Sokak Lambaları Hakkında Fikir
-
bazı belediyeler sokak lambalarını yani şuan anca bir kaç tanesini denemelik güneş enerjisine çevirdi hepsini buna çevirince sorun çözülür.
sensörlü olması çok kötü birşey, merdivenden çıkarken sensör bir kapanıyor dikkat etmesen tepe taklak aşağı yuvarlanırsın.
wc desin sıçarken sönüyor elini kolunu sallıon yansın diye.
bunun yerine yenilenebilir enerji ve daha tasarruflu ampüller kesin çözümdür.
tüketimi düşürmeden önce yol açabileceği sorunları da ön görmeniz lazım. o sokak aydınlatmalarının sensörü bir bozulursa bütün otoban karanlıkta kalır örnek olarak . yada ara sokak gibi bir yer oldugunu düşünün düzeltip yapan da olmaz haftalarca karanlık kalır.
-
Zaten mevcut lambalar ısınınca bi süreliğine sönüyo. Garip olan tekrar yandıkları zaman dilimi hep ben yanlarından geçerken oluyo.
Özet : sanıyorum bazılarında sensör var. -
karayolları tren kısaca ağır vasıtaların geçtiği yerlere piezoelektrik özelliği olan maddelerden birşeyler yapılmalı bence yamulmuyorsam bunu eskişehirden bi türk prof buluyo ama israil kullanıyo şuan
edit: aktif olarak kullanımı veya uzun ömürlü olanı tarzında bişeydi keşfetti değil
DaSpOnGe tarafından 14/Tem/14 10:22 tarihinde düzenlenmiştir -
Antalyada bunu güneş enerjisi panlelleri ile yapmaya çalıştılar, özelleşmiş Tedaş gelip faturasız elektrik kullanıyor diye ceza ve mahkeme başlattı. Duraklara güneş panelli klima koydular oda aynı. Şimdi o belediye gitti farklı bir belediye geldi umarım bu tür güneş panelleri artar.
siyahbereli tarafından 14/Tem/14 14:26 tarihinde düzenlenmiştir -
bahsetmiş olduğun proje yıllar önce konuşulmuştu tabikide mantıklı. ancak güneş panelli bataryalar kullanılsa bence daha mantıklı olacaktır. sensör bozulma derdi olmaz sürekli yanacaktır.
-
Türkiyede yemez bu sanmıyorum ya 8. ışıkta tinerciler var ve biz onları göremezsek :D ?????
-
tasarruf iyi düşünmüşsün ama sensörlü lambalara uyuzum
sokak lambasında işe yaar belki çünkü bizim millet az yaksın diye sensörüyle oynayıp süreyi kısaltıyor.
birde sesnsörlü yaptın diyelim onun alanına girmeden yanmadığından zifiri karanlıkta gideceğim yaklalınca yanacak.
bu durumda bile fenerle geziyorum ki o iş olmaz. ama güneş enerjisi tarzıu fikirler iyi
-
Onun yerine üzerine ufak güneş panelleri döşenip buradan topladığı güneş enerjisini depolayaraktan elektrik enerjisine çevirsinler. Aydınlatmayı da ledle yapsınlar. Sadece üretim maliyetine sokakları aydınlatsınlar.
-
Hocam bizim ilçede olduğunu düşünüyorum açıkcası. Gece sokakta yürürken lambanın altına geldiğimde sönüyor. Ters çalışıyor ama var. Belediyenin onu becerebilmiş olmasına bile şaşırdım :D :D
-
RockZs bunu yazdı
hocam güzel düşünce, araştırmak lazım ama çok da tasarruflu olmayabilir çünkü:
- kalabalık caddelerde neredeyse hiç sönmeyecekler.
- yüksek bir yerde olacağından basit bir sensör bizi kurtarmayabilir. maliyetler artabilir.
ayrıca sokaklar çok ama çok loş olacak. bir lamba arıza yapsa inanılmaz bir karanlık olur. iki lamba arıza yapsa adam oradan geçene kadar başına her şey gelebilir. çok lamba yine etrafı da aydınlatır, bi' güven verir.
ama şöyle birşey olabilir bence. hem LED, hem güneş enerjisiyle çalışan ve gündüz elektrik depolayan, hem de mümkünse kimse yokken ışığını %50 kısan bir sokak lambası fena değil gibi.
Yazdıktan sonra gördüm yazını. Hemfikirmişiz bu konuda. En sağlıklısı bence de bu.