folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Sizce Araç Kiralama Mı , Satın Alma Mı ? ( Mükellefler İçin )

Sizce Araç Kiralama Mı , Satın Alma Mı ? ( Mükellefler İçin )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

Evet arkadaşlar bu konuda bir beyin fırtınası yapalım istedim , ilkokul matematiğim ile hesap kitap yapmaya calısıyorum kararsız kalmış durumdayım.

Vergi mükellefi olduğunuzu düşünün. Kiralama ücretini o ay direk KDV'den vs düşebileceksiniz.

bmw 1.16d joy otomatik dizel araç kiralayacağımızı düşünelim.

http://www.bmw.com.tr/tr/fastlane/bmw-fiyat-listesi.html#/bookmark=aHR0cDovL3d3dy5ib3J1c2Fub3RvbW90aXYuY29tL2Jtdy9zdGFnZTIvZml5YXQtbGlzdGVzaS9zdGF0aWMtZml5YXQtbGlzdGVzaS12Mi5hc3B4P3V0bV9zb3VyY2U9JHt1cmxQYXJhbWV0ZXIudXRtX3NvdXJjZX0mdXRtX21lZGl1bT0ke3VybFBhcmFtZXRlci51dG1fbWVkaXVtfSZ1dG1fY2FtcGFpZ249JHt1cmxQYXJhbWV0ZXIudXRtX2NhbXBhaWdufSZzZXJpPSR7dXJsUGFyYW1ldGVyLnNlcml9

Anahtar teslim aracın fiyatı : 117.900 TL
    Aylık Kiralama fiyatı : 574 € ( Bu rakam bmw'nin sitesine göre. 600€'ya falan sağdan soldan bulunur.Yıllık kiralamada belki dahada uygun fiyat çıkar , şimdilik bu rakam üzerinden gidelim )

Aşağıda hesap kitap işlemlerine başlıyoruz.

Aracı 574 liraya şuanki 3.40 kur ile 1951 liraya kiralıyoruz ( muhtemelen kdv harictir , ancak kdv'yi eklemeye gerek yok ayı ayına vergiden düşebilecez )

117.900 TL Nakit paramızı araca gömmek yerine enparadan aylık faize yatırıyoruz , aylık kazancımız : +994 TL

Satın alacağımız aracın yıllık masrafları ;

1.6 aracımızın yıllık MTV'si : -997 TL

Kasko ve sigorta fiyatları ucmus durumda, onlara yıllık ortalama - 2000 TL  desek

Dizel Aracımız için yıllık ortalama bakım masrafı - 600 TL desek

Lastikler ıvır zıvır başka masraflarımız için yıllık ortalama -300 tl desek ( her yıl lastik değişmeyiz ama yıllık diğer masraflarla ortalamaya vursak ),
    Kendimize ait aracımız yıllık ortalama bize : 3897 TL masraf cıkaracak, ayda ise bu 324 TL etmekte.

Araç kiraladığımızda ise yukarıda saydıgım hiçbir masrafa karışmıyorsunuz. Kaza yapınca bile size direk yeni araba tahsis ediyolar çekip gidiyorsunuz. Yok içerde yattı parası falan filan sizden almıyorlar (doğru düzgün firma ile çalışmanız gerekiyor ).

Araç kiralama bedeli         : 1951 TL
    Kendi aracımızın masrafı   : -324 TL
    Aylık faizden gelne para    : -994 TL
    Yani araç bize hemen hemen aylık : 723 TL gibi bir rakama gelmiş olacak, yılda ise 8676 tl gibi bir rakam edicek.

Sizce mantıklımı , mantıksız mı ? Araç kiralarken veya kendimize araç alırken sizce maddi anlamda ne gibi avatanjlarımız , dezavantajlarımız olur.
    Yukarıda yanlış hesapladığım şeyler varsa düzeltelim , eklemek istediğiniz şeyler varsada yorumlarınızı bekliyorum

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GoneInsane
    GoneInsane's avatar
    Erkek

Hocam hiç düşünme bile kiralama yap, bizde şirket araçlarımızı kiralama yapıyoruz. Kasko, sigorta, vergi  vs. vs. hiç bir şeye karışmıyoruz. 

Yakıtını koy işine gücüne bak. 

Ben her şeyden önce TÜRK milliyetçisiyim. Böyle doğdum, böyle öleceğim. Mustafa Kemal Atatürk
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

Kiralarsan her yıl son model arabaya binersin onu da düşün

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    mataramasuko bunu yazdı

Kiralarsan her yıl son model arabaya binersin onu da düşün

ama o mal senin olmaz :)

çok parası olan birisi için kiralama mantıklı

diğer türlü gayet mantıksız

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reklamcı.
    sezginari
    sezginari's avatar
    Erkek

117900 TL paran varsa kirala. Yapacağın işten her ay ekstra dediğin gibi 1951-994=957 TL araba kirası için kenara atman gerekecek bunu unutma ama.

Matbaa Baskı ve Promoyon İşleriniz Tbt'ye özel fiyat ile yapılır. Islak Mendil,Baskılı Kürdan, Baskılı Pipet, Baskılı Peçete, Baskılı Stick şeker üretim hanemiz mevcuttur.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek
    sezginari bunu yazdı

117900 TL paran varsa kirala. Yapacağın işten her ay ekstra dediğin gibi 1951-994=957 TL araba kirası için kenara atman gerekecek bunu unutma ama.

nasıl yani hocam anlayamadım

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

Nakiti faiz yerine çevirebilirsen hiç durma kirala derim.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Kirala kirala, satın alsan ne olacak 3 yıl sonra arabayı satmaya calışacaksın, yeni modelini almaya çalışcaksın. O mal zaten senin değil ki. 
    Ben alacam buna ciğeri solana kadar binecem diyorsan ayrı bir konu. ama biliyorum iki üç yıl sonra yeni modelini isteyeceksin. Onun için kirala. Hem gerçekten kaskosudur sigortasıdır uğraşmayacaksın.
    2009 model aracıma 1 ay önce alper en düşük 2.000 tl trafik sigortası çıkartabildi. amına koyayım böyle hayatın.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek

Satın alınca kdv düşmüyor musun? Yıllık değer kaybını amortisman olarak düşmüyor musun? Mükellef olarak?

ZzZzZzZ...!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek
    trooper bunu yazdı

Satın alınca kdv düşmüyor musun? Yıllık değer kaybını amortisman olarak düşmüyor musun? Mükellef olarak?

binek aracları düşemion hocam, daha doğrusu değişik bir mevzusu var onu direk kullanıyorsun kdvyi, en azından hangi muhasebeciye sorsam aynı şeyleri söyledi 

Genki tarafından 12/Eki/16 14:46 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Genki bunu yazdı
    trooper bunu yazdı

binek aracları düşemion hocam, daha doğrusu değişik bir mevzusu var onu direk kullanıyorsun kdvyi, en azından hangi muhasebeciye sorsam aynı şeyleri söyledi 

yakıt masrafını düşersin rahat rahat, onu kiralık araçta da düşersin zaten.

Toplam Hit: 2346 Toplam Mesaj: 21
arac kiralama