folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Sizce İnternetin En Büyük Problemi Nedir ?

Sizce İnternetin En Büyük Problemi Nedir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diCk
    diCk's avatar
    Erkek

A_REX bunu yazdı:
    -----------------------------

diCk bunu yazdı:

Yalan yanlış bilgiler bence en büyük sorun bu herşey hakkında olabildiğinde asılsız saçma supan deli saçması bilgiler var

devlet eliyle değil ama çünkü işlerine gelmediği bilgiyi sansürleyebilirler google`nin site banlaması gibi bir arama motoruyla 

sitelerin güvenilirlik derecesi koymalı ve asılsız bilgileri arama kayıdında çıkartmamalı.

İnternetin çok çok yavaş olması sürekli kopması dowloand hızının yavaş olması aşırı derece faiş fiyata en kalitesiz interneti kullanıyor olmamız.

Bütün internetin belli bir grup tekelin elinde olması.

ilk yazdıkların dogru fakat bir arama motoru şeklinde yine internet tek elde oluyor. 
    Web siteleri için standartlar olmalı.Ama bagımsız bir kuruluş tarafından verilmeli. Şaibe karışmamalı
    Kaliteli siteler içerik ve döman olarak kendi bölümünde ön plana 

----------------------------------

Evet o şekilde olabilir ama bağımsız bir kuruluş bu ülkede varolamaz buna şu şekilde bir çözüm bulunabilinir belki oda 

bir şirket kurup tamamen yerli arama motoru ve borsada halka arz edip %1`den fazla kimsenin hisse sahibi olmaması şartı koyarsın düzenlersin

ve tamamen yerli güvenli doğru  kaliteli bir internet erişimi olur kullanıcılarında bu şekilde.

Senin dediğin tarzda başka bağımsız bir kuruluş tarafından denetlenmesi yada düzenlenmesi çok zor illaki bir taraftan bi tarafa meğilli olucak

bu projeyi yapan kişi ve kişiler Türkiyenin mircrosoftu olucaklarından şüphem yok.

FuCk yOu System..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

İnternetin en büyük problemi insandır. Facebook'u arkadaşlık ve çöpçatan sitesi haline getirenler insanlardır. Twittera sıçsa onu da yazacak kadar zıvanadan çıkan insanlardır. Beleş hosting bulup, forum sitesi açıp mantar gibi çoğaltan kopyala yapıştırlarla kanser gibi üreyen insanlardır. Hazır templateleri editleyerek, hazır scriptleri editleyerek web tasarım şirketi kuran ilk okul çocukları da insandır, makatından laf üretip mail zinciri kurmayı başarabilenler de insanlardır.

İnsan yoksa, çözüm var. İnsan varsa, çözüm yok. Kim ne yaparsa yapsın bu düzen değişmeyecek.

Ama önerim, Türkiye için, tabi zamanın ve paran bolsa, tamamen gerçek bilgilere dayalı, tamamen hayatı kolaylaştırmaya dayalı, insanların yorum yazamayacağı yazsa bile düzgün Türkçe ve anlaşılır biçimde yazabileceği, saçma sapan resimler bulunmayan, basit arayüzlü, reklamsız, hızlı bir gerçek bilgi portalı (türkiye.gov.tr gibi) neden olmasın? pek de güzel olur. Kategorizasyon yapılır. Tüm içeriğe (yemek tariflerinden tut, esotların kalkış saatine kadar) basit anlaşılır düzgün şekilde insanlara sunulur. Buna ciddi derecede ihtiyaç var bu ülkede. Bloglarla, saçma sapan hazır scriptlerle kurulan sitelerle başarılamayacak kadar büyük bir proje.

:|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

flash içerik.bi an önce herşeyin html5 ile halledilmesi lazım.

http://kocaer.me
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    var olmasıdır

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

internetin en büyük problemi gibi bi soru olmaması lazım çünkü sen pcye oturduğunda farklı yönlerini doğru açılırız , kimi face için kimisi prono izlemek ve yahut banka işlemleri için girer.Ancak temel nokta internet zamandan ve teknolojik açıdan yararlı olması lazım.%3cararsız

....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Erkek

Gördümki herkesin tasarımların afedersiniz ama b***kluğundan şikayetçi ki normal olarak şikayetçi olmalılarda her önüne gelen site açma çabasına girip birşeyler yapıyor birçok sayfa site geziyorum iş gereği araştırmak için sayfaların çirkin olma sebebi daha onceki konularda da yazmışımdır mesaj olarak 100 TL site yapılır gibi yerlerden yapılması bilinmedik kişilerden sayfa yaptırılması gibi  doğal olarak ülkemizdeki prensipte ucuz sirke baldan tatlıdır misali olduğu için durduramayız şahsen oturupta bir ajansa tasarım yaptırsanız en ucuz 500-600 TL olur ki buda sadece PS veya IA dosyasını almak içindir  bunun HTML&CSS gibi kısımlarıda işin içine girince herkesin beğenebileceği tasarımlarda sayfalar çıkabilir :) ortalama 1000 TL site yaptırılabilir malum piyasanın içine eden Lisede başlayıpta için gerçekte durumunu bilmeyen çok ( Herkesin beğenebileceği derken herkesin göz zevkine göre yapılamaz mümkün değildir demokratik olarak çoğunluk beğenirse güzeldir ) bu sebeplerden dolayı çook iğrenç şeyler çıkıyor. Hızdan şikayetçi olanda çok şimdi hız olayıda tasarıma ve bunu dizgileyecek olan webçiye bağlı şimdi kullanılması gerekn resim formatları export etme yontemlerine bakılırsa yine bir yanlışlık var yani sonuç olarak piyasadan ucuz işler yapmak uğruna onca büyük firma onca büyük tasarımcıyı hiçe sayan insanlar sağolsnlar :) bu kirliliği yaratıyor buradan da yanlış anlaşılmasın kişisel sayfalara bişi demiyorum herkesin kendi göz zevkine göre hızla ilgili olan sorunda tasarıma bağlı yani başka sorunlarda aslında kullanıcılardır biri var herşeyi bulur görür biri var hiç bişey bulamaz doğal olarak ikisi arasında bişi yapmak gerekir interneti çok iyi kullanan birine sürekli burada şunu yap burada şunu kullanın yazarsa sevmem kendinisini yadırgar bilmiyormuyum lan ben misali bilmeyen kişilerde yönlendirilecek yer arar sorunun kaynağı aslıdna kullanıcıların bilgisizliğidir. 

