Sizin Eğitim Sisteminiz ?
-
Hocam danimarka modeli nasıldır ?
Özel okul sistemi peki nasıl olacak
-
seadog bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam danimarka modeli nasıldır ?
Özel okul sistemi peki nasıl olacak
-----------------------------İsteyen özele isteyen devlete gidiyor. Fakat dikkat edilen husus devlet okullarının özel okullardan geri kalmaması. Eğer özel okula gitmek istersen %70 oranında devlet karşılıyor.
-
eğitim sistemi guzel degıl acıkcası .
Ama sımdı siyasi partilerin sınav sıstemı kaldıralacak olayı saçmalıktan oy toplama tuzağından başka birşey degıl.
universite sınavından once kaldırılması gereken bır kpss olgusu var ortada.
Unıversıte sınavı kaldırıldıgında kımse ıstedıgı bolume gıremeyecek en gerı zekalı adamlar adı sayılı unıversıtelere gırecekler.
Bırde bızde soyle bır olgu var bırsey ıstıyorsun ama calısmıyorsun.Bu sınav sıstemınden ezberle gır baska bırsey yok .
Kopya anahtar vs vs bunlardan bahsetmıyorum.
Bu tarz olaylar oncedende vardı lisedeyken sınıfımızda gercekten deneme sınavlarında basarısız olan itk gibi özel okullardan gecıs yapan arkadaslar vardı
Para problemı hiç olmayan ınsanlar bogazıcı gıbı unıversıtelere gıtmelerıne anlam verılmezdı nasıl gıttıgıne hayret edılırdı :) ama sımdı bıraz daha acıga kavustu ınsanların nasıl yerleştği.
Meslek secımı yaparken para kazanma olgusunu kaldırarak yapmalısınız.
3 yılımı bıtırdım 2 yıl sonra veteriner fakultesını bıtırecekken okulu bıraktım bu yıl
Hukuk ıstıyorum hukuk ıcın kasıyorum artık hayırlısı olsun sistemi fılan bırakın sistemi sorgulayan adam kacıs yolu arayan adamdır sorguladıgın sıstemde basarılı olamazsın en azından bıryerlere gelıp mucadele vermelı ınsan.
-
Şu anda F tipi lisede okuyorum. Çevreme, arkadaşlarıma baktığımda yaşlarından büyük bazı şeylerin bilincinde insanlar görüyorum.. Ortak dertlerimiz hep aynı.. Ben kendi adıma konuşursam; bi kere biz öğrencilere aşırı bilgi yüklemesi yapılıyor. Bazı dersler çıkarılsın demiyorum. Hepsi gerekli fakat o kadar çok bilgi yüklüyorlarki kaldıramadığımızı hissediyoruz.. Ayrıca bir sınav olgusu var ki uykularımızı kaçırıyor. Sanki küçük çocuğa öcü dercesine... Ayrıca son günlerde çıkan şifre ve sınav kaldırılacak dedikoduları elimizi kolumuzu bağlıyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kimse bana burda gelip sen dersine bak gerisine düşünme gibi zırvalamalar yapmasın. Küçük çocuk mu uyutuyorsunuz kardeşim? Bu sınava gireceğiz ve hayatımız buna bağlı.. Bazı şeyler bizi tedirgin ediyor. Nimet çubukçuya ana avrat söverken aslında çubukçuya ya da direk akpye küfretmiyoruz. Sadece sisteme isyan ediyoruz. Gençliğimizin en deli dolu yılları olan lise yılları heba oluyor ve kimsenin umrunda değil.
-
Eğitim sisteminde doğrular olmasına rağmen doğrulardan daha fazla yanlış oldugunu düşünüyorum.
eğitim sistemimiz öğrencileri ezbere yönlendiriyor. Bunları ezberle dersini geç diyor. Özellikle üniversitede eğitim dersleri.
eğitim formatlarında doğru bir yerler mutlaka vardır ama bakış açısına göre değişir. meslek liselerindeki modül sistemi güzel ancak bu kez de öğretmeni boşa çıkartıyor. Akşam bak sabah dersi anlat nerdeyse güncel bilgi yok. en az 5 yıl geriden gelir. Özelikle bazı üniversiteler de kıçı kırık mikrosoft office paket programının hala 2003 versiyonunun kullanılması elem verici bir durum.
eğitim sistemi %100 olmasa da buna yakın bir oranda ezberci. Örnek havuz problemi.
üniversite eğiimi zaten rezillik. Adam benim dediğim cevap olacak diyor. matematiği benim çözdüğüm şekilde çözeceksiniz diyor. Üstelik matematiği ezberleyerek geçtim. Sturm wille denklemleri felan. Hiç bir işime de yaramadı yaramayacak ta.
üniversiteye giriş her ünicersitenin kendi sınavını yapması şeklinde olabilir ancak bu kez de üniversite başı kopya şifre muhabbeti döner. Yine de en iyisi bu.
devamı gelince....
-
Üniversitelere giriş çok saçma , bence herkes ilgi duyduğu mesleğin yetenek sınavına girip eğer kazanırsa ,
o mesleği yapmalı , ne o amk üniye girmek için insanların hayatlarından hayat gidiyor. -
ExpirE bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------menderesi bu kadar kötüledün ya sana madalya takmak lazım sen şimdi bunları yazdın ya adamın bütün yaptığı doğrular yok oldu bend ebirden nefret ettim bu kadar kendinize yontmayın arkadaş keser olmayın az adaletli olun ama yok siz hep kendinize yontacaksınız....
-
http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/633629-okumayan-patron-okuyan-amele-mi-oluyor-soz-sizde
-
konuyu siyaset, hakaret, kufur vb gibi durumlarda mesaj silinecek ve kurallar cercevesinde ceza uygulanacaktir
-
Hocam bence eğitim sistemi ilkokuldan itibaren değişmeli. Şöyle ki:
-İlköğretim döneminde şu ankine benzer yapılandırmacı eğitim sistemi olmalı ve temel dersler aynen verilmeli, ezberle geç mantığının önüne geçilmeli. İlköğretimin son dönemlerine doğru ise öğrencinin hangi alanda daha yetenekli olduğunu tespit edici belli başlı uygulamalar yapılmalı ve bunun sonuçlarına göre öğrenci yeteneğine uygun lise bölümüne yönlendirilmeli.
-Lisedeki eğitim ise baştan aşa değişmeli ve hepsi meslek lisesi formatında veya şu anki üniversite formatında olmalı. İlköğretimde yeteneğine göre yönlendirilmiş öğrenciler yeteneklerine uygun bölüm seçmeli ve bu alanla ilgili temel oluşturacak eğitimi almalılar ve bu alanda uzmanlaşmak için üniversite eğitimi almalılar.
-Üniversite eğitimi ise şu anki lisansüstü / doktora / master eğitimi gibi olmalı ve lisede ilgi duyduğu mesleğin temel eğitimini alarak gelmiş öğrencinin, bu mesleğin çeşitli dallarına eğilimini sağlayıp bu alanda uzmanlık eğitimi verilmeli.