Soba Neden Tüter?
-
sobanın gözünü seveyim be
-
o soba birde banyoda olacak leğenle çimecen sıcak su geldiğinde kafana bakır tasınan anan bir goyacak ağlaya ağlaya banyoyu bitirecen vay çocuğukluğum
-
Cevaplarınız için çok sağolun. Anladığım kadarıyla bacayı önce temizletmek lazım. Ev benim olmadığı için hiç bilmiyoru çatı boru falan nerde. Galiba baca temizleyiciyi çağıracağım. Hele bi gelsin bakalım.
Selamlar herkese... :)
-
baca çok dolu ise bacasil ile temizlerken bacayı çatıyı yakarsın aman diyim.
ama resimden görünen boru deliğe fazla girmiş. dikkat edersen boru ucundaki ek cizgisi görünmüyor. o ek cizgisinden fazla içeri sokmayın.
-
Hocam bacan evin omurgasindan yuksekte mi ?
-
Yani geçtiğimiz kış bende bu ısınma aparatını kullanmak zorunda olduğum bir yerdeydim, gerçektende soba dumanı çekilecek şey değil, ben duman yapınca, kapıyı aralıyordum ateş dengesini buluncaya kadar sabır ediyordum.. Kapıyı yada pencereyi belli bir derecede açarsan Duman olmaz.. Temizleme felan hikaye, baca kısaysa duman yapar..!
-
Boru deliğe tam kıvamında girmiş vaziyette. Çok ilerde değil. Kontrol ettim. Bacanın uzunluğu ise en az 15 metre vardır.
-
adsizcengaver bunu yazdı
Boru deliğe tam kıvamında girmiş vaziyette. Çok ilerde değil. Kontrol ettim. Bacanın uzunluğu ise en az 15 metre vardır.
Hocam uzunlugu degilde omurgadan yukarida mi ? Bacanin altinda bir tane hava deligi olmasi lzm o acik mi ? Fazla nem olunca orada kalip seklinde toplanir ve kapatir, o zmn baca cekmez....
Ayrica sobadan ilk cikan dirsek iceridekibaca deliginden alcakta mi ? yuksekte mi ?
Baca ne tur baca ? Tuvla ile orme mi ?
Bazen havadan kaynakli geride tepebiliyor.
Ayrica aluminyum folyo al ve o borunun bacaya girdigi yerin etrafini iyice kapat bakalim ne fark edecek.
-
dhmm bunu yazdıadsizcengaver bunu yazdı
Hocam uzunlugu degilde omurgadan yukarida mi ? Bacanin altinda bir tane hava deligi olmasi lzm o acik mi ? Fazla nem olunca orada kalip seklinde toplanir ve kapatir, o zmn baca cekmez....
Ayrica sobadan ilk cikan dirsek iceridekibaca deliginden alcakta mi ? yuksekte mi ?
Baca ne tur baca ? Tuvla ile orme mi ?
Bazen havadan kaynakli geride tepebiliyor.
Ayrica aluminyum folyo al ve o borunun bacaya girdigi yerin etrafini iyice kapat bakalim ne fark edecek.
Hocam soba kurulumu bu şekilde. Baca havalandırma deliğini sorarsanız. Bu havalandırmadan deliğin altında yok. Sobanın bulunduğu odada iki baca deliği var. Diğerinin havalandırma deliği var ama bu taktığımın yok. Mecburi olarak da ancak bu deliği kullanmak zorundayım.
Ayrıca şu an kullandığım boru deliğini ev sahibi gelip baktı. Bu kullandığım deliğin havalandırması ise resimde gördüğünüz duvarın yanındaki odada imiş. Ama doğru olmayabilir. Çünkü o odadaki deliğin altında da havalandırma var. Boktan bi ev işte.