folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sokağın Evlatları(Belgesel Çekeceğim)

Sokağın Evlatları(Belgesel Çekeceğim)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

Selam müritler.

Bugün hareketli bir gündü , telefon hattı , yeni telefon falan derken bayağı hızlı geçirdim günü.

Leblebi alayım dedim , meydanda boyacı çocuklar koşuşturuyorlardı kahkahalar atarak , benim ise götüm donuyordu soğuktan.

Üstlerinde yırtık elbiseler ama yüzlerinde bir gülümseme.

O an kapitalist düzene çok sövdüm , bunları bu halde bırakan Tanrı benden onlara yardım etmemi istiyordur dedim.

Leblebiyi aldım , eve dönüyorum. Bir halk ekmek büfesi önünde tartıcı bir çocuk eli cebinde soğuktan titriyor sürekli zıplıyor.

İçim yandı , üstümde para yoktu ama :(

Toplumu bilinçlendirmeliyiz diye düşündüm.

Bu çocukların her birisine 10'ar kağıt verip hepsinin ayrı ayrı hikayesini dinleyeceğim.

Bu çocukları kim kullanıyor öğreneceğim , gerekirse gidip sıkarım kafalarına.

Her birinin ayrı bir hikayesi vardır eminim.

Yıllar önce daha hiç unutmam daha 3 yaşında mı ne çocuk , tartıyım mı abi , tartıyım mı abi diyor mezarlğın girişinde.

Çocuğun gururunu kırmamak için tart ulan dedim çıktım tartıya.

Beno zamanlar 80 kilo civarıyım 60 gösterdi.

Sordum çocuğa kaç kiloymuşum?

60 abi dedi.

cebimde 3 tl vardı hepsini verdim.

Çocuğun gözleri parladı.

Geçtim mezarlıkta bu çocuğu kim böyle yapıyorsa onun taa amına çakayım dedim.

Ondan sonra yaptığım her projede bu çocukları ve fakir insanlara %50 vereceğim diyerek başladım.

Sonuç , 10 larca saatlik emek ve 0 kazanç.

Yine böyle bir proje yapmayı düşünürken pc m yandı.

6-7 ay bilgisayar kullanamadım.

Fazla uzatmayayıım.

Fikirleriniz neler bu konu hakkında.

Herhangi bir sıkıntıda , ya da bu çocukları kullananların kuyruğuna basarım falan umrumda değil.

Götüne asit bile veririm kafamı bozarlarsa.

El kamerası alacağım , 300-400 tl maliyeti olur , her çocuğa 10 ar kağıttan desem 20 çocuktan 200 kağıt. Çalışarak karşılayabilir miyim bilmiyorum bu masrafı. Ancak script satarak belki çıkar , o zaman güzel bir belgesel ortaya koyarım. Aranızda belgesel çekenler varsa neler önerirler?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    HoRbY bunu yazdı

Sokak çocuğu diye birşey yoktur, sokaklar çocuk dogurmaz. Onları doguran neyhse açmıcam agzımı. Güzel bi düşünceye sahipsin takdire şayan. Ama fazla ucuyorsun :)

uçma olarak , siz vurma işini kastettiniz. Bu pislikleri iyi bilirim , ben onları bulursam onlar da beni öldürmeye çalışacak emin olun. Kaç kez tartıştım ben bu yeraltı adamlarıyla , bıçak silah çekmezsen susmuyorlar.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    ETRoot bunu yazdı
    HoRbY bunu yazdı

Sokak çocuğu diye birşey yoktur, sokaklar çocuk dogurmaz. Onları doguran neyhse açmıcam agzımı. Güzel bi düşünceye sahipsin takdire şayan. Ama fazla ucuyorsun :)

uçma olarak , siz vurma işini kastettiniz. Bu pislikleri iyi bilirim , ben onları bulursam onlar da beni öldürmeye çalışacak emin olun. Kaç kez tartıştım ben bu yeraltı adamlarıyla , bıçak silah çekmezsen susmuyorlar.

gizle la konuyu :D

////

Fikir çok güzel, yolun açık olsun. Biraz beyin fırtınası yapayım aklıma bir şeyler gelirse karalarım konuya...

