folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Solar Enerji Hakkında Bilgisi Olan?

Solar Enerji Hakkında Bilgisi Olan?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek

Müritler bir tanıdık solar enerji sistemleri kuruyor 

4.5 milyara tek evlik bizi kaldırabilecek bir sistem söyledi 

Ama aklımda takılan 1 2 şey var 

Bunlar güneş enerjisi alıp batarya depo ediyor yanlış değilsem

Ama bu batarya ömrü mevzusu ve su cam sistemin durumu bakımı kaç yıllıktır 

Yapan bilen eden varmı müritler 

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metanet
    Metanet's avatar
    Erkek

solar enerji derken ?

elektrikmi kullanacaksin yoksa sadece sicak su mu?

Burda cok felsefi bir yazi yazdigini dusun , ne sen yorul ne de ben yorulayım. İş yapılmayacaklar listem : hipokondriyak
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek
    Metanet bunu yazdı

solar enerji derken ?

elektrikmi kullanacaksin yoksa sadece sicak su mu?

Hocam güneş ışığını alıp elektriğe çeviriyor batarya ile eve dağıtıyor devlette baya destek veriyor şuan 

http://www.solarenerjimarket.com/solar_power_sistem-l-1-sayfa_id-111-id-342-f-841ca1bcb6b7887223c28903e2c5fbaa

Şuna benzer birşey Hocam

Atakan tarafından 09/Oca/15 19:37 tarihinde düzenlenmiştir

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metanet
    Metanet's avatar
    Erkek

o isin 4.5 k ya yapilacagini zannetmiyorum hocam, cok uygun geldi bana nedense.

gecenlerde baktigimda 1 ev icin 30k civari bir yatirim gerekiyordu.

Burda cok felsefi bir yazi yazdigini dusun , ne sen yorul ne de ben yorulayım. İş yapılmayacaklar listem : hipokondriyak
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek
    Metanet bunu yazdı

o isin 4.5 k ya yapilacagini zannetmiyorum hocam, cok uygun geldi bana nedense.

gecenlerde baktigimda 1 ev icin 30k civari bir yatirim gerekiyordu.

30 K var hocam.  Sıcak su evin elektriği felan karşılıyor ama biz deneme amaçlı sadece 3 ufoyu alacak bir sistem kullanmayı düşünüyoruz.  Bilginiz varmı 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lazmania61
    Lazmania61's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Benim dayımda yapmak istiyor ama sistem kendi masrafını minimum 7 senede çıkartabiliyor lisanssız olarak 1 megawatt üretim yapabiliyorsunuz aylık. Birde yerli üretim malzeme kullanırsanız devlet sizden 6-7 dolar daha yüksek ücrete alıyor. 10 sene devlet senden bu elektriği garanti olarak alıyor diye biliyorum. 

Bize Tahribat.com'da TRABZON:)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metanet
    Metanet's avatar
    Erkek

o zaman adama sistemin ortalama ne kadar elektrik uretecegini + yaz kıs ayarlarinda nasil degisecegini soracaksin,

ufolarin cektigi enerjiyide sen bulup degip degmedigine bakacaksin.

+ adam sadece sistemi kurup daire kadar getirmeyebilir onuda isin icine katip sormalisin.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

http://www.tahribat.com/Forum-Turkiye-De-Satilan-Gunes-Paneli-Hk-Yardim-197883/1/#2445240

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek
    Lazmania61 bunu yazdı

Benim dayımda yapmak istiyor ama sistem kendi masrafını minimum 7 senede çıkartabiliyor lisanssız olarak 1 megawatt üretim yapabiliyorsunuz aylık. Birde yerli üretim malzeme kullanırsanız devlet sizden 6-7 dolar daha yüksek ücrete alıyor. 10 sene devlet senden bu elektriği garanti olarak alıyor diye biliyorum. 

Devlet ücret almıyor dediler hocam 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

doğrudur pv de üretilen elektrik aküde depolanıyor sonra akülerden kullanıyorsunuz, panellere 20 yıl garanti verirler 5 yıl sonra verimi yüzde 10-20 düşer sonraki 5 yıl içinde yüzde 20 düşer,
    4.5 liraya kuracakları sistem bir bokuma yaramaz akünün ne çeşit olduğunu sor,
    panelin kaç watt olduğunu,
    kuralacak bölgenin güneşlenme süresini,  sor
    paneller kaç watt, kaç tane   pv sıcaklıkla değişen verim (dış ortam sıc. panel sıc. açık devre akımı, kısa devre akımı)
    sor burda hep beraber hesaplayalım

büyük ihtimalle akraban elektrikçi kırması ve polikristal malzemeden ürün satıyor bunları cevaplandırmayacak, sistemi çatıya kuracak yağmurlu bir günde şimşek çakacak yağmur borusundan aşağıda sigara içen adama yıldırım düşecek :) şaka şaka
    bunları bilmiyorsa sadece pv panelin verimi panelin markasını, modelini, kaç tane panel kullanacağını kaç watt olduklarını sor

yazarken konuya yazmışsın 3 tane ufo demişsin ufoların arkasında watt/h değerine bir bak, birde şu 2. maddedekileri sor,
    amk biz hesapladığımızda 20bin liraya yaptık 5kw sistemi bu cambazlar bedava elektrik diye ortalarda dolaşıyor,
    sen birde elektrik faturasındaki kw/h fiyatına bak biz panellerin size ne kadar zamanda kendi paralarını ödeyeceklerini bulalım :)

edit: akülerin ömrü 6-8 yıl

akmarky tarafından 09/Oca/15 19:55 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    Atakan bunu yazdı
    Lazmania61 bunu yazdı

Devlet ücret almıyor dediler hocam 

yerli malzeme kullanıp devlete satarsan daha yüksek ücrete alıyor diyor müdür :D 

@atmarky ufoların arkasında watt/h yazmaz watt yazar

kw/h değil kwh ikisi çok farklı şeyler :D

sikeyim eğitim sistemini şu birimlerle okadar uğraştırdılardki mk resmen saplantı oldu bende

wert tarafından 09/Oca/15 20:03 tarihinde düzenlenmiştir

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
Toplam Hit: 2558 Toplam Mesaj: 21