Tahribatta herkes bilgisayar işiyle uğraşıyor tasarımcısı donanımcısı yazılımcısı elbet yaşamıdır eşinden dostundan kesinlikle bir bilgisayarım var çok yavaş ne yapabiliriz der sonra bilgisayarı sizin sırtına yükler alan olur almayan olur şimdi bunu yapan vatandaş akrabanızsa normaldir amcanızındır veriyordur yiğenim değilmi yapsın orada sıkıntı yok fakat komşularda yollar bu gibi şeyler başlar dertler şahsen evimde bir sürü laptop görünümlü tost makinesi mevcut şimdi bu gibi kullanıcılara bunları öğretecek bir platform yapmak şart fakat öncelikle internetteki bu saçma reklam banner'ları pop-up'ları temizlersek en çok oraya kanıyorlar bizzat araştırdım bu konuyu 

yukarıda bahsettiğim bu tasarım fiyatlarına pahalı denilebilir fakat eğerki ucuz iş yapılmasaydı onlar ucuz gelirdi insana :) çok saçmalamış olabilirim kusura bakmayın ama sorun kullanıcıların bilgisizliği onlara interneti nasıl kullanmalarını öğretirseniz hız ve diğer kısımlar teferruat :)

Hatasız Kod Olmaz... :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

doğru reklam olayına kılım.Çok iğrenç reklamlar veriliyor.Site biraz hit getirdikten sonra akılcı reklam çözümleri sunulabilir.Kaliteli reklamlar.Kullanıcının gözünü yormayacak, her eyrde olmayacak reklamlar.

Türkiye'de reklam baş belasıdır.Kim o reklamlara tıklıyor bilemiyorum.O yüzden sistem değişiyor Türkiye'de . ne gibi ? anket olayına geçtiler.MEsela dizi izlenen sitelerde sizin bilgilerinizi alıyorlar.

hea facebook gibi siteler kolayca grupluyor süper oluyor ki sırf bu yüzden apple, google gibi sisteleirnf acebook'u desteklediğini düşünüyorum.İnternet'e giren insan profilini o kadar kolay grupluyorlar ki !!

sevdiğini sayfalardan, beğendiğiniz sanatçılara kadar kültür 'ü o kadar net ortaya koyuyorlar ki muhteşem !

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek

reklam olayının her yerde olduğundan fazla bokunun çıkmasıdır. spamlar, Ayça_22ler adblockun engelleyemediği milyonlarca saçma reklamcıklar var. internet adeta çöplük gibi hani şu dünyanın etrafında atmosferde salınarak gezen pert olmuş uydular var ya onlar gibi. internetin bunlardan temizlenmesi lazım kısacası

All is well
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

doğru reklam olayına kılım.Çok iğrenç reklamlar veriliyor.Site biraz hit getirdikten sonra akılcı reklam çözümleri sunulabilir.Kaliteli reklamlar.Kullanıcının gözünü yormayacak, her eyrde olmayacak reklamlar.

Türkiye'de reklam baş belasıdır.Kim o reklamlara tıklıyor bilemiyorum.O yüzden sistem değişiyor Türkiye'de . ne gibi ? anket olayına geçtiler.MEsela dizi izlenen sitelerde sizin bilgilerinizi alıyorlar.

hea facebook gibi siteler kolayca grupluyor süper oluyor ki sırf bu yüzden apple, google gibi sisteleirnf acebook'u desteklediğini düşünüyorum.İnternet'e giren insan profilini o kadar kolay grupluyorlar ki !!

sevdiğini sayfalardan, beğendiğiniz sanatçılara kadar kültür 'ü o kadar net ortaya koyuyorlar ki muhteşem !

Bahsettiğin gibi bir anket vs. yapılmamış olsaydı çok kötü bir hal alırdı durum :) düşünsene Otolastikçi arıyorsun Boru tesisatçısının reklamı çıkıyor :) Facebook bence en güzel reklam olayını koymuş ortaya kullanıcıların sevdiği tür gibi bilgileri düzenleyerek neredeyse %100 ilgili reklamları sunabiliyor büyük bişi :) ama şuanki reklam tarzını sevmedim milyarlarca dolar yetmiyormuş gibi kullanıcılarıda reklamların içine soktular bu yüzden çok fena gıcık kaptım :) aslında bir antfifacebook'cuyum :) Varsa yoksa google diyorum her yönüyle kullanıcı dostu Gmail'im ile herşeyi yapabiliyorum haritalar takvimler aramalar mailler videolar resimler herşey ve bunu tek bir üyelik ile yapmam çok daha güzel bir olay :) şuanda da Google+ varki sosyal ağ bakımında da orası güzel diyebilirsiniz böyle bir sürü yer var tek hesapla yönetilen ama hiç bir yer google'ın verdiği esnekliği vermiyor :) tabi tasarım bakımından da bir gorsellik yok diğer yerlerde :)

Hatasız Kod Olmaz... :)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

yeni projenlemi ilgili dostum bu ?

Toplam Hit: 3652 Toplam Mesaj: 27