Sizce Hangi Meslek ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    Atakan bunu yazdı

Arkadaşlar yakın doğu FTR yazacağım sanırım bunun hakkında fikri olan görüşü olan varmı ?

Ftr den mezun olduğunda sabit maaşın olacak sonsuza kadar o maaita kalacaksın yükselme şansın sıfır.

Şuan 2800 alıyorlar. Çocuğunu 8bin liralık özel okula yazdıramazsın.

İleride maaşı artsa bile asgari ücrete göre oranı değişmeyecektir tahminim.

Ama sonuçta meslek garantisi sağlıkta insan olduğu sürece olacaktır

iyibu! yeniden..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı
    Atakan bunu yazdı

Arkadaşlar yakın doğu FTR yazacağım sanırım bunun hakkında fikri olan görüşü olan varmı ?

Ftr den mezun olduğunda sabit maaşın olacak sonsuza kadar o maaita kalacaksın yükselme şansın sıfır.

Şuan 2800 alıyorlar. Çocuğunu 8bin liralık özel okula yazdıramazsın.

İleride maaşı artsa bile asgari ücrete göre oranı değişmeyecektir tahminim.

Ama sonuçta meslek garantisi sağlıkta insan olduğu sürece olacaktır

sence müh. mi yazıyım ? kod yazabilirmiyim diye düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opsiyonel_Bilgiler
    Opsiyonel_Bilgiler's avatar
    Erkek

fizyocu ol. dandik fizyocu bile 1500 kağıtla başlyor.

imza mı gelmiş?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek
    Opsiyonel_Bilgiler bunu yazdı

fizyocu ol. dandik fizyocu bile 1500 kağıtla başlyor.

biraz kendimizi geliştirsek gideri var gibime geliyor

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    HolyOne bunu yazdı

Hocam diplomasızların da yapabildiği mesleklerden uzak dur. Örn yazılımcı olma. Ha seviyorsan zewk için yap, sevince para da kazanırsın ama aynı çabayı diğerlerine göstersen 1000 kat az uğraşırsın.

Mimarlık'dan bence uzak dur çok yığılma var.

Makina mühendisliğide iyi 3d çizim gerektirir ona yönelebilirsin.

Dietetik eğer yoldan geçen herkezin öğrenince yapabileceği bişeyse girme.

aynen

diyelim ki süper bir doktorsun ancak diploman yok,  çaylak işe yaramaz tıp mezununun çırağı olursun.  çünkü bu tip mesleklerde diploma esastır.

ama holyone dediği gibi yazlımcı insanın evdede geliştirebildiği birşey yada şimdilerde tam içinde olup dünya kaç bucak olduğunu anladığım grafik tasarım da öyle :)

konuya sonradan yine dönerim ancak

1- sevdiğin işi yap ki hayatının geri kalanında çalışmayasın

2- herkesin kolayca öğreneceği birşey olmasın ki rakip diğer deyişle kişi saysı az olursa hem iş kolay bulursun hemde daha çabuk sıyrılırsın

3- ve çalışma ortamlarına dikkat et. büroda çalışıyorum kafamı bilgisayara gömüp akşam olunca yerimden kalkıyorum.

çalıştığım erkekler kapının önüne çıkıp sigara içip içeri giriyor. yarı açık cezaevi gibi :) sevmesem hiç çekilecek gibi değil

4 - ve yine anladığım şu var. yaptığın işin sınırları net belli olsun ucu açık meseklerde insanlarla uğraşmak çok yorucu.

daha doğursu adam  senden dünyanın en salakça şeyini isitiyor hizmet sektörüyse yapaman gerekiyor

mesela diyelim ki mimar oldun. müşteriye size ne yapayım demeyecek yaptığını bunu yaptım al yada alma diyecekmişsin.

bunu anladım.  " insanlar ürününüzü görene kadar ne istediğini bilmez " demiş steve jobs iyi demiş.

bundan sonra böyle bir alana atlamayı düşünüyorum. çünkü iş değil saçma salak istekler yoruyor . bazen çevreye bakınıyorum kamera şakası mı diye

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

Hocam diplomasızların da yapabildiği mesleklerden uzak dur. Örn yazılımcı olma. Ha seviyorsan zewk için yap, sevince para da kazanırsın ama aynı çabayı diğerlerine göstersen 1000 kat az uğraşırsın.

