Sizce Bu Gerçek Mi ?
-
hocam... beyin ölümü dediğimiz olay olunca zaten iş bitiyo.. aküsü bitmiş araba gibi..
-
saçma bence beyne 1 dk kan gitmedi mi beyin kanaması oluyor 10dk gitmemesi demek iflas sinyali demek daha sonra gitse ne olur benim düşüncem bu yönden
-
trampfd bunu yazdı
Ölmüş (vücudundaki organlardan biri ya da bir kaçı tamamen görev yapamaz hale gelmiş) bir canlının tekrar hayata döndürülebilmesi için beyin hücreleri ölmeye başlamadan teşhis konulup organ nakli yapılırsa, basit bir elektroşokla kalp tekrar atmaya, başlayabilir, yani hasta hayata dönmüş olur.
Bu her gün hastanelerde benzeri yaşanan normal bir olay. Ölümsüzlükle falan karıştırmayın, herkes yanlış anlamış olayı, hemen ayetler paylaşılmaya başlanmış...
Deney için öldürülen köpek tamamen sağlıklı, vücudundaki organlar ve tüm sistemi sorunsuz çalışan bir canlı ise, kalbi durdurulup tekrar çalıştırılabilmesi hiç de anormal değil.
"Ruh" diye bir safsata yoktur, zaten öyle şeylere inanmakla meşgul insanlara böyle bir olayı anlatamazsınız, operasyonu gözünün önünde bile yapsanız, en fazla "allahın hikmeti" der geçer.
Hacı sen videoyu tam izledin mi ?
Hemen ayetler paylaşan insanalra laf atıyon ama sen de adam akıllı izlemeden yorum yapmışın.
Önce köpeğin vücudundaki tüm kan bir kaba boşaltılıyor bir damla bile kan kalmıyor vücudunda dolaşan, kan kalmayınca kalp ve akciğer duruyor.
Yani köpeğin kalbini şokla veya dışarıdan bir etkenle durdurmuyorlar.
Daha sonra köpeğin arter ve venlerine (arter=atardamar, ven=toplardamar) aletin kablolarını bağlayıp aletle kan pompalıyorlar.
Kan kalbe zorla gönderilip çalıştırılıyor. Yine akciğerler de öyle, zorla kan gelen akciğer nefes alıp vermeye başlıyor. Tıpkı köpeğin doğal yaşamında istem dışı yaptığı olarak gibi.
Ruh safsata geliyor da bunlar mantıklı geliyor mu sana ? "ruhani duygu" diye tabir ettiğimiz şeyler beyinde gerçekleşse ve bilim bunu kanıtlayabilmiş olsa (tıpkı acı çekme duygusu beynin şu bölgesinin şu hormonlarıyla meydana gelir şeklinde), din diye bir kavrama ihtiyaç duymazdı insanlar.
Din kavramı anında biterdi. En azından aşağıladığınız müslümanlarda olmasa da, yüce gördüğünüz ileri toplum olan hristiyanlar bilime kulak verip dinlerini terk ederdi.
Veya cuma namazını kılan bir tıp adamı bile kalmazdı ülkede, veya kiliseye giden.
Ama bizim adını dahi duymadığımız bilimlerle ilgilenen insanlar ibadetini yapıyorsa, gelip burada ruh yoktur demek ukalalıktır. Ben konuyu açtım ki tartışalım, bilgi alışverişi yapalım.
Ruh vardır veya yoktur diye kestirip atmayalım.
-
zalimadam bunu yazdı
şu ölümsüzlik bulunursa iyi olur çünkü hayatımın son 25 yılından hiç tat almadım alamadım. ve suçlusu ben değilim.
bari 26 dan sonra uzun ca yaşayacağımı bileyim rahat rahatat takılayım.
yanlız sadece kafamın yaşaması işe yaramaz bütün organlarım tam takım çalışması lazım.
parası ne ise kredi çeker öderiim doktorlara duyrulur. :))))
70 yıl kısa bir zaman mk. zaten gençliğinde başını taşlara vura vura sıkıntılı yaşıyorsun. birde 50 den sonra son kullanma tarihin geçiyor.
kaldı sana ortalama 20 yıl yaşamak. onunda yarısı uykuda geçiyor. böyle düzenmi olur.
insan dediğin 300 yıl yaşamalı son 5 yılda prostat yada menepoza girmeli bence.
ha birde günde 3 öğün yemek fazla . onu günde 1 e düşürsek doğayı daha az tüktemiş olurz.
canlı öldürerek yaşamakta mantıksız milyonlarca hayvan kesip yiyoruz. bitki ile beslenme yollarını bulalım.
bahçeden 2 ot kopartıp tuzlu suda kaynattıktan sonra mis gibi yiyelim olsun bitsin.
nasıl bir düzenimiz var lan aklım almıyor. biri yaşamak için diğerini öldürüyor. diğeri yaşamak için bir diğerini öldürüyor.
tanrı olsam manyak bir düzen kurardım ama değilim işte .
hoca üstüne bi 1300 yıl daha verseler gene sona geldinmi çok kısaymış dersin emin ol
-
Daniel-Koo bunu yazdıRETRET bunu yazdıDaniel-Koo bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdıMaddox bunu yazdı
İnsanlar ne zaman diriltmeyi öğrenirse , kıyamet o zaman kopacaktır , insanların yönetemiyeceği 2 şey vardır onlar ; " Yaratma , Ölüm saatini değiştirme "
Ne zaman insanlar bu ikisini elde eder o zaman kıyamet kopacaktır , insanların hepsi rabbimizin suretinden yapılmıstır , ama bu suret kücücük hemde öyle kücük suretlerdir ki , atom gibi.
