. MSSQL lisanslı 5000 $ dı galiba onu da alacaksın. 10000 TL masrafın olacak. Birde böyle bir sitenin yapımında kod için para ödenmez zaten önemli olan veritabanı yapısı. Site içinde en az 1000-1500 vermen lazım. 11500 TL ile bir başlangıç yapabilirsin herhalde. :D (direk tiksindiririm adamı :D )

beni bile soğuttun ben abi o ne biçim bir açılımdı öyle :D

Abi bende zamanında oyun yapmak için debelenmiştim gittim muhasebeciye yıllık 150.000 dolar masraf çıkardı çığlık atıp eve koştum amk :D
    onu da anlatayım iyice tiksinin :D

1000 lik Metro ethernet, 33 milyar
    başlangıç için 1 adet taşaklı server 20 milyar
    rutin masraflar (orusbu kendi parasınıda hesaba katıyor :D) , yıllık 25-30 milyar
    Vergi : Paha biçilemez :D

vay m.q :D görende devlet kuruoz sanacak :D bana öyle dese muhasebeci allama vururum topuklarından :D

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

VBDream bunu yazdı:
    MSSQL lazım 1. ASP ile mysql kullanırım demeyin asp mysql ilişkisinin bok gibi olduğunu herkes biliyor. Host almamışsın ki asıl problemin host zaten kendi serverını alman lazım olacak eğer düşündüğün gibiyse girecek üye sayısı.

Eğer para kazanmak istiyosan şirket açman gerekecek ki nah açarsın :) daha siteye 1000 diyince oha diyosun senin aylık 700-900 rutin masrafın olacak. 3-4 e de şirket açacaksın. MSSQL lisanslı 5000 $ dı galiba onu da alacaksın. 10000 TL masrafın olacak. Birde böyle bir sitenin yapımında kod için para ödenmez zaten önemli olan veritabanı yapısı. Site içinde en az 1000-1500 vermen lazım. 11500 TL ile bir başlangıç yapabilirsin herhalde. :D (direk tiksindiririm adamı :D )

asp+mysql ne bokluğu varmış hoca anlatırsan bizde öğrenelim ?

mssql kullansa bile lisanstı vs. gideri olmaz. makina toplar bi tane co-location server olarak onu kullanır aylık hat parası verir. evet kod icin para ödenmez veritabanı yapısı önemli. cünkü veritabanını tasarlayınca site kodsuz calısıyo :))))

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

Fikret bunu yazdı:

VBDream bunu yazdı:
    MSSQL lazım 1. ASP ile mysql kullanırım demeyin asp mysql ilişkisinin bok gibi olduğunu herkes biliyor. Host almamışsın ki asıl problemin host zaten kendi serverını alman lazım olacak eğer düşündüğün gibiyse girecek üye sayısı.

mssql kullansa bile lisanstı vs. gideri olmaz. makina toplar bi tane co-location server olarak onu kullanır aylık hat parası verir. evet kod icin para ödenmez veritabanı yapısı önemli. cünkü veritabanını tasarlayınca site kodsuz calısıyo :))))

mssqll kullanıp gideri nsl olmaz sölesene bi 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    Fikret bunu yazdı:

VBDream bunu yazdı:

Tasarla veritabanını bırak kendi başına bi head bi title yaz çalısırsa .mıma koyim :)
    2. ASP zaten yavaş bir dil ki ASP ve MYSQL uyumsuzluğunu bilmiyorsan obua çalarak koş. Sor bakim reneye MYSQL yerine neden MSSQL kullanmış ?

3. gider olayına gelirsek... Autojob fonksiyonu(PHP öğrenmeyi gereksiz kılan bir fonksiyon) bulunan MSSQL SERVER ürünü 5000$ dı diye hatırlıyorum. Hiç gideri yok dimi :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

VBDream bunu yazdı:
    Fikret bunu yazdı:

VBDream bunu yazdı:

Tasarla veritabanını bırak kendi başına bi head bi title yaz çalısırsa .mıma koyim :)
    2. ASP zaten yavaş bir dil ki ASP ve MYSQL uyumsuzluğunu bilmiyorsan obua çalarak koş. Sor bakim reneye MYSQL yerine neden MSSQL kullanmış ?

3. gider olayına gelirsek... Autojob fonksiyonu(PHP öğrenmeyi gereksiz kılan bir fonksiyon) bulunan MSSQL SERVER ürünü 5000$ dı diye hatırlıyorum. Hiç gideri yok dimi :)

sadece veritabanı tasarlamakla sitenin calısmayacagını bende biliyorum heralde. senin yazdıgından ona benzer bi anlam cıkardım ondan yazdım.

