Siyaset Bilimi Okusammı...
-
arkadaşlar ben yıllardır hayalini kurarım siyaset bilimi yada hukuk okumayı ama şimdi bakıyorumda a.q siyasetçi herkes oluyo uyuz oldum a.q allahın kroları siyasetçi oluyo a.q ya biz okulunu okuyalım millet bastırsın parayı iki vaatde bulunsun siyasetçi olsun...
SİZCE HUKUK'MU OKUMALIYIM YOKSA SİYASET BİLİMİ'Mİ?
-
hocam öle diyorsunda hukuk ayrı bi ikiyüzlülük olayı siyasette öyle :) her yer öyle aslında.. bence ne istiyorsan onu oku. uluslarası ilişkilerde bir alternatif olabilir...
-
A.Q siyasetçi diye ortalığa çıkanlara bakıyorum mesela İBRAHİM TATLISES a.q ne bilgisi var ne b*k yemeye giriyo ne bilirki sonuçta adamın ingilizcesinin nasıl olduğunu herkes biliyo kazayla seçilse buadam milletvekili olsa rezil oluruz a.q bi yabancıya bu adam ing. bilmez bi skm bilmez siyaset hakkında insan hakları o bu cart curt işe bak darlandım a.q yarezil olcaz a.q başbakanımızda öle dil bilmiyo nelere kaldık ya biz it gibi okuyalım millet elini kolunu sallasn parayı bassın siyasetçi sıfatını alsın
-
yalan konuşmayı becerebiliryorsan siyaset bilimi oku...
-
illaki birisi ağır basıyordur senin gönlünde ama yeteneklerini de gözardı etme.. ona göre karar ver.
-
TheBurak bunu yazdı:
-----------------------------
yalan konuşmayı becerebiliryorsan siyaset bilimi oku...
siyasetçi yalancı demek değildir kardeş yani tamam yalancılar ama olsun öle yaklaşmayalım bence bir siyasetçi;*Ülkenin menfaatlerini kendi menfaatlerinden önde tutmalı
*Atatürk ilkelerine ve Türkiye Cumhuriyeti`nin değişmez ilkelerine yürekten bağlı olmalı
*Ülkeyi iyi bir şekilde temsil edecek genel kültüre sahip olmalı
*Geçmişinde herhangi bir şaibe, yolsuzluk şüphesi, vb. olmamalı
*Yükseköğrenim görmüş olmalı
*Herhangi bir dini cemaat ile ilişkisi olmamalı
*Sözlerine ve cümlelerine dikkat etmeli, ne düşünüyorsa hemen söylememeli
*Yabancı dil bilmeli
*Sabıka kaydı olmamalı
*Siyasete gençliğinde adım atmış, siyaset konusunda kendisini uzun zamandır geliştiriyor olmalı
*Yabancı ülkelerde belirli bir süre yaşamış, yabancı kültürleri tanımış olmalı
şimdi arkadaşlar bi araştırma daha yapcam meclis'deki okumuş sayısını bulcam ama bulamadım bi türlü
buarada arkadaşlar sizce yukarıdaki özelliklerin hangisi var 'O'nda
-
mesela bende kamu yönetiminde okuyorum siyaset biliminden pek farkı yok hatta adı siyaset bilimi diye geçen bölümlerin eskiden adı kamu yönetimiydi yani bende siyaset bilimi okuom gibi bişe kısaca şöle söleyim sen ilerde yapacağın işi bi seç ona göre bölümü belirle iş alanı geniş siyaset biliminin sadece parti kuracan diye bişey yok üst düzey büroktar olabilirsin(vali,kaymakam ws...) sora müfettişlik,idari hakimlik,hesap uzmanlığı gibi çok çok geniş bi iş alanı ayrıca tüm kamu kurum we kuruluşlarında statüsüne göre uzman yada uzman yrd. memur,müdür gibi sıfatlarla çalışabilirsin olay sadece siyasetçi olmaktan ibaret deil we bence awantajlı bi bölüm ama iş bulacam ben kesin dioysan hukuk derim çünkü siyaset biliminin her ne kadar iş alanı geniş olsa bile mezunu çok (kamu yönetiminide dahil ediorum) yani çok kalifiye olman lazım iyi bi yerlere gelebilmek için ama sen diyarbakır hukuk okusan bile türkiye standartlarında iyi bir gelirle hayatını dewam ettirebilirsin kıssadan hisse ben dişimi sıkarım çalışırım hesap uzmanı olur 3-4 milyar maaş alırım diosan siyaset bilimi yok ben okulu bitirir yapmam gerekenleri sadece asgeri düzeyde yapar işime bakarım dioysan hukuk ama hukuk zordur siyaset bilimine göre okurken zorlanırsın
