Sivilce Sorununa Ufak Ve Yararlı Çözümler Arıyorum
-
agrilion bunu yazdı:
-----------------------------
telefondan yaziyoum o yuzden turkce karakter kullanamiyorum affola.. konuya gelecek olursak zamaninda benim de yuzumde, alnimda, cenemde bir suru sivilce vardi. insanlarin 31 cok mu cekiyon lan filan gibi gerzek tavirlari o yaslarda cok canimi sikiyordu.. tibbi ve koca kari olmak uzere cok cesitli yontemler denedim.. en sonunda kendimi turk bir hekim olan cildiyecinin birine emanet ettim, bir takim testlerden sonra gerekli sozlesmeyi imzalayarak roaccutane isimli ilaca basladim, yamulmuyorsam 4 ayda filan tum sivilcelerim bitti ama ilaci 6-7 ay doktorun belirledigi oranlarda ictim, bir daha da hic sivilcem cikmadi. ilac hala uretiliyor mu bilmiyorum ama cok anassinin ami biseydi cildimde hic yag kalmamisti dudaklarima filan nemlendirici surerdim. isin ozeti: usunmeyin gidin cildiyeye bi tahlil filan yaptirin. not: tedavi basinda ve sonunda doktorum resim cekmisti, before and after tarzi bir brosurde rol almisimdir kim bilir :-) bu bahsettigim olay 2004te filandi o yuzden ilac tarih olmus olabilir.
-----------------------------
Hacım ilaçlar hala revaçta... Bende kullanmıştım o ilaçtan... Dudakları uçurtsada fayda ediyor.. -
ergenlik döneminde testosteron ve hipofiz hormonunun yükselip alçalması karaciğer fonksiyonlarını düzensiz hale getirir ve sivilceye neden olur, b vitamini alarak ve bol su içerek bu fonksiyonlar az da olsa düzenlenebilir, yağ şeker ve tuz tüketimini azaltarak da sivilcenin hammadde girişi durdurulabilir, cilt üzerinden yapılacak uygulamalar bu dönemde pek bir işe yaramaz, yine de kükürtlü sabun ile günde 3 ker yıkamak suretiyle varolan sivilcelerin dışarıdan bakteri kapması daha hızlı büyümesinin önüne geçilebilir, ergenlik dönemimde sivilce nedir bilmedim, sevgili çoktu, spor çoktu, et ve sebzeden başka bir şey yemezdim, bu illetten çok sayıda kuzenim muzdaripti ve benim para kaynaklarımdan biri de onların sivilceleriydi :) 18 kuzen olunca zilyon tane ürün satılıyor; onlara, en son koli koli clearasil sattığımı hatırlıyorum. gençlikte olur sivilce takmayın.
-
bal sür mikropları azaltıyor bende çok işe yaramıştı sivilcenin olduğu kısım hassas bir yerse oranın ateşi de yükseliyor bu iyi çünkü vücudun mikropla savaştığını gösteriyor ama çok elleme yüzüne krem mrem işe yaramıyor arkadaş en iyisi doğal çözüm kaç doktora gittim
-
Antibiyotik iç anti biyotik mikrop Vede iltahap Aticidir.