folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sokak Lambaları Hakkında Fikir

Sokak Lambaları Hakkında Fikir

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek

İyi geceler arkadaslar  malumunuz  sokak lambaları bütün gece yanıyor sokak aydınlatma için fakat  geceleri

sokaklar tamamen ıssız oluyor şimdi diyeceksiniz ki zaten o gece olan ıssızlığı ortadan kaldırmak için bunun bende farkındayım .

fakat bunu yerine bu  wclerde falan   hareket sensöylü  wcler var ya onun gibi bişey yapmak  mantıklı olur mu acaba ?

sonucta bütün gece yanıyor .

bknz: http://enerjienstitusu.com/2012/06/05/turkiyedeki-sokak-lambalarinin-tumunu-degisecek/

burdaki bilgilere göre  türkiye  yılda  650 Milyon tl  sokak lambalarına fatura ödüyormuş gerçi bi proje yürütlüyormuş  150 ye düşürecek

ledlerle ışıklandırma yapacaklarmiş .

benim dediğim gibi sensörlü olup da sadece   hareket algıladığında yanması da tasarruf sağlar gibi geliyor.

he bu çok fazla işlek olan caddelerde olmayabilir orda zırt pırt yanıp sönecek ama daha az  işlek olan sokaklarda falan kullanılabilirmi ?

hani ne kadar mantıklı tam bilmiyorum ama bu gece aklıma geldi öyle.

ve bunu belediyeye önersem sizce işe yarar mi hani bi maddi beklentimde yok sadece  tasarruf etmek amaç .

Nev-i Şahsına Münhasır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

ay ışıgınıda kullanalım sokakları aydınlatmak için diyen var... 
    aydınlatma miktarını daha ince ayarlayalım diyen var...
    ama belediyeler tüm gün beyinlerinin üstünde oturduğu için ... 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek
    antivirus bunu yazdı

İyi geceler arkadaslar  malumunuz  sokak lambaları bütün gece yanıyor sokak aydınlatma için fakat  geceleri

sokaklar tamamen ıssız oluyor şimdi diyeceksiniz ki zaten o gece olan ıssızlığı ortadan kaldırmak için bunun bende farkındayım .

fakat bunu yerine bu  wclerde falan   hareket sensöylü  wcler var ya onun gibi bişey yapmak  mantıklı olur mu acaba ?

sonucta bütün gece yanıyor .

bknz: http://enerjienstitusu.com/2012/06/05/turkiyedeki-sokak-lambalarinin-tumunu-degisecek/

burdaki bilgilere göre  türkiye  yılda  650 Milyon tl  sokak lambalarına fatura ödüyormuş gerçi bi proje yürütlüyormuş  150 ye düşürecek

ledlerle ışıklandırma yapacaklarmiş .

benim dediğim gibi sensörlü olup da sadece   hareket algıladığında yanması da tasarruf sağlar gibi geliyor.

he bu çok fazla işlek olan caddelerde olmayabilir orda zırt pırt yanıp sönecek ama daha az  işlek olan sokaklarda falan kullanılabilirmi ?

hani ne kadar mantıklı tam bilmiyorum ama bu gece aklıma geldi öyle.

ve bunu belediyeye önersem sizce işe yarar mi hani bi maddi beklentimde yok sadece  tasarruf etmek amaç .

çok saçma. Ben arabayla geçerken ışık sönük olucak ilerisini göremiycem ne anlamı kaldı?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

hocam güzel düşünce, araştırmak lazım ama çok da tasarruflu olmayabilir çünkü:

- kalabalık caddelerde neredeyse hiç sönmeyecekler.

- yüksek bir yerde olacağından basit bir sensör bizi kurtarmayabilir. maliyetler artabilir.

ayrıca sokaklar çok ama çok loş olacak. bir lamba arıza yapsa inanılmaz bir karanlık olur. iki lamba arıza yapsa adam oradan geçene kadar başına her şey gelebilir. çok lamba yine etrafı da aydınlatır, bi' güven verir.

ama şöyle birşey olabilir bence. hem LED, hem güneş enerjisiyle çalışan ve gündüz elektrik depolayan, hem de mümkünse kimse yokken ışığını %50 kısan bir sokak lambası fena değil gibi.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lazmania61
    Lazmania61's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yanlış hatırlamıyorsam Amerikada yeni bir teknoloji için çalışmalar yapılacaktı ve ateş böceğinin genini ağaçlara aktaracaklardı eğer deney başarılı olursa sokak lambası yerine o ağaçları dikmeyi düşünüyorlardı ne oldu ne bitti bilmiyorum ama çok mantıklı bir olay hem yeşil korunacak hem elektriğe ihtiyaç olmayacak hemde yollar aydınlanıcak... Gavurlar yapıyor aga bizde su koyunca Allah diyen bardak pusulalı seccade boy abdesti robotu yapalım...

