folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Sizde Korkmaya Başlamadınız Mı?

Sizde Korkmaya Başlamadınız Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek

Halk cahil diye gerizekalı sanmayın. Ekonomiden anlamıyorlar diye adamların onune rakam koyup bak boyle diyip zavallıcıkları kandırmayın. biz anlatsakta anlamıyorlar cunku ekonomiden anlamıyorlar. ingilizce bilmeyen adama ingiliz atasozu soylesen ne anlar adam, iste aynı hesap. Biz yinede anlatmaya calısıyoruz, gun gelir onlarda ogrenir neyin ne oldugunu nasıl isledigini elbet, ondan sonra anlarlar bizim ne dedigimizi. Bugun senin ulkenin borsasının %70'i yabancının elinde. Bugun senin telekomunikasyonun tamamı yabancıda. petrolde %99 dısa bagımlı olmana ragmen rafinerilerin yabancıda. Limanların yabancıda. Banka sektorun yabancıda. Ticaret acıgı veriyorsun 30 milyar dolar, cari acıgın olmus 50 milyar dolar. gotune girmis 400 milyar dolar. Cumhuriyet tarihinde 80 yılda 180 milyar dolar borcun olmus toplamda, akp gelmis 4 senede 200-220 milyar dolar gecirmis. 80 senenin toplam borcunu 4 senede yapmayı basarmıs. Dunyada %16 ile en cok borclanan ulkeyiz. evet, gercekten bu insan ustu bir basarı. aylık ticaret acıgını kapatmak icin akarsu satıyor, ertesi ay bilmemnereyi. iyide bu memleketin kaynagı sınırsız degilki. bitince ne sikim yiyeceksin. nereyi satacaksın? bu ulke ekonomisi sıcak parayla donuyor ama isin kotusu para yabancının. cekse burdan parasını kuru ekmek bulamazsın. cekmiyeceklermi sanıyorsun. bak yunana, adam geldi senin bankanı aldı, 2 yılda %150 kar ettirdin adama adam cekti parasını ulkeden siktirdi gitti. senin halkının cebinden cıkan para yunanistanın emekli maası oldu.

Ozellestirmeye karsı degiliz. ama herseyin bir adabı var. boyle bilincsizce ve hunharca satıs yapılamaz. 2 yıllık karına sirketmi satılır, bakkal hasanın muhasebesi bile algılar bunun yanlıs oldugunu. %70 borsanın yabacı olması ne demek, sen bitmissin demek. dunyadaki rakamlara bak, telekomunikasyonda %10-14 arasında satıs yapılır sadece geri kalan devletindir. bize bak birde, komple higbe ettik utanmasak uzerine para verecegiz. limanlara bak butun ticaret merkezlerini yabancıya satmıssın. dunyaya bak birde, devlet tek elinde hepsi. banka sektorune bak, %51 yabancılasmısız. dunyaya bak birde %9-11 arasında bu rakam. petrolde zaten %99 dıs alım yapıyoruz muhtacız, yetmiyorus gibi yerli petkimide yabancıya ver. Ozellestirme yapacaksan adabıyla yap, memleketi satmakla ozellestirme yapmak arasındaki farkı biz cok iyi biliyoruz merak etmesinler. 

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaYGo
    ZaYGo's avatar
    Erkek
    FOXXLY bunu yazdı:
    -----------------------------

al madem öle diyosun ;

Ah Godiva, sen nelere kadirsin

SON günlerde... Nerede fikrimizi söylesek, hep aynı cevapla karşılaşıyoruz.

- Limanlar satıldı.

- Ama Ülker de Godiva’yı aldı!

- Bankalar yabancıların oldu.

- İyi de, Godiva da Ülker’in oldu!

- Az daha Erdemir bile gidiyordu.

- Godiva geldi ya!

- Ne telefon kaldı, ne Petkim.

- Godiva’yı duymadın galiba!

- Bari nehirleri satmasalar...

- Bırak bu kafayı artık, yabancıya mal satmak kötü bir şey olsa, yabancılar Godiva’yı Ülker’e satar mı?

*

Gık diyoruz...

Lafı ağzımıza tıkıyorlar.

