Sizce Hangi Sistem?
-
hocam ASUS Crosshair IV Formula AM3 AMD 890FX / SB850 DDR3 200MHz(O.C) Anakart aldım, Bu ana kartta Atı CrossFire özelliği var (1den çok ekran kartını birleştirme) , ben şimdi ekran kartı alıcam ve bu özelliğide kullancam, 2 adet almayı düşünüyorum şöyle çelişki içindeyim araştırdım ama yinede size soruyum dedim;
Almayı planladığım ekran kartları aşağıda göstermiştim ancak kafam karıştı , Atı Crossfire sisteminde aynı cinsten aynı modelden alırsan birbiriyle daha bir uyum sağlıyomuş performans açısından, ancak farklı aynı aileden olmak şartıyla chipseti ati olmak şartıyla kullanıyomuşsun ama öbürüne göre performans az değişiklik gösteriyormuş.
Alacağım ekran kartın 1.si buydu SAPPHIRE HD4890 Vapor-X GDDR5 1GB 256Bit ATI DX10.1 Ekran Kartı (11150-05-20R)
2.si ise de bu ama hangisininden iki adet alıpta crossfire yapsam; POWERCOLOR HD5830 GDDR5 1GB 256Bit ATI DX11 Ekran Kartı buydu ikisini Atı Crossfire birleştirip kullancaktım ikisininde chıpseti ati ama aklıma takılan bunda directx 11 var, ama 1.sinde sapphire olanında directx 10var ama oda hoşuma gidiyor
şimdi bunları paylaşıyım dedim sizlerle ekstra olarak, sorduğum size şu 1. ekran kartının yukardaki Directx 10 olmasına rağmen ondanmı 2 adet alıpta crossfire yapıyım yoksa ;
bu 2.si yani powercolor olan bu ekran kartıda 2 seri olarak tekrar piyasaya sürülmüş overclock edilip hızaşımına uğratılmış eskiden 800 mhzmiş çekirdek hızı şimdi 825 olmuş, 1050 mhzde bellek hızı. buda işte directx 11 var yoksa bundanmı 2 adet alıyımda croosfire yapıyım marka olarak özellik olarakta hangisini tavsiye edersiniz bana ikisi arasında ayrıma düştüm bi yardım edin :/
.....hangisini alıyım yaw directx 11 var die fabrika çıkışlı overclock edilmiş hızaşımı yapılmış olan powercolorumu alıyım yoksa /..... dircect 10 olsun önemli değil sen sapphireyi al , saten 11 oyunlar daha fazla yok yayılmasına 2 sene var daha bunu almı diyosunuz :S
not:biraz karışık olduysa k.b kafam karıştı çok bunlarla uğraşmaktan :/
-
arkadaş bi cvp yazın bi tercih istedim sizce hangisi direct11 die powercolordanmı 2 adet alıpta birleştiriyim yoksa ,sapphıre markayımı alıyım directx 10.1 olduğuna bakmadan alıp 2 adet birleştiriyim ?? üçüncü bi seçenek birisi powercolor olsun diğeri sapphıre olsun yoksa böylemi alıyım
-
bence git direk hd5850 al.
ileride yetmeyince bir hd5850 daha alırsın. hem o zaman fiyatı da iner.
-
Haci dx11 icin 2 sene mi var?
Naaaptin hacim naaaaaaaaaaaaaptin sen ya? :B
Piyasaya cikan oyunlarin nerdeyse hepsi artik dx11'i destekliiiy :|
dx11le 10 arasinda cok fark var.
Al 5830'dan 2 dene.
Hem 5830dan 2 dene alcaana alsana bi dene 5970.
Hem ATI niye aliyosunuz surda ne guzel GTX 400 serisi dururken. (H)
Belki ATI'nin ekran kartlari daha guclu olabilir donanim olarak ama butun oyunlar nvidia'ya gore optimimize ediliyo nerdeyse :D
-
başka öneri yapacak arkadaş varmı şunu al diyerekten yada söylediklerimden!!

-
sana şöyle diyeyim hd4890 dx 10.1 ile hd5770 dx11 arasında 4-5 fps fark var crysis'te, üstelik overclock ile kapatılabilir.
ayrıca 4890 100TL daha pahalı.
bence 4890'ı unut gitsin.
-
LordVader bunu yazdı:
-----------------------------
Haci dx11 icin 2 sene mi var?
Naaaptin hacim naaaaaaaaaaaaaptin sen ya? :B
Piyasaya cikan oyunlarin nerdeyse hepsi artik dx11'i destekliiiy :|
dx11le 10 arasinda cok fark var.
Al 5830'dan 2 dene.
Hem 5830dan 2 dene alcaana alsana bi dene 5970.
Hem ATI niye aliyosunuz surda ne guzel GTX 400 serisi dururken. (H)
Belki ATI'nin ekran kartlari daha guclu olabilir donanim olarak ama butun oyunlar nvidia'ya gore optimimize ediliyo nerdeyse :D
-----------------------------hocam al iki tanee 5830dan derken benim bahsettiğim powercolor serisindeki 5830 diyosun :/
-
peki hocam bu powercolor 5830 alsam hem fabrika çıkışlı overclok edilip yükselmiş fazla farkta yok ama 800 olan 825 mhz çıkmış bellek hızıda 1050 mhz işte bunu alsam sonrada bitanede yanına ilerde aynısından yine alıp crossfire mi yapsam ne dersiniz
-
$imdi baktimda, 5830'un ASUS'la Powecolor arasinda 100$lik bi fark var. Acaba ASUS niye bu kadar pahali.
Hayir, ozellikleride ayniymi$, hatta powercolorda bide 25mhzlik bi arti$ var. Garip.
Haci valla hicbirsey diyemicem powecolor hakkinda. Hic kullanmadim kartlarini onun. ATI kartlarda MSI, sapphire, his kullandim daha once. Bunlarda sorun cikmadigina gore powercolorda da cikmaz :D
-
hocam dahada bilgi isterim bi zahmet bi bakıverin :/
-
LordVader bunu yazdı:
-----------------------------$imdi baktimda, 5830'un ASUS'la Powecolor arasinda 100$lik bi fark var. Acaba ASUS niye bu kadar pahali.
Hayir, ozellikleride ayniymi$, hatta powercolorda bide 25mhzlik bi arti$ var. Garip.
Haci valla hicbirsey diyemicem powecolor hakkinda. Hic kullanmadim kartlarini onun. ATI kartlarda MSI, sapphire, his kullandim daha once. Bunlarda sorun cikmadigina gore powercolorda da cikmaz :D
-----------------------------asus daha sağlam ve kalitelidir.
overclock düşünülüyorsa asus alınabilir.