Sizin Eğitim Sisteminiz ?
-
Eğitim sistemimiz birey birşey olsun diye değil bu gençleri bir yere tıkıştıralım da maraza çıkarmasınlar.. mantığına dayanıyor..
Askerdeki gibi...
Biraz boş vakit oldumu hadi "vasiyet yazmaya".. mnkyoum 15kere vasiyet yazmışımdır her halde..
-
başlığa cevap veriyor: Parasını ver istersen yıllarla gelme üniv.,sonda gelip diplomayı al git.
-
2 milyon soru çözüp üniversite kazanan öğrenci karşısında en büyük bilgeyi bulsa mutlu olamaz..
Eğitim 4 boyutun tamamlanması ile olur: dinleme, yazma, okuma (önce kendi notlarını sonra sistemli kitap sonra fotokopi), anlatma..
Türkiye'de sistem öküz tren paradoksudur (bu kavram tarafımdan geliştirildi :))
Öğrenci derse gider hocayı öküz trene bakar gibi izler(genelde yoklama için gidiş zorunludur) son bir hafta kalır fotokopiye gider (çoğu fotokopici prof.lardan daha zekidir) kalan zamanıyla doğru orantılı sayfa sayısına sahip fotokopiyi alır ezberler.. bilgisayardan herkes anlıyor belleğe atar.. sınav biter enerji kalmaz bellekten bilgiler silinir..Ortalama üzerinde bir üniversite mezunu ile lise mezunu arasında bilgi farkı ( veri değil) %0.5 civarındadır. Bu tezi ıspatlayalım:
Bilgisayar mühendisi olmak için en kritik ders olsun.. Arkadaş derse gitti dinledi(!), fotokopiden okudu.. Öğrenmenin yarı faaliyetini yaptı. %50 öğrendi sayalım ki bu imkansız. 5 ders sonunda bilg. müh olunuyordu. toplam başarısı 0.5x05x05x05x05 beş ders için 0.031 olur..
Öğrenciliğin ne olduğunu bilmeyen öğrenci diye gezinen arkadaşlar ve hocalarımızın eseridir..
-
takip edilesi ve üstlerde görünesi bir konu.