*

E şakır şakır "yabancıya satıldığımız" yolundaki "asılsız" iddiamız, böylesine güçlü bir argümanla çürütüldüğüne göre, "ulusalcı" olmanın bir manası yok artık...

Kafayı değiştiriyorum!

*

Teklifim şu...

*

Fransız Telekom’u versinler...

Biskrem’i verelim.

İngiliz limanlarını alalım.

Çokonat’ı satalım.

İspanya, bankalarını bize satsın.

Alsın Cola Turka’yı.

Alman, Erdemir’inden vazgeçsin...

Kekstra helali hoş olsun.

Amerikalıların kolesterolü yüksektir.

Versinler doğalgaz santrallarını...

Alsınlar Kalbim Benecol’ü.

*

Ben razıyım.

Yılmaz Özdil / Hürriyet 

hocam hatan var:D 

1.Bu tip insalarla muhattap dahi olma

2.Bu tip insanların işlerini boz ( sevap kazanırsın :) )

3.Final  :  TEK YOL DEVRİM ;) 

Bilgisayar Yazılım & Donanım
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Erkek
    ya hadi gidin bi yalçın küçüğü dinleyin amk
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    DkN bunu yazdı:

Halk cahil diye gerizekalı sanmayın. Ekonomiden anlamıyorlar diye adamların onune rakam koyup bak boyle diyip zavallıcıkları kandırmayın. biz anlatsakta anlamıyorlar cunku ekonomiden anlamıyorlar. ingilizce bilmeyen adama ingiliz atasozu soylesen ne anlar adam, iste aynı hesap. Biz yinede anlatmaya calısıyoruz, gun gelir onlarda ogrenir neyin ne oldugunu nasıl isledigini elbet, ondan sonra anlarlar bizim ne dedigimizi. Bugun senin ulkenin borsasının %70'i yabancının elinde. Bugun senin telekomunikasyonun tamamı yabancıda. petrolde %99 dısa bagımlı olmana ragmen rafinerilerin yabancıda. Limanların yabancıda. Banka sektorun yabancıda. Ticaret acıgı veriyorsun 30 milyar dolar, cari acıgın olmus 50 milyar dolar. gotune girmis 400 milyar dolar. Cumhuriyet tarihinde 80 yılda 180 milyar dolar borcun olmus toplamda, akp gelmis 4 senede 200-220 milyar dolar gecirmis. 80 senenin toplam borcunu 4 senede yapmayı basarmıs. Dunyada %16 ile en cok borclanan ulkeyiz. evet, gercekten bu insan ustu bir basarı. aylık ticaret acıgını kapatmak icin akarsu satıyor, ertesi ay bilmemnereyi. iyide bu memleketin kaynagı sınırsız degilki. bitince ne sikim yiyeceksin. nereyi satacaksın? bu ulke ekonomisi sıcak parayla donuyor ama isin kotusu para yabancının. cekse burdan parasını kuru ekmek bulamazsın. cekmiyeceklermi sanıyorsun. bak yunana, adam geldi senin bankanı aldı, 2 yılda %150 kar ettirdin adama adam cekti parasını ulkeden siktirdi gitti. senin halkının cebinden cıkan para yunanistanın emekli maası oldu.

Ozellestirmeye karsı degiliz. ama herseyin bir adabı var. boyle bilincsizce ve hunharca satıs yapılamaz. 2 yıllık karına sirketmi satılır, bakkal hasanın muhasebesi bile algılar bunun yanlıs oldugunu. %70 borsanın yabacı olması ne demek, sen bitmissin demek. dunyadaki rakamlara bak, telekomunikasyonda %10-14 arasında satıs yapılır sadece geri kalan devletindir. bize bak birde, komple higbe ettik utanmasak uzerine para verecegiz. limanlara bak butun ticaret merkezlerini yabancıya satmıssın. dunyaya bak birde, devlet tek elinde hepsi. banka sektorune bak, %51 yabancılasmısız. dunyaya bak birde %9-11 arasında bu rakam. petrolde zaten %99 dıs alım yapıyoruz muhtacız, yetmiyorus gibi yerli petkimide yabancıya ver. Ozellestirme yapacaksan adabıyla yap, memleketi satmakla ozellestirme yapmak arasındaki farkı biz cok iyi biliyoruz merak etmesinler. 

