folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Şizofreni Teşhisi Koyan Doktor Şizofren Midir?



Şizofreni Teşhisi Koyan Doktor Şizofren Midir?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exchanger
    exchanger's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Kasım/2013
    Erkek

    Konu buradan dini inanca gider gibi geldi. 


    "Dünyanın bütün kötülüklerine baş kaldır. Bazen senin iyiliğin başkasının kötülüğüne de olabilir. Kendi iyiliğine de baş kaldır..." Y.Kemal
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spynter
    spynter's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mayıs/2016
    Erkek

    Şizofreni hastalarının beyin işleyişi incelediğinde gözle görülebilir bi veri elde edilememiş. Gordukleri hayali varliklari beyinleri işliyor yani somut olarak beyin bazı şeyleri algılıyor. O hayali varlıkları gerçekten ayırt etmeleri imkansız gibi bir hal alıyor. 


    Indie Game Developer. Son oyunum; https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SpektraGames.RealCarParkingParkingMaster
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2010
    Erkek

    Tek bir kişideki tamamen birbirinden farklı kişilikler olması durumu da mı gözle görülür bir şey değildir peki ?

    Şizofreni sadece hayali arkadaşlar görmek anlamına gelmez ki, bazen hayali arkadaşlarının zaten gerçekten de hayali olduklarını söylerler. Yani kendilerinin de göremediği kişiler. Tıpkı bir iç ses gibi ve bu durumlarda, bizlerde de varsayımsal olarak bulunan iç sesten farklı olarak, bu gibi kişiler o iç seslerine kendilerinden daha çok güvenirler. Çünkü kendilerine güvenleri yoktur.

    Fernando Pessoa'yı bir araştırmanı isterim.


    Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı

    Tek bir kişideki tamamen birbirinden farklı kişilikler olması durumu da mı gözle görülür bir şey değildir peki ?

    Şizofreni sadece hayali arkadaşlar görmek anlamına gelmez ki, bazen hayali arkadaşlarının zaten gerçekten de hayali olduklarını söylerler. Yani kendilerinin de göremediği kişiler. Tıpkı bir iç ses gibi ve bu durumlarda, bizlerde de varsayımsal olarak bulunan iç sesten farklı olarak, bu gibi kişiler o iç seslerine kendilerinden daha çok güvenirler. Çünkü kendilerine güvenleri yoktur.

    Fernando Pessoa'yı bir araştırmanı isterim.

    Birbirinden farklı kişilik diye yaptığın tanımın altından kalkamazsın. Nedir farklı kişi olmak? Ya da hep aynı kişi olmak nedir? Her zaman aynı şeyleri düşünmek mi hep aynı seçimleri yapmak mı? Her defasında çayı demli içmek mi?

    Kendine güveni olan kimse şizofren olamaza indirgemişsin olayı. Dostum, videodaki dayı verilen emri yerine getirebileceğine güvendiği için şizofren olarak tanımlandı, düşüncesinden dolayı değil. 

     

    Nikoteen tarafından 18/Kas/17 21:25 tarihinde düzenlenmiştir

    Troubles'll come & they'll pass
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Şubat/2006
    Erkek
    visualeffects bunu yazdı

    Kırık çıkıktan damar tıkanıklığına, tumorden kansere, beyin kanamasindan bobrek tasina, her turlu hastalik gozle gorulebilir ve ispatlanabilir bir durumda. Ornegin kolunuz kiriksa filmlerde bunu gorebilirsiniz. Peki ya şizofreni? Nasil oluyor da şizofreni teşhisi koymak bir "şizofreni" belirtisiyken tum dunyada kabul goruyor?

    Şizofreni herhangi bir sekilde, bir filmde ya da baska bir yerde gorulebilir bir sey degildir. 

    Ünlü matematikci John Nash'in hayatini ele alalim. Nash yillarca "hayali" arkadaslariyla birlikte yasar. Bu arkadaslari goremeyen doktor goremedigi bir seye karar verir, şizofreni! Peki ortada bir seyler gorebilen bir Nash varken neden hicbir sey goremeyen bizler, beyinde şizofreniyi de goremedigimiz halde goremedigimiz bir seye sirf belirtilerinden oturu var diyoruz? Bu durum da bizler de şizofreni olmuyor muyuz? 

    Ne yani herhangi biri senin benim göremedigimiz bi varlikla konusuyo diye o kisinin davranislarini normal görüp ya varsa diyerek kendimizden mi süphe duymamiz lazim :D Böyle bir davranista bulunan kisi ruhsal bir hastaliga sahiptir.


    Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2008
    Erkek

    Zannediyorum burada iki temel soru var:

    1) Çoğunluğun aksi yönde işleyişler neden olağandışı? Azınlıkta kalanların olması gereken ya da kabul edilen ölçüt olma özelliği nerden kaynaklanıyor?

    2) Olağandışı iki kelime aslında. Olağanın dışında kalan. Onu aşan, ona uymayan. Burda da olağan olan nedir, ölçülebilir midir, nasıl ve kime göre belirlenir sorusunu sormak gerekiyor.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    Bende böyle konulara hastayım.Bilimsel konu hakkında konuşmaya çalışıyormuş gibi düşünüpde "dünya yuvarlaksa neden baş aşağı düşmüyoruz" yada "Tesla daha iyiydi Edisonun amk yhaa" falan tarzı konular.

    John Nash dünyanın en zeki insanıda olabilir ama bu onun fiziksel yada ruhsal hastal olamayacağı anlamına gelmez.Sonuçda bu adamlarda makina değil ve sağlıkları on numara süper olamayabiliyor.Grigori Perelmanda mesela çok zeki bir matematik dahisi ama psikolojik sorunları var adamın.

     

Toplam Hit: 2300 Toplam Mesaj: 18
psikoloji şizofren john nash