Sizce Ne Yapmalıyım ?
-
Merhabalar
Öncelikle meslek lisesi çıkışlıyım ve direk geçiş hakkımı kullanarak 2 Sinop Üniversitesi Mekatronik bölümüne geçiş yaptım bu dönemde son dönemim umuyorum ki sıkıntısız bitecek.
Sizden fikirlerinizi ve tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı istediğim nokta ise ;
Biliyorsunuz meslek liselerinin gidebileceği m.t.o.k adında ayrı kontejyanlar var üniversitelerde ve puanları normale göre düşük.Bu sene normal planlarıma göre yazın gidip stajımı yapıcak işi öğrenecektim ve aynı zamanda çalışırken açıktan uluslar arası ilişkiler bölümüne bölümümü tamamlayıp 4 yıllık diploması alıcaktım.Planlarım bunlar idi .
Kafamı kurcalayan şu oldu neden gitmiyim mühendisliklere ? Bu zamana kadar hiç sene kaybımda olmadı 93 doğumluyum .Şimdi gitsem 2 sene mekatronik okuyup sonra sıfırdan 4 yıllık gitmek mantıklımı ? İş hayatına mı atılmayım şansımımı denemeliyim tam bir ikilemdeyim.
Kafamda bir diğer soru işaretleri ise şaş kaza okul uzarsa seneyede kazanırsam şu anki bölümümüde bitirebilirmiyim ? Okul puanı falanda alabilirmiyim .
Fikirleriniz tecrübeleriniz benim için değerli teşekkür ederim .
-
Yapabilirsen hem meslek hem okul yürütmeye çalış.
Ama bizim meslekte okul ile birlikte çok zor. Çünkü adam sana proje vericek yeri gelicek sabahlara kadar uğraşıcaksın. Gecen gündüzün olmıcak. Gece 2'de 3'te güzel yatağında güzel güzel uyurken birden telefonun çalıcak ve arıza var dicekler vs. vs.
-
Branxian bunu yazdı
Yapabilirsen hem meslek hem okul yürütmeye çalış.
Ama bizim meslekte okul ile birlikte çok zor. Çünkü adam sana proje vericek yeri gelicek sabahlara kadar uğraşıcaksın. Gecen gündüzün olmıcak. Gece 2'de 3'te güzel yatağında güzel güzel uyurken birden telefonun çalıcak ve arıza var dicekler vs. vs.
Yani hiç 4 yıllık falan gitme git çalış açıktanda uluslar arası ilişkilere tamamla mı diyorsun ?
-
mühendislik okuman için üniversite sınavına tekrar girmek zorunda değilsin ki hocam. dgs var ona hazırlanırsın geçersin ve mühendisliğini paşa
paşa okursun. daha yaşın küçük, yaşı hiiiiiiiiiiiiiç dert etme. yerinde olsam dgs ye hazırlanırım (biraz zor ama yapanlar yapıyor) bu süre içerisinde bir
süre kendimi geliştirmek adına ücretsiz de olsa bir yerde çalışırdım ve dershaneye giderdim.. o bölümü kazandıktan sonra da yine part-time olarak
çalışabilirsin..
kesinlikle ama kesinlikle mühendislik oku, dış ticaretmiş falan ıvır zıvır şeylere vakit kaybetme (yanlış anlaşılmasın) senin bölümün mekatronik bu
alanda mühendislik okuyup kendini geliştirirsen parlak bir gelecek seni bekliyor, tekniker olmak yerine mühendis olamaman için bir engel yok bence
-
unbalanced bunu yazdı
mühendislik okuman için üniversite sınavına tekrar girmek zorunda değilsin ki hocam. dgs var ona hazırlanırsın geçersin ve mühendisliğini paşa
paşa okursun. daha yaşın küçük, yaşı hiiiiiiiiiiiiiç dert etme. yerinde olsam dgs ye hazırlanırım (biraz zor ama yapanlar yapıyor) bu süre içerisinde bir
süre kendimi geliştirmek adına ücretsiz de olsa bir yerde çalışırdım ve dershaneye giderdim.. o bölümü kazandıktan sonra da yine part-time olarak
çalışabilirsin..
kesinlikle ama kesinlikle mühendislik oku, dış ticaretmiş falan ıvır zıvır şeylere vakit kaybetme (yanlış anlaşılmasın) senin bölümün mekatronik bu
alanda mühendislik okuyup kendini geliştirirsen parlak bir gelecek seni bekliyor, tekniker olmak yerine mühendis olamaman için bir engel yok bence
Hocam belli bir ortalama isteniyor diye biliyorum ortalamam o kadar parlak degil . Ayrıca gittiğin zaman ortolaman belli bir seviyenin altına düştüğünde atılıyormuşsun diye duydum ne kadar doğru bilmiyorum.