Mimarlık'dan bence uzak dur çok yığılma var.

Makina mühendisliğide iyi 3d çizim gerektirir ona yönelebilirsin.

Dietetik eğer yoldan geçen herkezin öğrenince yapabileceği bişeyse girme.

aynen

diyelim ki süper bir doktorsun ancak diploman yok,  çaylak işe yaramaz tıp mezununun çırağı olursun.  çünkü bu tip mesleklerde diploma esastır.

ama holyone dediği gibi yazlımcı insanın evdede geliştirebildiği birşey yada şimdilerde tam içinde olup dünya kaç bucak olduğunu anladığım grafik tasarım da öyle :)

konuya sonradan yine dönerim ancak

1- sevdiğin işi yap ki hayatının geri kalanında çalışmayasın

2- herkesin kolayca öğreneceği birşey olmasın ki rakip diğer deyişle kişi saysı az olursa hem iş kolay bulursun hemde daha çabuk sıyrılırsın

3- ve çalışma ortamlarına dikkat et. büroda çalışıyorum kafamı bilgisayara gömüp akşam olunca yerimden kalkıyorum.

çalıştığım erkekler kapının önüne çıkıp sigara içip içeri giriyor. yarı açık cezaevi gibi :) sevmesem hiç çekilecek gibi değil

4 - ve yine anladığım şu var. yaptığın işin sınırları net belli olsun ucu açık meseklerde insanlarla uğraşmak çok yorucu.

daha doğursu adam  senden dünyanın en salakça şeyini isitiyor hizmet sektörüyse yapaman gerekiyor

mesela diyelim ki mimar oldun. müşteriye size ne yapayım demeyecek yaptığını bunu yaptım al yada alma diyecekmişsin.

bunu anladım.  " insanlar ürününüzü görene kadar ne istediğini bilmez " demiş steve jobs iyi demiş.

bundan sonra böyle bir alana atlamayı düşünüyorum. çünkü iş değil saçma salak istekler yoruyor . bazen çevreye bakınıyorum kamera şakası mı diye

Açıkcası bugün kimi durdur sak diyet verir. İşte benim teyzemin oğlu hıyar yedi 10 kilo verdi hıyar oğlu hıyar 

Ama ftr de adam senin mesleğin hakkında yorum yapmaz doktorun altında çalışıyorsun felan filan 

Ftr daha yüksek puan şuan ve daha az mezunu var

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

Ben 2007 de ftr istiyordum denizliyi 2 net daha yapsam.kazaniyordum.baska.bir meslek sectim.sonra baktim ki insanlar sacma sapan mesleklerde para kazanacagim.diye ugrasiyorlar.

Para hic bir zaman kistasin olmasin cunku insanin ac gozlulugunun siniri yok bir eve 3 bin tl.girincede insan geciniyor 6 bin girince de 12 bin girince de .su anda kari koca.calisan.bir eve ortalama.5 6 bin lira.para girer zaten.

Birisi yazmis yukari da bir bolum icin cocugunu 8 bin tl lik okula gonderemezsin diye gonderme .Ben karsiyim.ozel okula bu kadar paralar verilmesine bana salakca geliyor .ben devlet okulundan cktim.fen lisesjne gidebildigim.halde her lisenin anadolu lisesi olmadigi.bir zamanda anadolu lisesine gittim .ayni sinifi beraber okudum.insanlardan derece cikaran da du odtuye de giden oldu marasa giden de oldu .o yuzden okula takilmayacaksin.

Smdi senin meslek secimine gelelim.

Sana para cikti lotodan para kazanmaya ihiyacin yok ne is yaparsin??? Bunu dusun sonra meslegini sec .cunku para cidden her turlu kazaniliyor ve isinden iyiysen gercekten insanlar seni buluyor ve cabalamanla dogru orantili kazaniyorsun.

