Sokak Lambaları Hakkında Fikir
-
İyi geceler arkadaslar malumunuz sokak lambaları bütün gece yanıyor sokak aydınlatma için fakat geceleri
sokaklar tamamen ıssız oluyor şimdi diyeceksiniz ki zaten o gece olan ıssızlığı ortadan kaldırmak için bunun bende farkındayım .
fakat bunu yerine bu wclerde falan hareket sensöylü wcler var ya onun gibi bişey yapmak mantıklı olur mu acaba ?
sonucta bütün gece yanıyor .
bknz: http://enerjienstitusu.com/2012/06/05/turkiyedeki-sokak-lambalarinin-tumunu-degisecek/
burdaki bilgilere göre türkiye yılda 650 Milyon tl sokak lambalarına fatura ödüyormuş gerçi bi proje yürütlüyormuş 150 ye düşürecek
ledlerle ışıklandırma yapacaklarmiş .
benim dediğim gibi sensörlü olup da sadece hareket algıladığında yanması da tasarruf sağlar gibi geliyor.
he bu çok fazla işlek olan caddelerde olmayabilir orda zırt pırt yanıp sönecek ama daha az işlek olan sokaklarda falan kullanılabilirmi ?
hani ne kadar mantıklı tam bilmiyorum ama bu gece aklıma geldi öyle.
ve bunu belediyeye önersem sizce işe yarar mi hani bi maddi beklentimde yok sadece tasarruf etmek amaç .
-
ay ışıgınıda kullanalım sokakları aydınlatmak için diyen var...
aydınlatma miktarını daha ince ayarlayalım diyen var...
ama belediyeler tüm gün beyinlerinin üstünde oturduğu için ... -
antivirus bunu yazdı
İyi geceler arkadaslar malumunuz sokak lambaları bütün gece yanıyor sokak aydınlatma için fakat geceleri
sokaklar tamamen ıssız oluyor şimdi diyeceksiniz ki zaten o gece olan ıssızlığı ortadan kaldırmak için bunun bende farkındayım .
fakat bunu yerine bu wclerde falan hareket sensöylü wcler var ya onun gibi bişey yapmak mantıklı olur mu acaba ?
sonucta bütün gece yanıyor .
bknz: http://enerjienstitusu.com/2012/06/05/turkiyedeki-sokak-lambalarinin-tumunu-degisecek/
burdaki bilgilere göre türkiye yılda 650 Milyon tl sokak lambalarına fatura ödüyormuş gerçi bi proje yürütlüyormuş 150 ye düşürecek
ledlerle ışıklandırma yapacaklarmiş .
benim dediğim gibi sensörlü olup da sadece hareket algıladığında yanması da tasarruf sağlar gibi geliyor.
he bu çok fazla işlek olan caddelerde olmayabilir orda zırt pırt yanıp sönecek ama daha az işlek olan sokaklarda falan kullanılabilirmi ?
hani ne kadar mantıklı tam bilmiyorum ama bu gece aklıma geldi öyle.
ve bunu belediyeye önersem sizce işe yarar mi hani bi maddi beklentimde yok sadece tasarruf etmek amaç .
çok saçma. Ben arabayla geçerken ışık sönük olucak ilerisini göremiycem ne anlamı kaldı?
-
hocam güzel düşünce, araştırmak lazım ama çok da tasarruflu olmayabilir çünkü:
- kalabalık caddelerde neredeyse hiç sönmeyecekler.
- yüksek bir yerde olacağından basit bir sensör bizi kurtarmayabilir. maliyetler artabilir.
ayrıca sokaklar çok ama çok loş olacak. bir lamba arıza yapsa inanılmaz bir karanlık olur. iki lamba arıza yapsa adam oradan geçene kadar başına her şey gelebilir. çok lamba yine etrafı da aydınlatır, bi' güven verir.
ama şöyle birşey olabilir bence. hem LED, hem güneş enerjisiyle çalışan ve gündüz elektrik depolayan, hem de mümkünse kimse yokken ışığını %50 kısan bir sokak lambası fena değil gibi.
-
Yanlış hatırlamıyorsam Amerikada yeni bir teknoloji için çalışmalar yapılacaktı ve ateş böceğinin genini ağaçlara aktaracaklardı eğer deney başarılı olursa sokak lambası yerine o ağaçları dikmeyi düşünüyorlardı ne oldu ne bitti bilmiyorum ama çok mantıklı bir olay hem yeşil korunacak hem elektriğe ihtiyaç olmayacak hemde yollar aydınlanıcak... Gavurlar yapıyor aga bizde su koyunca Allah diyen bardak pusulalı seccade boy abdesti robotu yapalım...