Bize Tahribat.com'da TRABZON:)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek
    RockZs bunu yazdı

hocam güzel düşünce, araştırmak lazım ama çok da tasarruflu olmayabilir çünkü:

- kalabalık caddelerde neredeyse hiç sönmeyecekler.

- yüksek bir yerde olacağından basit bir sensör bizi kurtarmayabilir. maliyetler artabilir.

ayrıca sokaklar çok ama çok loş olacak. bir lamba arıza yapsa inanılmaz bir karanlık olur. iki lamba arıza yapsa adam oradan geçene kadar başına her şey gelebilir. çok lamba yine etrafı da aydınlatır, bi' güven verir.

ama şöyle birşey olabilir bence. hem LED, hem güneş enerjisiyle çalışan ve gündüz elektrik depolayan, hem de mümkünse kimse yokken ışığını %50 kısan bir sokak lambası fena değil gibi.

@ArduouS hocam   arabanın farları var zaten sonucta arabaya farın koyulma amacı karanlıkta ileriyi görmek için sanırım sokak lambası olsada olmasada  .

RockZs  hocam onu söylemeyi unuttum tabi ki  basit bi sensör olmayacak daha uzun mesafe de algılayacak  şekilde  daha iyi bi sensör olmalı tabi.

ilk mesajdada söylediği gibi hani  çok kalabalık cadde sokaklarda degil mesela daha tenha  olan yerlerde olabilir .

şimdi mesela arıza yapsa demişsin çok karanlık olcak kendi oturdugum mahalletden örnek verim mesela sokağın bi girişinde bi çıkışında  var

lamba o ara tamamen karanlık yani o 2 lambanın hiç bi manası yok  adam girerken aydınlık  çıkarken aydınlık ama orta allaha emanet  ortayada

bi lamba koyulup sensörlü olursa bütün sokak boyunca kişi yürüdükce  aydınlık olacak en azından .

ayrıca bu sadece bi  fikir tabi ki geliştirilebilir  maksat burda beyin fırtınası yapmak .

öneriler almak  yapılabilirliği ölçmek.

Nev-i Şahsına Münhasır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Abi ben o haberini koyduğun projeyi bizzat gördüm. Basitçe anlatmak gerekirse:

Şimdi led ile donatılmış sokak lambaları kendi içlerinde birbirine bağlı bu bağlantılar da kendi networkü üzerinden ana merkeze bağlı. Buradan bütün lambaların açık veya kapalı durumları, aynı şekilde hasarlı olup olmadıkları gibi birsürü parametre kontrol edilebiliyor.

Ayrıca lambalarda belli sensörler mevcut. Mesela araba yok iken 2 lambadan biri yanarak %50 tasarruf edilecek.

Bütün lambalar bir networke bağlı olduğundan mesela şehirlerarası otobanlarda yola bir araç girdiğinde ilk lambadan itibaren sensörler devreye girecek ve deaktif olan lambalar aracın konumuna göre devreye girip çıkacak. Tabi bütün bu işlemler lambaların bulunduğu network ve veri merkezinde otomatik olarak işlenip gerçekleştirilecek.

Ben geçen sene projeyi görmüştüm. Projenin durumu ve büyüklüğünden dolayı firma ismi ve projenin hangi aşamada olduğunu söyleyemiyorum ama daha zamanı var gibi baya.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Erkek

bazı sokaklarda kullanılıyor sanırım.

artırılırsa veya kullanılmıyorsa derhal bu şekilde düzenlenmeli bence.

http://www.youtube.com/watch?v=G-UABXpxFtU

İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

ben birkaç yerde gördüm gayette sağlıklı çalışıyor. hatta sanayinin girişine yapmışlar mis gibide sorunsuz iş görüyor.

tedaş uğraşmıyor uğraşşsa hizmet yapsa gayette iyi çalışıyor bu sistem.

ama türkiyede tasarruf adına hiçbirşey yok. ben daha görmedim.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek

ben de hava karardıktan sonra otomatik olarak devreye giren ve odamı gündüz gibi aydınlatan camımın önündeki sokak lambasını kuş lastiği ile indirmek istiyorum.

sağlıklı ve keyifli uyku karanlık ortamda olur arkadaş.

muaythaist tarafından 14/Tem/14 04:09 tarihinde düzenlenmiştir

Ali Asaf & Elif Dua & Zeynep Sena & Ayşe Zehra'nın Babası
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Hocam bildiğim kadarı ile bazı otobanlarda mevcut zaten. Senin arabanın hareketine göre önündeki 6-7 ışığı önceden yakıyor. Bu şekilde sürekli önün aydınlık ilerliyorsun.

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
Toplam Hit: 2850 Toplam Mesaj: 22