Bilgisayar Muhendisligi

Valla bilmyrm.piyasada.bir boktan anlamayan bilgisayar muhendisleri var ona ragmen bilgi islem muduru olarak calisanlara bak lise.mwzunu yada.myo.mezunu filandir .kendini gelistirmenle alakali cok gelistirmen lazim.ben pc muh okumadim ama yazilim.alaninda calisyrm herkes calisabilir yazilim alaninda .devlet alim.ilanlarinda bile universite mezunu olmak.sarti ariyor.bilisim.uzmani ilanlarinda 

Ek olarak issiz olan makinecilerin matematikcileri istatiskcilerin alayi yazilima donmus durumda

Beslenme.diyetetik. Ve ftr

Diyetisyenligin bir artisi ftr e nazaran imza yetkisi var.

Bu iki meslekte devlette hemsire ayarinda maas alip daha cok ugrastigin meslekle4 bence.

Insanin orasini burasini ellemketen hoslaniyorsan ftr yazarsin.diyetisyenlikte ise hicbirsey yok bana sorarsan 2 ay kurs ver birine okuma.yazmayi yeni ogrenmis.birine onune defteri ver sunlari yicen bunlari yemicen uygulamasi.bu.zaten standart olarak kilo alma ve verme seker hastasi diyeti kolesterol.diyeti vs vs belli seyler var.ne yazikki boyle.

Ftr den ziyade diyetisyenlik yazabilirsin ama en son atama.durumlari vs nedir bilmyrm.

Bir arkadasim veteriner fakultesini 5.snifi bitirip.birakti tibbi goruntuleme.teknikerligine gecti .ben atamasinin cok fazla.oldugunu sanmyrm.ama .

Anestezi teknikerligine bakabilirsin bence bu bolum daha saglikli gibi atanma.durumlariminvs bilmyrm.

Mimarlik .

Mimarlik okurken simetri.hastasi olup.okul.birakan birini tanimistim.mukemmelliyetci bir kisiligin yoksa .net.karar veremiyorsan ve cizimin iyi degilse.mimarlik.dusunmek.sacma.

Her ne kadar.digital cizim vs olarak dusunulse de okullarda klasik el cizimi.ve maket yapilarak.her hafta projeler teslim.edilir.yapilir mi ? Ben ce yapilmaz.

Ozel universiteye para verecegine paraji gecemeyen mallarin bile yaptigini yap git yurtdisina kici kirik.bulgara tip oku burada calis .ne mallar.var oyle konusmayi bilmiyor geliyor doktor olarak calisyor .burda birak.muhendisligi myo a gidemeyecek bebeler sovyet artiklarinda muh okuyor .

Ben dusun derim.sana.

Spor yonetimi ascilik.sertifikasi diyetisyenlik.demissin.yemek yapmayi seviyorsan dusunme. Gastronimi oku bugun en kotu kafede personele.30 lira veren yerde alayli asciya 1800 lira para.verirler  .istte artar fiyat .gastronomi.bitrsen calisacagin yerler yildiz sertifikasyonuna giren yerler olur oteller olur mutfak cok yorucudur ama sevdigi isi yaparken insanin yorgunlugu zevke donusur.

Birde son zamanlarda il.ozel idarelerin kalmasi.buyuksehirlerin artmasi.nedeniyle belediycelik faaliyetleri buyudu harita muhendisligi gibi sikten muhendisliklere.bile.deli.gibi.ihtyac duymakla.birlikte.piyasada aldiklari maaslar artmaya basladi.

Okul.bitince.herkes issiz kalabilir .bugun saglik.alannda.bile.millet kpss e girip.atanamayabiliyor.

Tekrar yaziyrm.parayo.ortadan kaldir oyle.dusun sonra karar ver

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı

Ben 2007 de ftr istiyordum denizliyi 2 net daha yapsam.kazaniyordum.baska.bir meslek sectim.sonra baktim ki insanlar sacma sapan mesleklerde para kazanacagim.diye ugrasiyorlar.