Ancak üniversite sınavına tekrar hazırlanırsam kendimden eminim gibi birşey tabi dgs de aklımı kurcalamadı degil açıkcası fazla bilgi sahibi değilim o konuda .
Açıktan 4 yıllık a tamamlama konusunda ne düşünüyorsun hocam ?
Ozzzz tarafından 25/Mar/13 01:50 tarihinde düzenlenmiştir -
Orda demek istediğim okuma çalış değil.
İkisinden birini seçmelisin. İkisi aynı anda yürümez.
-
Branxian bunu yazdı
Orda demek istediğim okuma çalış değil.
İkisinden birini seçmelisin. İkisi aynı anda yürümez.
Anladım hocam zaten öyle olucak sadece açık öğretim 4 yıllık a tamamlamak için. Sınava hazırlanmazsam, çalışırken açık öğretim okucağım bir yandan da bu pekte zor değildir sanıyorum ?
-
şimdi hocam öncelikle korkma.. dgs zor değil ortalama önemli ek not demek çünkü.. sınavdan yüksek not alırsan puanın iyi olur.. dgs den gelenler
genelde kalmıyor. zaten 1-2 ders barajı var. öyle hemen atmıyorlar + yaz okulu büt v.s. var korkma. zaten gelen adamlar biraz inek oluyor,
korkudan olsa gerek :) sen dgs yi de araştır, kontenjan durumuna bak, onu da dene ne kaybedeceksin? olmadı tekrar hazırlan üniversite
sınavına.. eğer yine mekanik&makine üzerine bir bölüme gidersen avantajın olacak. daha önce aldığın derslerden muaf olabilirsin. bu sayede daha
erken bitirebilirsin. örneğin 2 yıl y ada 2.5 ya da 3 yıl gibi... her yoldan saldır ve yaşı falan düşünme. önemli olan mesleğin. eğer ailenin imkanı
varsa seni 1 yıl idare edecek gözünü kırpmadan okumaya çalış. olmasa bile çalışırsın paranı çıkarrırsın..
-
unbalanced bunu yazdı
şimdi hocam öncelikle korkma.. dgs zor değil ortalama önemli ek not demek çünkü.. sınavdan yüksek not alırsan puanın iyi olur.. dgs den gelenler
genelde kalmıyor. zaten 1-2 ders barajı var. öyle hemen atmıyorlar + yaz okulu büt v.s. var korkma. zaten gelen adamlar biraz inek oluyor,
korkudan olsa gerek :) sen dgs yi de araştır, kontenjan durumuna bak, onu da dene ne kaybedeceksin? olmadı tekrar hazırlan üniversite
sınavına.. eğer yine mekanik&makine üzerine bir bölüme gidersen avantajın olacak. daha önce aldığın derslerden muaf olabilirsin. bu sayede daha
erken bitirebilirsin. örneğin 2 yıl y ada 2.5 ya da 3 yıl gibi... her yoldan saldır ve yaşı falan düşünme. önemli olan mesleğin. eğer ailenin imkanı
varsa seni 1 yıl idare edecek gözünü kırpmadan okumaya çalış. olmasa bile çalışırsın paranı çıkarrırsın..
Ailem her zaman destek olur o konuda sıkıntı yok sadece cazip gelen açıktan uluslar arası ilişkilere tamamlama fırsatım 2 yılda acıktan okursam geçiş hakkım var 4 yıllık uluslar arası ilişkiler diplomamda olabilicek
-
hocam amacın ne şimdi anlamadım.. mesleğini seviyorsan onda iyi noktaya geliyorsan dediğimi yapman mantıklı.. yok ben uluslararsı ilişkileri
istiyorum tam benlik iş diyorsan o şekil yap.. ben mekatronik alanında çalışmak istediğini varsayarak yazdım.. ha uluslararası okumak istiyorsan
tekrar hazırlanır girersin...
-
unbalanced bunu yazdı
hocam amacın ne şimdi anlamadım.. mesleğini seviyorsan onda iyi noktaya geliyorsan dediğimi yapman mantıklı.. yok ben uluslararsı ilişkileri
istiyorum tam benlik iş diyorsan o şekil yap.. ben mekatronik alanında çalışmak istediğini varsayarak yazdım.. ha uluslararası okumak istiyorsan
tekrar hazırlanır girersin...
Anladım hocam teşekkür ederim yorumların için . Seviyormuyum ordada bir çelişki yok degil sadece m.t.o.k puanlarını gorunce içim acımıyor degil