Solar Enerji Hakkında Bilgisi Olan?
-
Akmary
Aranan kan bulundu aynen dükkan açmış millet gaz veriyor satıyor adamlar kuracak felan oda parasını alacak ben yok dedim bekleyin
-
wert bunu yazdıAtakan bunu yazdıLazmania61 bunu yazdı
Benim dayımda yapmak istiyor ama sistem kendi masrafını minimum 7 senede çıkartabiliyor lisanssız olarak 1 megawatt üretim yapabiliyorsunuz aylık. Birde yerli üretim malzeme kullanırsanız devlet sizden 6-7 dolar daha yüksek ücrete alıyor. 10 sene devlet senden bu elektriği garanti olarak alıyor diye biliyorum.
Devlet ücret almıyor dediler hocam
yerli malzeme kullanıp devlete satarsan daha yüksek ücrete alıyor diyor müdür :D
@atmarky ufoların arkasında watt/h yazmaz watt yazar
kw/h değil kwh ikisi çok farklı şeyler :D
sikeyim eğitim sistemini şu birimlerle okadar uğraştırdılardki mk resmen saplantı oldu bende
:D atmarky değil akmarky
akmarky tarafından 09/Oca/15 20:11 tarihinde düzenlenmiştir
şimdi ketıla baktım watt yazıyor :) ama bu demek değilki salladım 2000 watt/saat kavramı geçerli
kwh -o araya kaynamış hocam -
bende evin etrafına gece aydınlatmasını besleyecek güneşten elektrik üretebilen bi sistem kurmak istemiştim.
rüzgar gülü ist olduğumdan zor .
solarenerji araştırmıştım . tam emin olmamakla beraber 12 ampul yakacak bi sitem 7-8 k paraya patlıyordu bende vazgeçmiştim.
takip edelim konuyu belki fiyatlar ucuzlamıştır.
-
4.5 milyarlık bir sistemler 3 ufoyu sadece depolanmış elektrikten yakılabileceğini sanmıyorum, yani sonuçta siz bu ufoyu akşam yakacaksını, birde ufo yanıyorsa bu güneş panelleri kışın çalışacak.
1m2 lik alana yazın 1 kw güneş enerjisi düşer, 1m2 normak bir güneş enerjisi tahminim en fazla %20 verimlilikle çalışır, bunu depola sakla beklet sonra min 1.8kw enerji harcayan 3 ufo=5.5 diyelim, bana pek inandırıcı gelmiyor
Edit:devlete para veriliyor, vergi gibi birşey, kuyudan para alıyor devlet ondan mı almayacak
erebos tarafından 09/Oca/15 20:14 tarihinde düzenlenmiştir -
akmarky bunu yazdıwert bunu yazdıAtakan bunu yazdıLazmania61 bunu yazdı
Benim dayımda yapmak istiyor ama sistem kendi masrafını minimum 7 senede çıkartabiliyor lisanssız olarak 1 megawatt üretim yapabiliyorsunuz aylık. Birde yerli üretim malzeme kullanırsanız devlet sizden 6-7 dolar daha yüksek ücrete alıyor. 10 sene devlet senden bu elektriği garanti olarak alıyor diye biliyorum.
Devlet ücret almıyor dediler hocam
yerli malzeme kullanıp devlete satarsan daha yüksek ücrete alıyor diyor müdür :D
@atmarky ufoların arkasında watt/h yazmaz watt yazar
kw/h değil kwh ikisi çok farklı şeyler :D
sikeyim eğitim sistemini şu birimlerle okadar uğraştırdılardki mk resmen saplantı oldu bende
:D atmarky değil akmarky
şimdi ketıla baktım watt yazıyor :) ama bu demek değilki salladım 2000 watt/saat kavramı geçerli
kwh -o araya kaynamış hocamufo bundan hocam 3 tane bunda olacaz 2 televizyon iste bide çalışan buzdolabı pc felan
110metre kare evin mono fazda kombi için ne kadar enerji harcar.