-
ya bırak bunları uluslarası ticaret oku para sı iyi dir
-
Adamın bir tarihte bir çok ilim öğrenmiş sonrada buna alim demişler.daha sonra bu alim bir beldeye halkı aydınlatması için gönderilmiş.adam bakmışki milleti ifsad eden bir hoca var ve halkta bu hocaya nerdeyse tapıyor.bizim alim zat camide bu hoca vaaz verirken kalkmış doğrusunu anlatmış.inanmayın bu hocaya bu hoca sizleri aldatıyor demiş.sonra cemaat bizim alim zatı öyle bir dövmişki canını zor kurtarmış.tekrar şeyhinin yanına gelmiş.hocam okadar ilim öğrendim dayak yiyip geldim şu halime bak demiş.şeyh te bu zatı tekrar siyaset ilmini öğrenmek üzere ayrı bir yere göndermiş.öğrenim tamamlandıktan sonra gelmiş aynı camiye aynı beldeye.hoca yine aynı şekilde halkı yalan yanlış bilgilerle anlatırken bizim alim zat ayağa kalkmış başlamış hocayı övmeye. bu hoca o kadar muhterem bir zattırki sakalından bir tel koparan cennete girer demiş.tabi millet hurra hocaya saldırmış.hocada bir daha ortalıkta gözükmemiş.
siyaset bu işte.her doğru her yerde söylenmez prensibi ,ana unsurudur.
-
untouchables bunu yazdı:
-----------------------------Adamın bir tarihte bir çok ilim öğrenmiş sonrada buna alim demişler.daha sonra bu alim bir beldeye halkı aydınlatması için gönderilmiş.adam bakmışki milleti ifsad eden bir hoca var ve halkta bu hocaya nerdeyse tapıyor.bizim alim zat camide bu hoca vaaz verirken kalkmış doğrusunu anlatmış.inanmayın bu hocaya bu hoca sizleri aldatıyor demiş.sonra cemaat bizim alim zatı öyle bir dövmişki canını zor kurtarmış.tekrar şeyhinin yanına gelmiş.hocam okadar ilim öğrendim dayak yiyip geldim şu halime bak demiş.şeyh te bu zatı tekrar siyaset ilmini öğrenmek üzere ayrı bir yere göndermiş.öğrenim tamamlandıktan sonra gelmiş aynı camiye aynı beldeye.hoca yine aynı şekilde halkı yalan yanlış bilgilerle anlatırken bizim alim zat ayağa kalkmış başlamış hocayı övmeye. bu hoca o kadar muhterem bir zattırki sakalından bir tel koparan cennete girer demiş.tabi millet hurra hocaya saldırmış.hocada bir daha ortalıkta gözükmemiş.
siyaset bu işte.her doğru her yerde söylenmez prensibi ,ana unsurudur.
her doğru her yerde söylenmez sözü doğrudur kardeş fakar her doğruyu her yerde söylemeyen insan yalancı değildir kurnaz insandır zeki insandır bence tabi:D -
siyaset yapmak için okulu filan olmaz .tek yapacağın en yakınında bulunan inandığın bir parti teşkilatından başlayacaksın.ilk önce gençlik kollarına girecek partinin nasıl çalıştığını nasıl yönetildiğini ve oradaki insanları tanıyacaksın.çok ama çok çalışıp parti kanalıyla belediye,il genel meclisi,parti yönetiminde yer aldınmı önün açıktır.tepeden inme siyaset bizim ülke şartlarında çok zordur.bir partiye önce inanmak vizyonunu misyonunu anlamak onları özümsemek gerekir.parti dışı siyaset ise biraz şahsi karizma ister.yada partide bir yakının varsa yanından ayrılmıcan.( erbakan demirel ecevit siyaset okumadılar.)