Hocam Ne kadar Güzel İzah etmişsin, Halk Salak değil ama Bizimkiler Sanırım Dahada Cahiller yada Duymadım Görmedim, 3 Maymunu oynuyorlar, Geldim Zükerim, Yetkiyi aldım Teperim ve giderim anlamında ama bu kadar da olmazki yahu Bakkal Hacı Amca bile Bunlardan daha iyi ekonomi yapar be En azından İhalede Usulsüzlük olduğunu anlar vermiyom nan %45 hissesini aldın aldın almıyorsan sittir git der be.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

İşi gerektiği  gibi yapmayana mama yok...

e siz buna müstahaksınız leeeeeennnnn.( cem karaca )

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

emre kongar gerekli cevabı bir güzel yapıştırırdı.Mehmet barlastan dinlersen böyle.

Ulan 4 sende 70 milyar dolardan 360 milyar dolara dış borç arttı.O kadar vergi şu bu nerey gidiyor?
    Üreticiler bitti bir bir.Hayvancı, çiftçi bitik.ÜRetim sıfır amaç dışarıdan almaktı başarılı oluyorlar.Bütün herşeyi sattılar devlet 800 ytl veriyorsa iş veren doal olarak ekonomi nedeniyle 400 ytlye çalıştırıyor.

ÖZelleştirin tayyip anasınıda özelleştirsin bir ara.Hazır eli değimişken kızınıda..Vatanını satan ailesini hayli hayli satar.
    LAf sokar abdye siz ordan gelip ırağı vurduğunuzda biz birşey dedik mi diye.ŞErefsiz köpek benmi açtım sahamı?Benmi açtım askeri bölgeleri?

Noldu müslümanlık?

Kardeşim bi defolun gidin şeriat mış siz babayı alırsınız haberiniz yok.Ne şeriatıu camiye gidin istediğinizi yapın ne şeriatı??

Cumhuriyet herkezişn özgürce yaşamasıdır.Ama bokunu çıkartır Türk insanı başlar ılımlı islam sonra şeriat kavgası.Ya aydınlar Cumhuriyetçiler, Atatürkçüler ne olacak??Ne olacak.Ben sakal bırakmak, cuma günü dükkanı kapatmak, karımı kapattırmak zorundamıyım?

Birde neden istemediğimizi anlamazlar müslüman değilmisin derler sana ne lan?İstediğim boku yerim.

Bend ezumsukizm çıkartıyorum.Herkez karısını kızını en seksi kıyafetlerle donatıp dışarı çıkarıcak.Millet zikse dahi birşey diyemiyecek kabul eder misiniz?

Götünüzden rejim uydurmayın.NE komünizm, ne faşizm ne şeriat bütün şerefsizleri bu ülkeden at..Bu kadar basit.

YAZIK LAN UTANIN %15 ELEKTRİĞE ZAM,DOĞAL GAZA ŞUNA BUNA %10 DAN YUKARI PEKİ YA MAAŞLARA?

Maaşlar mı %5 çok bile size.Aç bıraksınlar sizi açlıktan nefesiniz koksun.Yooo ama kim aç kalıcak?

Tarikatlerden para alırken pardüsenin altında eteklerle dolaşıpğ x5lere binen orospular mı aç kalıcak?Kabuklu fıstık olanlar mı aç kalcak?Hadi be..

Üniverstelere sırf kendi adamlarını yerleştire bilmek için sefil bıraktırdılar aç bıraktırdılar milleti.Amaç tarikate gelsin parayla nasıl olsa doyuracaklar.Sonra üniverstelerde kadrolaşacaklar.

Hani kadrolaşma yoktu lan?

Bilgeye sormuşlar demişler ki bir insanın zeki olduğunu nasıl anlarsın?Bilge konuşmasından demiş
    -Ya hiç konuşmuyorsa?
    -O kadar zeki insan varmı?

