folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Şofben Bağlantısında Kafama Takılan 2 Soru (Elektrik Bağlantısı)

Şofben Bağlantısında Kafama Takılan 2 Soru (Elektrik Bağlantısı)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    pizot bunu yazdı

@kreyzi hocam ne oldu kömür olmadın inşallah merak ettik 

bağlantıyı kurduk abi ama 2. ek parça problemli yarın merkeze geçip kablo ayarlayacam 3*2.5 onu bağlayacam.

sokuk elektrikçi kablo içindeki topraklamayı bile devreden çıkarmış neden yapmış anlamadım. pazar günü yeni kabloyu takıp deneyecem bakalım ne olacak.

asıl sorun bu haliyle çalıştırdım regulator 200w gösterirken makina çalıştığında direk 160a filan düşüyor böyle olunca su ısınmıyor. kadame attırınca regulator şalter attırıyor filan. kablodandır diye umut ediyorum bakalım deneyecem ondan değilse bok yoluna uğraştığımda kalacam.

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meraclitus
    Meraclitus's avatar
    Erkek

Hocam bu tur şofbenlerin enerji beslemeleri direk sayac üzerinden gelmeli önüne 32 amper veya 25 amper sigorta konmalı kablo kesiti 3*2.5 olmalı . Şimdi senin evinde sen bunu prize takıyon prizin içindeki kablo 3*1.5 büyük ihtimal prizin bağlı olduğu sigorta 16 amper bir sigorta. Yani önünde 32 amper sigorta takman birşey ifade etmiyor.  Toprak kesinlikle bağlı olması gerekir . Evinde kesinlikle kaçak akım olması gerekir . Bir tür ısıtıcılar yüzünden yangın bile çıkabiliyor kablo kesiti düşük olduğu için . Eğer alabiliyorsun termosifonlu şofben kullan sıcak suyu sabit tutar duş içinde seni rahat idare eder . Onlarda böyle sorun yaşamazsın

Meraclitus tarafından 27/Ara/18 17:19 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek
    Kreyzi bunu yazdı
    pizot bunu yazdı

@kreyzi hocam ne oldu kömür olmadın inşallah merak ettik 

bağlantıyı kurduk abi ama 2. ek parça problemli yarın merkeze geçip kablo ayarlayacam 3*2.5 onu bağlayacam.

sokuk elektrikçi kablo içindeki topraklamayı bile devreden çıkarmış neden yapmış anlamadım. pazar günü yeni kabloyu takıp deneyecem bakalım ne olacak.

asıl sorun bu haliyle çalıştırdım regulator 200w gösterirken makina çalıştığında direk 160a filan düşüyor böyle olunca su ısınmıyor. kadame attırınca regulator şalter attırıyor filan. kablodandır diye umut ediyorum bakalım deneyecem ondan değilse bok yoluna uğraştığımda kalacam.

daha kalın kablo daha yüksek amperli şalter olay bundan ibaret. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehlikeyif
    ehlikeyif's avatar
    Erkek

Hocam problemi kısmen çözmüşsün.

regülatör kullandığına göre muhtemelen doğudasın, elektrik 220 v altı geldiği için aletleri korumak amacıyla kullanılır bu alet. Ve ufak tefek elektrikli cihazlar içindir genelde, ama senin şofben 7,2 kW çektiği için regülatör zorlanıyor. 

Senin işini ya daha yüksek güçte bir regülatör ya da elektrikli termosifonlar görür. Doğuda genel sıkıntı bu. 

Kablonun kesitinin düşük olması gerilimi o denli düşürmez, sadece kablolunun ısınmasına sebep olur. Bi arkadaş söylemiş,  normal şartlarda şofben kablosu direk saatten çekilir, önüne 32 a şalter takılır. 

Ben Sana Mecburum Bilemezsin...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

Elektriği prizlere alıp birde sigorta mı takıyorsun sigortanın amacı elektriği kesmektir direk kablolara yani sigortayı taktığın kablo ya fazı ver böylece daha güvenli olur 

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?