folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sokak Lambaları Hakkında Fikir

Sokak Lambaları Hakkında Fikir

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

bazı belediyeler sokak lambalarını yani şuan anca bir kaç tanesini denemelik güneş enerjisine çevirdi hepsini buna çevirince sorun çözülür.

sensörlü olması çok kötü birşey, merdivenden çıkarken sensör bir kapanıyor dikkat etmesen tepe taklak aşağı yuvarlanırsın.

wc desin sıçarken sönüyor elini kolunu sallıon yansın diye.

bunun yerine yenilenebilir enerji ve daha tasarruflu ampüller kesin çözümdür. 

tüketimi düşürmeden önce yol açabileceği sorunları da ön görmeniz lazım. o sokak aydınlatmalarının sensörü bir bozulursa bütün otoban karanlıkta kalır örnek olarak . yada ara sokak gibi bir yer oldugunu düşünün düzeltip yapan da olmaz haftalarca karanlık kalır.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rhodostethia
    rhodostethia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Zaten mevcut lambalar ısınınca bi süreliğine sönüyo. Garip olan tekrar yandıkları zaman dilimi hep ben yanlarından geçerken oluyo. 

Özet : sanıyorum bazılarında sensör var.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

karayolları tren kısaca ağır vasıtaların geçtiği yerlere piezoelektrik özelliği olan maddelerden birşeyler yapılmalı bence yamulmuyorsam bunu eskişehirden bi türk prof buluyo ama israil kullanıyo şuan 

edit: aktif olarak kullanımı veya uzun ömürlü olanı tarzında bişeydi keşfetti değil

DaSpOnGe tarafından 14/Tem/14 10:22 tarihinde düzenlenmiştir

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Antalyada bunu güneş enerjisi panlelleri ile yapmaya çalıştılar, özelleşmiş Tedaş gelip faturasız elektrik kullanıyor diye ceza ve mahkeme başlattı.  Duraklara güneş panelli klima koydular oda aynı. Şimdi o belediye gitti farklı bir belediye geldi umarım bu tür güneş panelleri artar.

siyahbereli tarafından 14/Tem/14 14:26 tarihinde düzenlenmiştir

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can498
    can498's avatar
    Erkek

bahsetmiş olduğun proje yıllar önce konuşulmuştu tabikide mantıklı. ancak güneş panelli bataryalar kullanılsa bence daha mantıklı olacaktır. sensör bozulma derdi olmaz sürekli yanacaktır.

Bir bulutun aya ulaşma mücadelesiydi hayat...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    128Kbps
    128Kbps's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Türkiyede yemez bu sanmıyorum ya 8. ışıkta tinerciler var ve biz onları göremezsek :D ?????

https://t.me/pump_upp
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

tasarruf iyi düşünmüşsün ama sensörlü lambalara uyuzum

sokak lambasında işe yaar belki çünkü bizim millet az yaksın diye sensörüyle oynayıp süreyi kısaltıyor.

birde sesnsörlü yaptın diyelim onun alanına girmeden yanmadığından zifiri karanlıkta gideceğim yaklalınca yanacak.

bu durumda bile fenerle geziyorum ki o iş olmaz. ama güneş enerjisi tarzıu fikirler iyi

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Onun yerine üzerine ufak güneş panelleri döşenip buradan topladığı güneş enerjisini depolayaraktan elektrik enerjisine çevirsinler. Aydınlatmayı da ledle yapsınlar. Sadece üretim maliyetine sokakları aydınlatsınlar. 

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

Hocam bizim ilçede olduğunu düşünüyorum açıkcası. Gece sokakta yürürken lambanın altına geldiğimde sönüyor. Ters çalışıyor ama var. Belediyenin onu becerebilmiş olmasına bile şaşırdım :D :D

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo
    RockZs bunu yazdı

hocam güzel düşünce, araştırmak lazım ama çok da tasarruflu olmayabilir çünkü:

- kalabalık caddelerde neredeyse hiç sönmeyecekler.

- yüksek bir yerde olacağından basit bir sensör bizi kurtarmayabilir. maliyetler artabilir.

ayrıca sokaklar çok ama çok loş olacak. bir lamba arıza yapsa inanılmaz bir karanlık olur. iki lamba arıza yapsa adam oradan geçene kadar başına her şey gelebilir. çok lamba yine etrafı da aydınlatır, bi' güven verir.

ama şöyle birşey olabilir bence. hem LED, hem güneş enerjisiyle çalışan ve gündüz elektrik depolayan, hem de mümkünse kimse yokken ışığını %50 kısan bir sokak lambası fena değil gibi.

Yazdıktan sonra gördüm yazını. Hemfikirmişiz bu konuda. En sağlıklısı bence de bu.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
Toplam Hit: 2856 Toplam Mesaj: 22