Bunu AÇIKLAYIN BUNU 4 SENEDE NASIL 70 MİLYARDOLAR DIŞ BORÇ 360 MİLYAR DOLAR OLUR?
    NEden torunlarımın ebesini sikti bu şerefsizler?Torunlarım borç ödemeye mahkum.Yapmayın lan hizmet mizmet.
    Biz sürünsekte borçsuz yaşayalım.Hala destekliyorsunuz.

O % lerli borçların altında siz batacaksınız.Bizide yuanınızda sürükleyeceksiniz.Biz biliyoruz akplileride başkalarınıda....

edit buyrun bakalım

http://www.kongar.org/aydinlanma/index.php

al bu dahada güzzel sözde dincilere http://www.kongar.org/aydinlanma/2007/602_Din_Dinci_Turbanli_Turbanci.php

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

kararlıyım oyum akp nindir..

ulan akp ye oy vermekle kalmıyosunuz, bi de akp nin boklarını temizlemeye çalışıosunuz..

koy tayyip koy milletin amına, millet malsa senin suçun mu, bulmuşun böle fırsatı ko amına gitsin..

akp gittikten sora 7 sülaleleri amerikalılara göt vererek ödemeye çalışsın borçları da, o zaman görecem onları.

insanda biraz beyin olur a.q 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunus_89
    yunus_89's avatar
    Erkek
    cold-m4 bunu yazdı:

kararlıyım oyum akp nindir..

ulan akp ye oy vermekle kalmıyosunuz, bi de akp nin boklarını temizlemeye çalışıosunuz..

koy tayyip koy milletin amına, millet malsa senin suçun mu, bulmuşun böle fırsatı ko amına gitsin..

akp gittikten sora 7 sülaleleri amerikalılara göt vererek ödemeye çalışsın borçları da, o zaman görecem onları.

insanda biraz beyin olur a.q

Başka söze ne hacet 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

siyasal sistem=iktidar+muhalefet+diğer dinamikler

iktidar=devlet yönetimi+yalan+boş laf

muhalefet=her daim boş laf+iftira

diğer dinamikler=yargı kurumları+siyasetten bağımsız kurumlar+özel sektör ve kurumlar

siyasal sistem=devlet yönetimi+yalan+boş laf+her daim boş laf+iftira+yargı kurumları+siyasetten bağımsız kurumlar+özel

sektör ve kurumlar

bu formülden görüleceği gibi siyaset içinde yalan iftira boş laf gibi kötü değerleri barındıran bi kavram olduğu gibi bizim

içinde olmadğmız bilmediğimiz anlamadğmz kavram ve sistemleride içinde barındırmaktadır o yüzdendir ki bu kadar

siyaset boktan bi iştir... bize düşmez  bize yaramaz bizi kurtarmaz...

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibrahim_cihan
    ibrahim_cihan's avatar
    Erkek
     Biz millet olarak hiç bir seyi beğenmedik eskidende boleydi simdide bole , madem bu kadar uzuluyorsun madem bu kadar için yanıyor petkim satılırken, ozaman neden petkimden cıkan benzinle calısan arabalara biniyorsun, neden kokakola içiyorsun, isine gelince vay efendim yabancı ulkede mal satıyor parayı kırıyor dersin sonra gidip kola içersin 300 milyar dolar borc var dersin 300 milyar dolar devletin gotu beyaww 300 000 000 000 / 70 000 000 = 4500 dolar e ozaman 4500 ytl tasarruf et araba alma bu 4500 ytl yi ver devlete ama yoook olmaz devleet kendi yapıcak o bana 4500 lira vericek neden cunku ben oraya o adamı kenndim sectim kendim attım oyumu bosunamı attım? eee bosuna attın sen fedakar olmasssan o fedakar olmassa sonumuz bok cukuru osmanlı zamanında halkın yediklerine bir bakın sonra lale devri fln sonra battı devlet cok yiyip got buyutmekten AYRICA ULKEMIZDE BULUNAN BİLMEMNEYUM , BİLMEMNEYUM MADENLERİ  BORCUMUZU 45 KERE ODEYİP USTUNE BUTUN ULKELERİ BİZE BORCLU KILIYOR :D

Bakın Gothe ne demis Gothe giren semsie acılmaz. Gothe bir alman filozof.
Toplam Hit: 4127 Toplam Mesaj: 23