Sizce Araç Kiralama Mı , Satın Alma Mı ? ( Mükellefler İçin )
-
faiz hesabın yanlış enflasyonu çıkar faizden,
araç alırsan da yıllık değer kaybınınıda düşün
-
Bence kiralamak mantikli ama kira sirketlerinin bazi sartlaro var mesela arabayi 3. Kisiye vermiyorsun bu 3. Kisi 1. Derece aile yakinlarin ve sirket calisanlarin haric onlarda sikinti cikmiyorda atiyorum kayuncona arabayi vermeyebilirsin. Hesaba dolar ustunden yuzde 10 ikincj deger dususunude katarsak bence mantikli oluyor. He arabayi 10 yil kullanirim dersen o zaman hesap karisabilir :)
-
http://www.alomaliye.com/2014/12/09/oto-alim-satim-faaliyetinde-kdv-sorunu/
Şurada birşeyler yazmışlar ama, bi okuyun isterseniz.
-
vergiden düşme işlerine karışmayayım da bireysel açıdan aynı paraya ikinci el çok daha iyi araçlar alınabileceğini düşünürüm
iki yıldan fazla aynı arabaya binmem diyorsan olabilir de her sene son model 118d'ye bineceğine 5 yıl ikinci el 320d'ye bin
-
odeabank yüzde 13 faiz veriyor :))=
-
Kabaca belirtiğin 117.900 TL yi ticari bir işte gelir getirecek şekilde kullanmayacaksan bankada durmasının pek bi anlamı yok bu durumda.
Aracı satın al derim. Yok kıyıda param hazır olsun bir şekilde ticari-kişisel ihtiyaç olursa değerlendiririm dersen o zaman kiralama mantıklı.
+ Yıllık masrafları ben de şöyle düşündüm
1500-2500 bakım masrafı
2000-3000 sigorta-kasko
1000 tl vergi+vize
------------
toplam yıllık 4500-6500 tl arası ( Biraz fazladan düşündük her zaman ekstra bir şeyler çıkabilir ) .
Sen zaten 2000*12 ay = 24 000 tl kiralama parası vereceksin. 24000 nere 6000 nere... Faizi düşsen bile ciddi fark var.
100 000 lirayı güzel bir şeyde değerlendirmeyeceksen satın alman daha mantıklı. Satın alma durumunda şöyle bir riskin de var: kısa sürede hemen 1*2 yıl içinde al sat yapacaksan sattığın zaman aracın değeri düşecek o zaman kiralama daha ağır basabilir.
Ben olsam satın alırım :P Karar sizin...
-
Kirala hocam.. yıllık 24 bin veriyorsun evet ama yarisini faiz geri iade ediyor.
Yıllık 12 bin tl ye son model arac kullaniyorsun. Ve bunu vergiden dusebiliyorsun.
Aracı satmak güzel hassas kullanmak gibi derdin olmadigi gibi kasko sigorta servis vb. Durumları dusunmeyeceksin
En kötü yenisini verirler 😀
Yani araç alsan ortalama yıllık 6 k tl masrafları olacak. Korkacaksin binerken cizilirmi darbe yer mi calinirmi vb.
Korkusuzca kirala
-
Bunun hesaplamasını bende yaptım. Hiç düşünmeden kiralama şirketi ile konuş. İş yerin üzerinden ödemeyi tamamen gider olarak gösterip vergiden düşebiliyorsan kirala. Mal edinmek gereksiz.
Unutmadan birde şunuda düşünmek lazım. Ya arabada bir hasar oluşursa (senden kaynaklı veya değil) ;) -
Hocam işin geregi ihalelere gidip büyük firmalar ile görüşme yapıcaksan eğer lüks bir araca binmen gerekir TÜRKİYENİN nedense en büyük kuralı bu giyim kuşam gösterişli bir telefon ve lüks bir araç tüm kapılar sana açılır :)
gel gelelim senin hesabına lüks diye girdik konuya iyi bir araca biniceksen kiralamanı tavsiye ederim.
yok lüks bir araç istemiyorum diyorsan fiat lina pejo 301 gibi araçlar işimi görür diyorsan hiç durma al 48 ay vade ile sana aylık ödemesi 1200 1400 arası çıkıcaktır. bir senede 6 ay binsen sonra satmaya kalksan bu araçlar 6 ayda sana birikmiş para bırakır aldıgın rakama çok rahat satarsın hocam 6 ayda birde araç degiştirirsin her araçdan 7 8 milyar birikmiş para kalır böyle böyle aktararak devam edersin hocam yanlız orta sınıf bir araçda bunu yapabilirsin.
bu var sayımım suan kaza bela yapmadıgını düşünerek yazdım yapacagın kazaya görede araçda değer kaybı olucaktır.
- lüks araçda bu dahada migde bulandırırken
- binek orta sınıf araçda herzaman ölü bir alıcı vardır :)
DanqerLine tarafından 13/Eki/16 08:34 tarihinde düzenlenmiştir -
Kia ceed lere bak aylık 1000 1200 kiralayabilirsin . Çok daha avantajlı olacaktır .
Demek istediğim arabanın markasını adi leştirmeye çalışırsan karın artar . Fors un düşer xd .
BMW için bile kirala derim .
Bu araba ne için kullanılacak ? oda önemli sen yılda 100.000 km yaptıracaksan düşünme zaten kirala