Solar Enerji Hakkında Bilgisi Olan?
-
Müritler bir tanıdık solar enerji sistemleri kuruyor
4.5 milyara tek evlik bizi kaldırabilecek bir sistem söyledi
Ama aklımda takılan 1 2 şey var
Bunlar güneş enerjisi alıp batarya depo ediyor yanlış değilsem
Ama bu batarya ömrü mevzusu ve su cam sistemin durumu bakımı kaç yıllıktır
Yapan bilen eden varmı müritler
-
solar enerji derken ?
elektrikmi kullanacaksin yoksa sadece sicak su mu? -
Metanet bunu yazdı
solar enerji derken ?
elektrikmi kullanacaksin yoksa sadece sicak su mu?Hocam güneş ışığını alıp elektriğe çeviriyor batarya ile eve dağıtıyor devlette baya destek veriyor şuan
Şuna benzer birşey Hocam
Atakan tarafından 09/Oca/15 19:37 tarihinde düzenlenmiştir -
o isin 4.5 k ya yapilacagini zannetmiyorum hocam, cok uygun geldi bana nedense.
gecenlerde baktigimda 1 ev icin 30k civari bir yatirim gerekiyordu. -
Metanet bunu yazdı
o isin 4.5 k ya yapilacagini zannetmiyorum hocam, cok uygun geldi bana nedense.
gecenlerde baktigimda 1 ev icin 30k civari bir yatirim gerekiyordu.30 K var hocam. Sıcak su evin elektriği felan karşılıyor ama biz deneme amaçlı sadece 3 ufoyu alacak bir sistem kullanmayı düşünüyoruz. Bilginiz varmı
-
Benim dayımda yapmak istiyor ama sistem kendi masrafını minimum 7 senede çıkartabiliyor lisanssız olarak 1 megawatt üretim yapabiliyorsunuz aylık. Birde yerli üretim malzeme kullanırsanız devlet sizden 6-7 dolar daha yüksek ücrete alıyor. 10 sene devlet senden bu elektriği garanti olarak alıyor diye biliyorum.
-
o zaman adama sistemin ortalama ne kadar elektrik uretecegini + yaz kıs ayarlarinda nasil degisecegini soracaksin,
ufolarin cektigi enerjiyide sen bulup degip degmedigine bakacaksin.
+ adam sadece sistemi kurup daire kadar getirmeyebilir onuda isin icine katip sormalisin. -
http://www.tahribat.com/Forum-Turkiye-De-Satilan-Gunes-Paneli-Hk-Yardim-197883/1/#2445240
-
Lazmania61 bunu yazdı
Benim dayımda yapmak istiyor ama sistem kendi masrafını minimum 7 senede çıkartabiliyor lisanssız olarak 1 megawatt üretim yapabiliyorsunuz aylık. Birde yerli üretim malzeme kullanırsanız devlet sizden 6-7 dolar daha yüksek ücrete alıyor. 10 sene devlet senden bu elektriği garanti olarak alıyor diye biliyorum.
Devlet ücret almıyor dediler hocam
-
doğrudur pv de üretilen elektrik aküde depolanıyor sonra akülerden kullanıyorsunuz, panellere 20 yıl garanti verirler 5 yıl sonra verimi yüzde 10-20 düşer sonraki 5 yıl içinde yüzde 20 düşer,
akmarky tarafından 09/Oca/15 19:55 tarihinde düzenlenmiştir
4.5 liraya kuracakları sistem bir bokuma yaramaz akünün ne çeşit olduğunu sor,
panelin kaç watt olduğunu,
kuralacak bölgenin güneşlenme süresini, sor
paneller kaç watt, kaç tane pv sıcaklıkla değişen verim (dış ortam sıc. panel sıc. açık devre akımı, kısa devre akımı)
sor burda hep beraber hesaplayalım
büyük ihtimalle akraban elektrikçi kırması ve polikristal malzemeden ürün satıyor bunları cevaplandırmayacak, sistemi çatıya kuracak yağmurlu bir günde şimşek çakacak yağmur borusundan aşağıda sigara içen adama yıldırım düşecek :) şaka şaka
bunları bilmiyorsa sadece pv panelin verimi panelin markasını, modelini, kaç tane panel kullanacağını kaç watt olduklarını sor
yazarken konuya yazmışsın 3 tane ufo demişsin ufoların arkasında watt/h değerine bir bak, birde şu 2. maddedekileri sor,
amk biz hesapladığımızda 20bin liraya yaptık 5kw sistemi bu cambazlar bedava elektrik diye ortalarda dolaşıyor,
sen birde elektrik faturasındaki kw/h fiyatına bak biz panellerin size ne kadar zamanda kendi paralarını ödeyeceklerini bulalım :)
edit: akülerin ömrü 6-8 yıl -
Atakan bunu yazdıLazmania61 bunu yazdı
Devlet ücret almıyor dediler hocam
yerli malzeme kullanıp devlete satarsan daha yüksek ücrete alıyor diyor müdür :D
@atmarky ufoların arkasında watt/h yazmaz watt yazar
kw/h değil kwh ikisi çok farklı şeyler :D
sikeyim eğitim sistemini şu birimlerle okadar uğraştırdılardki mk resmen saplantı oldu bende
wert tarafından 09/Oca/15 20:03 tarihinde düzenlenmiştir