folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Sizce İnternetin En Büyük Problemi Nedir ?

Sizce İnternetin En Büyük Problemi Nedir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

internet explorer

Bittik biz bittik
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

sezeruludag bunu yazdı:
    -----------------------------

Bahsettiğin gibi bir anket vs. yapılmamış olsaydı çok kötü bir hal alırdı durum :) düşünsene Otolastikçi arıyorsun Boru tesisatçısının reklamı çıkıyor :) Facebook bence en güzel reklam olayını koymuş ortaya kullanıcıların sevdiği tür gibi bilgileri düzenleyerek neredeyse %100 ilgili reklamları sunabiliyor büyük bişi :) ama şuanki reklam tarzını sevmedim milyarlarca dolar yetmiyormuş gibi kullanıcılarıda reklamların içine soktular bu yüzden çok fena gıcık kaptım :) aslında bir antfifacebook'cuyum :) Varsa yoksa google diyorum her yönüyle kullanıcı dostu Gmail'im ile herşeyi yapabiliyorum haritalar takvimler aramalar mailler videolar resimler herşey ve bunu tek bir üyelik ile yapmam çok daha güzel bir olay :) şuanda da Google+ varki sosyal ağ bakımında da orası güzel diyebilirsiniz böyle bir sürü yer var tek hesapla yönetilen ama hiç bir yer google'ın verdiği esnekliği vermiyor :) tabi tasarım bakımından da bir gorsellik yok diğer yerlerde :)

-----------------------------

hocam tabi ki güzel anket olarak toplamakta, facebook banasormuyor bilgilerin başka amaçlar için kullanılsın mı diye :) yani bu ürkütücü.İstemediğim birşeyi yapıyorlar mesela.

----

VBDream : evet hocam.

yani direkt bu proje değil de, insanların sevmedikleir ortak şeyler var.Yada istedikleri.Onları kendi projem için uydurmaya çalışıyorum.

Basitlik, sade ve güzel içerik/tasarım , reklam olayı vs.. vs..

Yayınlayana kadar bir milyon kez üstünden geçicem fakat : http://zumsuk.bplaced.net/gc/

burda alt koydum mesela.reklam veren şirketlerin isteğine göre mesela çocuk kutudan çıkarken kolunu çıkartır ya, öyle bir reism yüklenir tıklarsın pat bşaka reklam.Yada başka düşüncede.Ama reklam hedefim bu.Tek reklam, oda altta.Ufak bir div, istedikleri reism, istedikleri renk (çok bozuk olmayacak şekilde) ve pğat tam sayfa reklam.

hemen hemen 4. tasarımda bu hale geldi ki diğerleri : http://zumsuk.bplaced.net/

burada mevcut.Tamamlanması yaza doğru olur.Alt yapısıdr şudur budur.

interneti bu hali ile sevmiyorum.Açıkçası insanlarında işine yarayacak kısmın az olduğunu düşünüyorum.Gelecek sosyal paylaşım sitelerinde.Tamam öyleyse sosyal paylaşımı alalım, hayat ile birleştirelim dedim :)

10 yaşında çocuk ile 80 yaşında dede/nine'nin anlayacağı hale sokmak gerek.ARadaki bütün yaş grupları girip işlemlerini halledebilmeli.En çok zamanı değil, en yararlı zamanı sitemde harcamalılar.

Ansiklopedi, oyun yada ilişki durumu yerine ; seyyahat ettikleri ülkeleri neden sevdiklerini, yada seyyahat edecekleri ülkelerde nerelere gitmesi gerektiklerini bulabilecekleri, anlatabilecekleri  bir site olacak.Sadece seyyahat değil tabi ki . çevrelerinde ihtiyaçlarına uygun şeyleri bulabilecekler.