ASPnin yavaş olduğunu nerden çıkartıyosun ? kime göre neye göre yavaş ? sen yazmayı bildikten sonra her türlü düzgün performans alırsın. ASP'nin tek eksik yanı (bana göre) desteği kesildi artık güncellenmiyor. bahsettiğin fonksiyon hakkında bilgim yok. ne işe yaradığı hakkında bilgi verirsen ona göre cevap verebilirim.

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek

BuZuL bunu yazdı:

300 tl 1 yıllık host domain dahil özel kendi yazdığım portalı kullanırız sms bile atabilirsin siteden düşünürsen veya soracağın soru varsa p.m at.

Ya Allah aşkına bu kadar düşürmeyin piyasayı...

ÖSS maratonu başlıyor. Dershane de başladı. Bir süre TBT"de yokum. Seneye kaldığım yerden devam =)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    ASP büyük çaplı veritabanı uygulamaları için yavaş.
    2. Büyük çaplı uygalamyada değinmişken atıyorum oracle + java uyumunu herkes bilir. ASP + MSSQL de böyle bir uyum söz konusu. ACCESS de uyumlu fakat 650.000 kayıttan sonra imkansız db'i açamazsın,kayıt ekleyemez silemezsin.
    Örnek verelim:
    Rene tahribat için MYSQL i kullanabilirdi(hem bedava hem tescilli) fakat MSSQL kullanmayı seçti. Bunun sebebi bu uyum.
    Doğru yazarsan hepsi hızlı çalışır demişsin. 10 milyon kayıt olan db ve günlük 30 bin tekil hiti olan bir site düşün bu 30 bin sadece veri girişi yapıyor ama hepsi yapıyor. ASP + MYSQL mi daha uyumlu olur, JAVA + ORACLE mı? veya gayet iyi bir şekilde kodlanmış bir C# ve VB.NET uygulmasını düşün. İkiside MSSQL veritabanını kullanıyor. Hangisi daha hızlı olacaktır. Dil ve Veritabanı yazılımının uyumu ile söz konusu olan bir şey bu...

Daha da inceledim siteyi 1500 komik bir fiyat bence çünkü çok ayrıntılı bir site 4000 TL olur gibime geliyor. Fakat tek kişi biraz zor yazar bu siteyi(yazar yazmasınada bir ay biraz zor yeter). Grafik + Kodlama + Veritabanı + Veritabanı Yöneticiliği (Güncelleme hizmeti / Tamir vs.) 4000-5000 gider.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

VBDream bunu yazdı:
    ASP büyük çaplı veritabanı uygulamaları için yavaş.
    2. Büyük çaplı uygalamyada değinmişken atıyorum oracle + java uyumunu herkes bilir. ASP + MSSQL de böyle bir uyum söz konusu. ACCESS de uyumlu fakat 650.000 kayıttan sonra imkansız db'i açamazsın,kayıt ekleyemez silemezsin.
    Örnek verelim:
    Rene tahribat için MYSQL i kullanabilirdi(hem bedava hem tescilli) fakat MSSQL kullanmayı seçti. Bunun sebebi bu uyum.
    Doğru yazarsan hepsi hızlı çalışır demişsin. 10 milyon kayıt olan db ve günlük 30 bin tekil hiti olan bir site düşün bu 30 bin sadece veri girişi yapıyor ama hepsi yapıyor. ASP + MYSQL mi daha uyumlu olur, JAVA + ORACLE mı? veya gayet iyi bir şekilde kodlanmış bir C# ve VB.NET uygulmasını düşün. İkiside MSSQL veritabanını kullanıyor. Hangisi daha hızlı olacaktır. Dil ve Veritabanı yazılımının uyumu ile söz konusu olan bir şey bu...

Daha da inceledim siteyi 1500 komik bir fiyat bence çünkü çok ayrıntılı bir site 4000 TL olur gibime geliyor. Fakat tek kişi biraz zor yazar bu siteyi(yazar yazmasınada bir ay biraz zor yeter). Grafik + Kodlama + Veritabanı + Veritabanı Yöneticiliği (Güncelleme hizmeti / Tamir vs.) 4000-5000 gider.

Evet üstüne daha fazla yorum yapılmaz hatta yaratıcılıga gore 4000-5000 katlanabilir 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek
    I Love you PHP (;

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
Toplam Hit: 3329 Toplam Mesaj: 25