Sivrisineklerin Isıracakları Kişiyi Seçmesi.
-
Neden bilmiyorum ama kalabalık biyerde yatınca lanet olsaı sinekler sadece beni sokuyolar ve uyku uyutmuyolar.Çok aklıma takıldı acaba bu sinekler neye göre kişi seçiyolar.Bu konuda bilgisi olan veya düşüncesini sölicek birileri varmı?
-
hacı sigara içenlere gelmezler pek, onun dışında daha taze, sübyan buldular mı onlara dadanırlar :)
-
Bende bi kalabalığın içindeyken sadece beni sokmazlar :) Onların ısırması bence tenimizden yayılan bi kokudan kaynaklanıyor. Sinekler pis kokuya gider.
Bknz:Bok ve hayvan ölüleri...
-
Çok sevdiği ve sevmediği kan grupları var diye biliyorum. Seninki sevdiği kan grubu olabilir. Alkolde kullanmıyorsan yandın :)
-
Kokuna ve kanın tadına göre. Genellikle alarji vs gibi hastalıkları olmıyanlara saldırıyolar. Annem güzellligine göre diyip yalan sölerdi. O yüzden kendimi hep güzel sanardım.
-
aha hoca oku bak nası buluyo böcük seni.
Sivrisinek avını kolaylıkla bulmasını sağlayan özel sistemlere sahiptir. Bu sistem ısı, gaz, nem ve bazı kimyasal maddelere duyarlı çeşitli algılayıcılardan oluşur. Bu sayede sivrisinek, avının yerini karanlıkta çok kolay tespit eder.
Isıya hassas algılayıcılar kullanmak, günümüz askeri teknolojisinde de sık sık kullanılan ve özellikle karanlık ortamlarda oldukça etkili olan bir yöntemdir. Sivrisineğin vücudunda da çok hassas bir ısı algılayıcısı vardır. "Tarsi" adı verilen bu organ, sivrisineğin ön ayaklarında bulunur. Bu ısı algılayıcısı sayesinde, derinin altında kanın yoğun olduğu bölgeleri -damarlar dokulardan daha sıcaktır- kolaylıkla bulur.
Sivrisineği çeken bir başka unsur da karbondioksit gazıdır. İnsan ve hayvanların nefesinde bulunan bu gaz, sivrisinekler için oldukça çekicidir ve avını bulmasına yarayan önemli bir ipucudur.
Isı, gaz, nem veya kimyasal salgı uyarılarından birini algılayan sivrisinek hemen avına yönelir. Sivrisinek avının üzerine o kadar yumuşak konar ki bu, çoğu zaman hissedilmez bile. Daha sonra ağız bölgesinde bulunan bir çift alet yardımıyla, delmek için en uygun olan noktayı bulur.
-
eğer kanınız ekşi ise sinekler gelmiyor.sigara felan tüketiyorsanız gelmiyorlar.bana gelmezler pek.sigara içmeden önce de gelmezlerdi.titizimdir ama EmirReis o nasıl laf hacım öyle.Zorlu gönderme yapmışsın. zuhahahaaa :)p
-
bi tek beni ısırmıyorlar bizim ailede,üstüme gelen geri kaçıyor arada zoruma gitmiyor değil ama rahat uykunun tadı da bi başka :D
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------Bende bi kalabalığın içindeyken sadece beni sokmazlar :) Onların ısırması bence tenimizden yayılan bi kokudan kaynaklanıyor. Sinekler pis kokuya gider.
-----------------------------hocam sivrisinek bu bok sineği değil senden temiz o hayvanlar boka konmazlar:D
Alkol var sigara arada ortam olursa onun haricinde sübyen deilim:D ne buluyolar bnde la:S
-
yazın içiyorum 2 3 bira yatıyorum, sivrisinek falan gelmiyo. :)
-
skyvalet bunu yazdı:
-----------------------------
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------Bende bi kalabalığın içindeyken sadece beni sokmazlar :) Onların ısırması bence tenimizden yayılan bi kokudan kaynaklanıyor. Sinekler pis kokuya gider.
-----------------------------hocam sivrisinek bu bok sineği değil senden temiz o hayvanlar boka konmazlar:D
Alkol var sigara arada ortam olursa onun haricinde sübyen deilim:D ne buluyolar bnde la:S
-----------------------------Sen şehir çocuğuna benziyorsun. Anadoluda yaşıyorsan yada biraz gözlem yap. Bok sineği demedim ben sinek dedim ! Nerde bi bok varsa yada bir hayvan leşi onun üstüne konarlar. Bende temiz konusuna gelince, onları hangi aşamalarda ürediğini bilmeyen yok, ki senin dışında. İlla ki cvp verecem diye, boş konuşma, sadece araştır...