...said addicted.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

çocukları konuşturmadan önce uzaktan hepsini tek tek 2-3 dakka çek sonra yanına git konustur soruları mantıklı sor. daha sonra onları sokağa gönderenleri bul gerekirse gizli kamera kullan 50 liraya satılıyor kalem kameralar. tartısma onlarla alttan al onlarada sorular yönelt. (belgesel bittikten sonra istersen götüne asit dök o ayrı) daha sonra yetkililerin yanına git onlarla roportaj yap bu konuyu aç ama ben belgesel çekiyom deme. okul projesi roportaj ödevim var de öyle git. onlarıda konustur çek kameraya. 

Sonra tüm ham görüntüleri istersen ben kurgularım kurgu aşaması çok önemli hangi görüntüyü hangi sırada kullanıcan belgeselde çok önemlidir ben yardımcı olurum.

çok iyi düşünmüşsün insallah yapabilirsin.

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Huerfanos
    Huerfanos's avatar
    Erkek

reklam isini nasil halledeceksin. koyarim yutuba millet izler diyosan 250-300 u asamazsin. cekecek olursan da kisa biseyler cek zira milletimiz izlemeye erinir.

Anarsistherif...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    Huerfanos bunu yazdı

reklam isini nasil halledeceksin. koyarim yutuba millet izler diyosan 250-300 u asamazsin. cekecek olursan da kisa biseyler cek zira milletimiz izlemeye erinir.

belgesel yarışmaları vs varsa katıla da bilirim. Kar amacı gütmüyorum. İnsanların izlemesi işinde ise forumlara atarım , maille cartla curtla halledilir. 2006 da afrikadaki insanlar için yaptığım slayt mail forward işiyle 50.000 kişiye gitmişti.Şimdi ise feysbuk falan var ayarlanır bir şeyler

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

Velhasil leblebi almaya giderken mi oldu simdi bunlar ? 

Hoca adami sikerler kusura bakma ama, cocuk isini yapanlar oyle uc bes sokak kabadayisi degil. Bu adamlarin her iste her olayda eli ayagi var,bi gun hic anlamazsin arkadan sallamayi sokarsalar.

Neyse bol sans kolay gele.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    NoToLeRaNcE bunu yazdı

Velhasil leblebi almaya giderken mi oldu simdi bunlar ? 

Hoca adami sikerler kusura bakma ama, cocuk isini yapanlar oyle uc bes sokak kabadayisi degil. Bu adamlarin her iste her olayda eli ayagi var,bi gun hic anlamazsin arkadan sallamayi sokarsalar.

Neyse bol sans kolay gele.

hocam uzun zamandır aklımda olan şeyler bunlar ancak bugün fikir güçlendi sadece. onların ayakları benim omuzlarımda olur anca

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

fikir çok güzel, duyguların zaten ulu duygular. her insan bunları hissedemez. ama bu tür belgeseller pek tutmuyor yani istediğin kitleye ulaştırman biraz zor. çünkü örnek olarak tarlabaşını, orada dönen uyuşturucu ticaretini, çocukları ve kadınları nasıl kullanıldığını, insanların neler neler yaşadığını anlatan belgeseller ve kitaplar yayınlandı ama hiçbiri ufak bir kitle dışına çıkamadı.

çünkü insanların kanında var bu, çünkü insanlar onları güldürecek eğlendirecek şeyleri izlemeyi tercih ediyorlar, hüzünlü şeyler izleyip kendilerine yük etmek istemiyorlar, sorumluluk sahibi olamıyorlar. çünkü insanları stüdyoda yapılan ve bilgisayar ortamında hazırlanan full hd toz pembe vidyolara alıştırdılar. bütün bunlara alışkın ir insan sokakta geçen bir vidyonun daha işk saniyelerinde iğrenip kapatır.

yine de destek olmayı çok isterim hocam çünkü sokakta yürürken aynı duyguları ben de yaşıyorum. yaz beni hocam. facebookta, youtube kanalımda, sözlüklerde falan filan yerlerde paylaşırım eğer projeni gerçekleştirirsen. 

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

1 sene içinde biter umarım. Donanımı ayarladıktan sonra işler kolay.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek

hissiyatına saygım ve takdirim sonsuz. 

kafa bulma amaçlı değil, ciddi manada soruyorum, kaç adam indirdin şu zamana kadar?

yazım şeklinle an geldiğinde aksiyona dökebiliten ne kadar örtüşüyor merak ettim.

Ali & Dua & Zeynep & Ayşe'nin Babası
Toplam Hit: 3884 Toplam Mesaj: 40