-
adet güç saat
3 2300 2 = 13800watt ısıtıcı
2 250 3 = 1500 watt tv
1 100 24= 2400 watt buzdolabı
1 400 8 = 2400 watt bilgisayar
toplam: 20,1 kw/gün x 30 = 603 kw/ay
603x0,28tl=168 tl + 18kdv = 200 lira da elektrik faturası gelir (puant, gece saati gündüz e göre hesaplamadım tek zmanlı tarife fiyatıdır)
ref ürün güç tüketimleri = http://www.bilgiufku.com/hangi-elektronik-alet-ne-kadar-ne-kadar-elektrik-tuketir.html
ref elektrik fiyatı = http://www.tedas.gov.tr/BilgiBankasi/Sayfalar/ElektrikTarifeleri.aspx -
aküler dağıtır kendini hocam
panel fiyatları belli oranlarda ucuzlasa bile akü grupları çok yer kaplıyor
adı üstünde güneş paneli kışın pek randıman alınmaz
öyle 10 sene aküye ömür verirler ama, o kullanımda en babası 5 sene zor yani. kalitelileride biz bulamayız bulsakta o paraya alamayız :D
aküden giren şemsiye gibi açılabilir
-
akmarky bunu yazdı
adet güç saat
3 2300 2 = 13800watt ısıtıcı
2 250 3 = 1500 watt tv
1 100 24= 2400 watt buzdolabı
1 400 8 = 2400 watt bilgisayar
toplam: 20,1 kw/gün x 30 = 603 kw/ay
603x0,28tl=168 tl + 18kdv = 200 lira da elektrik faturası gelir (puant, gece saati gündüz e göre hesaplamadım tek zmanlı tarife fiyatıdır)
ref ürün güç tüketimleri = http://www.bilgiufku.com/hangi-elektronik-alet-ne-kadar-ne-kadar-elektrik-tuketir.html
ref elektrik fiyatı = http://www.tedas.gov.tr/BilgiBankasi/Sayfalar/ElektrikTarifeleri.aspxdostum
sistem su şekilde kombi elektirkli olanlar varya suyu ısıtıyor evin için peteklere dağıtılıyor o sistemi söyledim ben
bide haklısın daha bu ampuller felan işin içine girmedi, bunu fiyatı böyle ucuz olabileceğini zannetmiyorum. batarya için 20 yıl garanti veriyorlarmış. pff bence işin içinde bir bit yeniği var. bu kadar yaygın olsa batıda herkes takardı
-
Atakan bunu yazdı
Müritler bir tanıdık solar enerji sistemleri kuruyor
4.5 milyara tek evlik bizi kaldırabilecek bir sistem söyledi
Ama aklımda takılan 1 2 şey var
Bunlar güneş enerjisi alıp batarya depo ediyor yanlış değilsem
Ama bu batarya ömrü mevzusu ve su cam sistemin durumu bakımı kaç yıllıktır
Yapan bilen eden varmı müritler
Bir ara e-kitap hacklemeye merak sallmıştım..Solarenerjitasarrufu.com adlı sitenin 67 tl değerindeki eğitim e-kitabını hackledim.Maalesef kitap ".exe" şeklinde pin kod ile giriliyor.Anladığım kadarıyla pin kodunu öğrenmek için satan kişiler ile konuşman gerekiyor.Sana e-kitabın thanks sayfası vereyim.Videoları sanırım izleyebiliyorsun.Bir bak...
THANKS SAYFASI:http://solarenerjitasarrufu.com/odemeniz-icin-tesekkurler/
-
crespo2014 bunu yazdıAtakan bunu yazdı
Müritler bir tanıdık solar enerji sistemleri kuruyor
4.5 milyara tek evlik bizi kaldırabilecek bir sistem söyledi
Ama aklımda takılan 1 2 şey var
Bunlar güneş enerjisi alıp batarya depo ediyor yanlış değilsem
Ama bu batarya ömrü mevzusu ve su cam sistemin durumu bakımı kaç yıllıktır
Yapan bilen eden varmı müritler
Bir ara e-kitap hacklemeye merak sallmıştım..Solarenerjitasarrufu.com adlı sitenin 67 tl değerindeki eğitim e-kitabını hackledim.Maalesef kitap ".exe" şeklinde pin kod ile giriliyor.Anladığım kadarıyla pin kodunu öğrenmek için satan kişiler ile konuşman gerekiyor.Sana e-kitabın thanks sayfası vereyim.Videoları sanırım izleyebiliyorsun.Bir bak...
THANKS SAYFASI:http://solarenerjitasarrufu.com/odemeniz-icin-tesekkurler/
teşekkürler hocam