-
RockZs bunu yazdı
hocam güzel düşünce, araştırmak lazım ama çok da tasarruflu olmayabilir çünkü:
- kalabalık caddelerde neredeyse hiç sönmeyecekler.
- yüksek bir yerde olacağından basit bir sensör bizi kurtarmayabilir. maliyetler artabilir.
ayrıca sokaklar çok ama çok loş olacak. bir lamba arıza yapsa inanılmaz bir karanlık olur. iki lamba arıza yapsa adam oradan geçene kadar başına her şey gelebilir. çok lamba yine etrafı da aydınlatır, bi' güven verir.
ama şöyle birşey olabilir bence. hem LED, hem güneş enerjisiyle çalışan ve gündüz elektrik depolayan, hem de mümkünse kimse yokken ışığını %50 kısan bir sokak lambası fena değil gibi.
@
ArduouS hocam arabanın farları var zaten sonucta arabaya farın koyulma amacı karanlıkta ileriyi görmek için sanırım sokak lambası olsada olmasada . RockZs hocam onu söylemeyi unuttum tabi ki basit bi sensör olmayacak daha uzun mesafe de algılayacak şekilde daha iyi bi sensör olmalı tabi. ilk mesajdada söylediği gibi hani çok kalabalık cadde sokaklarda degil mesela daha tenha olan yerlerde olabilir .
şimdi mesela arıza yapsa demişsin çok karanlık olcak kendi oturdugum mahalletden örnek verim mesela sokağın bi girişinde bi çıkışında var
lamba o ara tamamen karanlık yani o 2 lambanın hiç bi manası yok adam girerken aydınlık çıkarken aydınlık ama orta allaha emanet ortayada
bi lamba koyulup sensörlü olursa bütün sokak boyunca kişi yürüdükce aydınlık olacak en azından .
ayrıca bu sadece bi fikir tabi ki geliştirilebilir maksat burda beyin fırtınası yapmak .
öneriler almak yapılabilirliği ölçmek.
-
Abi ben o haberini koyduğun projeyi bizzat gördüm. Basitçe anlatmak gerekirse:
Şimdi led ile donatılmış sokak lambaları kendi içlerinde birbirine bağlı bu bağlantılar da kendi networkü üzerinden ana merkeze bağlı. Buradan bütün lambaların açık veya kapalı durumları, aynı şekilde hasarlı olup olmadıkları gibi birsürü parametre kontrol edilebiliyor.
Ayrıca lambalarda belli sensörler mevcut. Mesela araba yok iken 2 lambadan biri yanarak %50 tasarruf edilecek.
Bütün lambalar bir networke bağlı olduğundan mesela şehirlerarası otobanlarda yola bir araç girdiğinde ilk lambadan itibaren sensörler devreye girecek ve deaktif olan lambalar aracın konumuna göre devreye girip çıkacak. Tabi bütün bu işlemler lambaların bulunduğu network ve veri merkezinde otomatik olarak işlenip gerçekleştirilecek.
Ben geçen sene projeyi görmüştüm. Projenin durumu ve büyüklüğünden dolayı firma ismi ve projenin hangi aşamada olduğunu söyleyemiyorum ama daha zamanı var gibi baya.
-
bazı sokaklarda kullanılıyor sanırım.
artırılırsa veya kullanılmıyorsa derhal bu şekilde düzenlenmeli bence.
http://www.youtube.com/watch?v=G-UABXpxFtU
-
ben birkaç yerde gördüm gayette sağlıklı çalışıyor. hatta sanayinin girişine yapmışlar mis gibide sorunsuz iş görüyor.
tedaş uğraşmıyor uğraşşsa hizmet yapsa gayette iyi çalışıyor bu sistem.
ama türkiyede tasarruf adına hiçbirşey yok. ben daha görmedim.
-
ben de hava karardıktan sonra otomatik olarak devreye giren ve odamı gündüz gibi aydınlatan camımın önündeki sokak lambasını kuş lastiği ile indirmek istiyorum.
sağlıklı ve keyifli uyku karanlık ortamda olur arkadaş.
muaythaist tarafından 14/Tem/14 04:09 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam bildiğim kadarı ile bazı otobanlarda mevcut zaten. Senin arabanın hareketine göre önündeki 6-7 ışığı önceden yakıyor. Bu şekilde sürekli önün aydınlık ilerliyorsun.