Bu yüzden biz rabbimizin sureti oldugumuz gibi , zamanla kendimizi gelistirecek büyük bilim uygulamaları yapacagız , ve sonunda saydıgım 2 seye etki edebildigimizde kıyamet kopacaktır.
NOT : Ateist , ya da müslüman olmayan kardeslerim varsa , yorumu dikkate almayabilirler , tercih meselesi :)Müslümanım elhamdülillah ama Allahın suretinde yaratılmış olmamız bazı şeylerle çelişiyor hocam. Mesela seri katiller, tecavüzcüler nasıl Allahın bize bahşettiği o kutsal enerjiden taşıyor olabilirler ki ?
Sonuçta onlar doğuştan psikolojik sorunları olan kişiler. Adam elinde olmadan insan öldürüp onunla ilişkiye giriyor. Kendisi bunu normal sanıyor mesela.
(Konu biraz sapacak ama kimsenin kimseye hakaret etmeden tartıştığı sürece sorun olmayacağını düşünüyorum.)
Nasıl yani Allah kendi suretiyle insanı yaratmış?
O zaman Allah, insandan 1 level üst varlık oluyor. Saçmalamayın la.
Kuranı tümüyle okuduysanız bu konuda tek bir kelime göremezsiniz. Hadislerde de çarpıtma mevcuttur bu hususta buhari bile hata yapmıştır; ileri giderek şunu da söyleyebilirim adam dinden çıkmış bile olabilir! Tevrat ve en yaygın 4 incile göre Adem Tanrının suretinden yaratılmıştır, Kuranda böyle bir şey yoktur.
Kütüb-i sitteyi falan örnek vermeyin bu hususta bakın ne diyor kuranda:
ihlas 4. hiç bir şey ona denk ve benzer değildir.
şura 14. o gökleri ve yeri yaratandır, size kendi ırkınızdan hayvanlara da kendi ırkından eşler yaratılmıştır. Bu suretle sizi çoğaltır, onun benzeri hiç bir şey yoktur.
son kanıtı da verelim:
Muhâlefetün lil havâdis Allahın bir sıfatıdır, bu sıfata göre Allah yarattığı hiç bir varlığa benzemez.
Hadisten önce kurana ve Allahın sıfatlarına bakmazsanız dinden çıkarsınız.
Not: dindar değilim :|
Bana mı didin hacı? asdjklfhakfjsdf.
Arkadaşlar Kur'an değil de Hadislerden kaynak alarak: "Rabbimiz bizi kendi suretiyle yarattı" demiş. Şirk koşarsınız gençler dikkat edin sözlerinize. Buhari, bilmiyom aga sağlam biri değil bence. Belki de çok saftı, belki de bunların bilinceydi "yaz gitsin amına goyum" demiştir.
orayı yanlış yorumlarsınız gerçekten dinden çıkarsınız
kendinden birşeyler kattı desek daha doğru olabilir insan ruhu yaratılmasını araştırınız kendi nurundan ruh üflemek gibi
ayrıca ruhun tam anlamıyla nasıl yaratıldığı hiçbir şekilde açıklanmamıştır sadece üfledi yarattı gibi terimler bulabilirsiniz
-
Teknikle bilimle alakalı konuda bile ayet paylaşmalar,Allah mucizesi vs vs muhabbetleri dönüyor ya harbiden çok aptalca geliyor bana.
-
10 dk'da beyin ölümü gerçekleşmemişse bile çok ciddi beyin hasarı ortaya çıkması lazım. Yani asla eskisi gibi olamaz.
-
u235 bunu yazdı
Teknikle bilimle alakalı konuda bile ayet paylaşmalar,Allah mucizesi vs vs muhabbetleri dönüyor ya harbiden çok aptalca geliyor bana.
cool young mode:on
-
aklıma şu geldi 2. deneyi bir insana uygulasalar. yapay kalp akciğer taksalar ve başarılı olsa. o insan aynı insan olur mu? duygularımız hormonların ürünü değil mi? aklım takıldı. doktorbiyolog kimyager müridler açıklı getirebilirler mi acep :S
-
xfiles geldi aklıma. Orada 1 bölümde -yanlış anımsamıyorumdur umarım- köpeğin kafayı kesip hücreleri ölmicek şekilde muhafaza edip insan vücuduna entegre ediyorlardı. Ya da başka bir köpek bedenine entegre ediyorlardı. Çok ilginç bir şeydi.