Sosyal paylaşım değil, sosyal yardımcı sitesi oalcak, birbirine yardım edecekleri, önerilerde bulunabilecekleri.Hedefte ilişki şu bu değil hayat.Yani etrafındakiler, şehirler, mekanlar...

vs..fazla ve tam net şekilde açıklamıyorum çünkü 1 sene uzun bir süre.benzerini yapanlar var.Bir şekilde duyupta daha önce harekete geçebilirler.Fikrime güveniyorum.Gerçi her ne kadar harekete geçselerde sounda güzel işi ben ortaya koyacağım.Bakalım

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

bence internetin en büyük problemi yasaklar.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek

İnternetin en büyük problemi hemen her konuda saçma sapan bilgilerin yer alması ve bunun asla engellenemeyecek olmasıdır.

Ne tezattır ki en büyük bilgi bankamız olan internet aynı zamanda en büyük çöplüğümüzdür. Hemen her konuda taban tabana zıt o kadar çok döküman,bilgi,araştırma var ki hangisi doğru hangisi uydurma çoğu zaman ayırt etmek zor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

Sadece senin mesajını okudum zumsuk diğerlerini okumadım bu yüzden farklı birşey söylemediysem kusura bakma.

İnternet dediğin şey bir ağ. İlk başta sadece 2 labaratuarın birbirine bağlanmasıyla başladı. Sonra 3 oldu 5 oldu hızlanmaya başladı.  Yayıldıkça kıtaları kapsadı. Önce araştırma labaratuarları aldı bunu daha sonra profesörler, öğrencileri. Durum böyle olunca da üzerindeki bilgiler belirli konulara değiniyordu. Bak bu nokta önemli çünkü herşey bununla alakalı. Daha sonra geliştikçe bireyler ve kurumlar üzerinde yer almaya başladı. Böylece hitap kitlesi genişledi, hitap kitlesinin genişlemesiyle de içerisine aldığı devamlı kullanıcılar(anneannen, bakkal değil de daha çok bilgisayarla vakit geçirenler) sayıca arttı. Projeler başladı, napster, orkut, mynet facebook.. Kimileri mail göndermek için kimileri gününün nasıl geçtiğini yazmak için kimileri de sadece ilginç neler varmış okuyup eğlenmek için internete giriyor. Durum böyle olunca senin muslukçuna kadar inmedi tabi, misal benim arduino munda default IP adresi olsun isterim ancak internet henüz oraya kadar gelmedi. Genişliyor yayılıyor evet, IPv6 bunun kanıtı ancak, istediğin herkesi direk internete koyamazsın. 

Google web üzerinde gezer, kimler neler yazmış vs (hepimiz neleri incelediğini biliyoruz) loglar  ki spider adı sana şuanda bir çağrışım yapacaktır. Seninde gerçek hayattaki şeyleri alıp internete birebir digitalize etmen için bir araca ihtiyacın olacak ki bu spider ın kişileri tanımalı gerçek dünyayı taramalı ve internete aktarmalı. Bunu yaparken gerçek dünyadan herhangi bir şekilde izin alıyor olman gerekli, gizlice gidip tesisatçının hayatını digitalize edemezsin. Aktarımı tamamladığın anda, herşeyiyle elinde dijital bir dünya olacak. Bilim kurgu gibi, ama bence öyle değil. 

Bana kalırsa da internetin en büyük problemi erişim..

Bir makine gerekli ve ona uygun bir internet çıkışı.. Bunları bulmak her zaman kolay olmuyor. Gerçi bu son 2 cümlemde elektronik ile ilgili, yazılım değil..

Gel gelelim söyleyeceklerim bu kadar zumsukum ben yatar..

http://yigitdemirag.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serhat8102
    serhat8102's avatar
    Erkek

proje süpermiş. geleceği çok parlak bir proje bence. sonuna kadar destekliyorum.

bende şöyle bir şey düşündüm.

bir web sitesi. örn.elektrikçi arıyorsun  şehrimizdeki elektrikçileri listeletiyor bu elektrikçilere verilen puanlar, bilgiler vs vs özellikler çıkyıor.

tabi kazanç olayına gelince ilk 1-2 sene ücretsiz bu olayı  yapmak lazım. sonra kişilerden yıllık bir miktar tutar almak lazım tabi :))

edit: şu an bu mahalleye bitane dönerci var numarasını aramaktayım ama abulamıyorum nedense :S internette yok :S kerhes güzel oranın döneri diyor :S

Toplam Hit: 3637 Toplam Mesaj: 27