Para hic bir zaman kistasin olmasin cunku insanin ac gozlulugunun siniri yok bir eve 3 bin tl.girincede insan geciniyor 6 bin girince de 12 bin girince de .su anda kari koca.calisan.bir eve ortalama.5 6 bin lira.para girer zaten.

Birisi yazmis yukari da bir bolum icin cocugunu 8 bin tl lik okula gonderemezsin diye gonderme .Ben karsiyim.ozel okula bu kadar paralar verilmesine bana salakca geliyor .ben devlet okulundan cktim.fen lisesjne gidebildigim.halde her lisenin anadolu lisesi olmadigi.bir zamanda anadolu lisesine gittim .ayni sinifi beraber okudum.insanlardan derece cikaran da du odtuye de giden oldu marasa giden de oldu .o yuzden okula takilmayacaksin.

Smdi senin meslek secimine gelelim.

Sana para cikti lotodan para kazanmaya ihiyacin yok ne is yaparsin??? Bunu dusun sonra meslegini sec .cunku para cidden her turlu kazaniliyor ve isinden iyiysen gercekten insanlar seni buluyor ve cabalamanla dogru orantili kazaniyorsun.

Bilgisayar Muhendisligi

Valla bilmyrm.piyasada.bir boktan anlamayan bilgisayar muhendisleri var ona ragmen bilgi islem muduru olarak calisanlara bak lise.mwzunu yada.myo.mezunu filandir .kendini gelistirmenle alakali cok gelistirmen lazim.ben pc muh okumadim ama yazilim.alaninda calisyrm herkes calisabilir yazilim alaninda .devlet alim.ilanlarinda bile universite mezunu olmak.sarti ariyor.bilisim.uzmani ilanlarinda 

Ek olarak issiz olan makinecilerin matematikcileri istatiskcilerin alayi yazilima donmus durumda

Beslenme.diyetetik. Ve ftr

Diyetisyenligin bir artisi ftr e nazaran imza yetkisi var.

Bu iki meslekte devlette hemsire ayarinda maas alip daha cok ugrastigin meslekle4 bence.

Insanin orasini burasini ellemketen hoslaniyorsan ftr yazarsin.diyetisyenlikte ise hicbirsey yok bana sorarsan 2 ay kurs ver birine okuma.yazmayi yeni ogrenmis.birine onune defteri ver sunlari yicen bunlari yemicen uygulamasi.bu.zaten standart olarak kilo alma ve verme seker hastasi diyeti kolesterol.diyeti vs vs belli seyler var.ne yazikki boyle.

Ftr den ziyade diyetisyenlik yazabilirsin ama en son atama.durumlari vs nedir bilmyrm.

Bir arkadasim veteriner fakultesini 5.snifi bitirip.birakti tibbi goruntuleme.teknikerligine gecti .ben atamasinin cok fazla.oldugunu sanmyrm.ama .

Anestezi teknikerligine bakabilirsin bence bu bolum daha saglikli gibi atanma.durumlariminvs bilmyrm.

Mimarlik .

Mimarlik okurken simetri.hastasi olup.okul.birakan birini tanimistim.mukemmelliyetci bir kisiligin yoksa .net.karar veremiyorsan ve cizimin iyi degilse.mimarlik.dusunmek.sacma.

Her ne kadar.digital cizim vs olarak dusunulse de okullarda klasik el cizimi.ve maket yapilarak.her hafta projeler teslim.edilir.yapilir mi ? Ben ce yapilmaz.

Ozel universiteye para verecegine paraji gecemeyen mallarin bile yaptigini yap git yurtdisina kici kirik.bulgara tip oku burada calis .ne mallar.var oyle konusmayi bilmiyor geliyor doktor olarak calisyor .burda birak.muhendisligi myo a gidemeyecek bebeler sovyet artiklarinda muh okuyor .

Ben dusun derim.sana.

Spor yonetimi ascilik.sertifikasi diyetisyenlik.demissin.yemek yapmayi seviyorsan dusunme. Gastronimi oku bugun en kotu kafede personele.30 lira veren yerde alayli asciya 1800 lira para.verirler  .istte artar fiyat .gastronomi.bitrsen calisacagin yerler yildiz sertifikasyonuna giren yerler olur oteller olur mutfak cok yorucudur ama sevdigi isi yaparken insanin yorgunlugu zevke donusur.

Birde son zamanlarda il.ozel idarelerin kalmasi.buyuksehirlerin artmasi.nedeniyle belediycelik faaliyetleri buyudu harita muhendisligi gibi sikten muhendisliklere.bile.deli.gibi.ihtyac duymakla.birlikte.piyasada aldiklari maaslar artmaya basladi.

Okul.bitince.herkes issiz kalabilir .bugun saglik.alannda.bile.millet kpss e girip.atanamayabiliyor.

Tekrar yaziyrm.parayo.ortadan kaldir oyle.dusun sonra karar ver

yorumunu beklediğim bir abimsin , yorumlarına değer veriyorum öncelikle 

Babam çevre şağlıkcı annem hemşire ablam doktor, böyle bir ailenin içinde olunca şağlık sektöründeki rahatlığı cezbediyor açıkcası, rahatlıkta söyle işşiz kalmama durumu 

Bulunduğum yer diyarbakır belli başlı meslekler hariç öyle batıdaki kadar iş imkanı yokki kuzenlerimin hepsi işşiz dayımın yanında günlük orda burda çalısıyor 

durum böyle olunca açıkcası benide etkiliyor 

Şimdi konunun başındada belirttiğim bir dil problemi heyecan problemi var bu korkutuyor beni 

Yoksa çoçukluktan beri uçaklara uzaya elektroniğe merakım var , özellikte uçaklara 

12 senelik öğretim hayatımda 11 sene pc müh , son sınıf ve mezuna kalmam sürecinde diyetisyen, TERCİHE 1 HAFTA KALA FTR 

Diyetisyenlikten neden vazgeçtim, devlet atamasını çok az olmasından kaynaklı , ve benim ailem doğuda , diyetisyenlik işe daha çok batı taraflarında etkili , orda yaşamak mücadele etmek felan açıkcası zor bide ailenin tek erkek çoçuğu olarak daha yakın olmam gerek sonuçta anne baba 

FTR de işe gel gelerim 81 ilde iş yapabilirim gibime geliyor açıkcası kpss şuan düşük 4 sene sonra ne olur bilemem zaten 4 seneye ülkenin hali ne olur belli değil 

Yemek yapmayı seviyorum bugünde pasta felan yaptım aşçılık sertifikası kursu mutlaka alacam ama ailenin çok sıcak bakacağını zannetmiyorum 4 sene okumaya 

ve açıkcası şağlık sektörüne yönelmemin sebeblerinden biri de erken yuva kurmak iştemem 

durum böyle olunca sıkışıp kalıyorsun bir yerde çıkamıyorsun 

parasızlık zor şey kuzenlerim 30 yaşına geldi halen boştalar 

bugün bir a101 sokmak için burda milletvekili tanıdık lazım 

3.seneye kalmak hiç istemiyorum 

havacılık ve uzay müh nasıl ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

Makine müh. Heryere atlarsın ordan. 

arbeit macht frei
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

Havacilik ve uzayi. Havacilik kismi bence guzel gibi turkiyede sunexpress pegasus thy gibi dunya devi firmalar var ozellikle pegasus filosunu artiyor thy zaten arttirdi ve artirmaya devam.ediyor .fakat uzay kismini knsnda trde bir faaliyet olmadigi icin birsey diyemeyecegim tavsiyem facede gruplara gir oradan kisileri bul yaz konus.

Makine muhendisligi alani genis bir muhendislik 6 ay kurs alarak gemi makina muhendisi bile olabiliyorsun 

Ama ayni zamanda cok issiz oldugunu is bulamadiklarini da unutma .artik.herkes universite.mezunu devlet dusunmuyorsan zeki olman kendini gostermen aykiri olman ve cevrenin olmasi gerekiyor

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
Toplam Hit: 3828 Toplam Mesaj: 38
meslek kafa karışıklığı hayatım bok gibi