folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Soma Holding Çıkarttığı Kömürleri Nereye Satıyor?

Soma Holding Çıkarttığı Kömürleri Nereye Satıyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

bence arkadaşı dinlemek lazım belli tecrübeli anlatsın dinleyelim. Nükleer konusunu.

Benim de merak ettiğim bir kaç husus var

Bende Nükleer i kısmen destekliyorum

1) antalya turizm kenti antalya dan mersine kadar bu turizm alanı genişletilip ordan cari açık kapatılıp doğalgazı yine Rusya dan almaya devam etsek nolur ?

2)Rüzgar ve Güneş enerji sistemlerinin sürekli verimi konusunda tartışmalar yapılıyor. Neden Nükleer Nükleer için gerekli uranyum u nerden nasıl edeceğiz.

3)Nükleer de yer seçimi mersin ve sinop neden bu şehirler soğutma suyu meselesimi deprem riskimi nedir tam olay.

matematik24.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
    jawsap67 bunu yazdı

Türkiye nükleer işinde geç kaldı en az 10 tane olması lazımdı şimdiyeli :(

www.youtube.com/watch?v=Ae0qP-q3L88

bir nükleer eksikti onuda yaptırsınlar topyekün ölelim gidelim amk

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek

onu bunu siktir edin

http://en.wikipedia.org/wiki/ITER

muhtemelen dünyanın kurtluşu olacak bi proje

başarırlarsa biz daha nükleer santral kurmadan 50 yıl içinde temiz nerdeyse sonsuz enerji sağlayan birşey yapacaklar

tahmin edin dünya liderlerinden türkiye napıyor?

o zamana bizde maden işcileri ölümlerini 10-15'e indiririz herhalde

amk orospu cocukları geleceğimizi sikiyorsunuz

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

Öncelikle üslubun gereksiz yere kaba, burası bir forum ve insanların düşünceleri fikirleri tartışır paylaşır. Bu platformun amacı budur ve şimdiye kadar böyle işlemiştir, kimseyi susturma hakkına sahip değilsin bunu isteyemezsin(sana zarar vermediği sürece).

Öte yandan sorunu anlamadım ama anladığım kadarıyla bir yazayım. Kömür madenleri özel sektöre işletme ruhsatı verilerek kiralanır. Burdan çıkan mamül, sınıflandırılarak başka dağıtım şirketlerine ihale edilir. Onlarda toptancılara ihaleyle satar ve oradanda son kullanıcıya ulaşır. Genel mantık budur ve genellikle kimlere satıldığını eğer vergi denetmeni veya şirketin defterlerini tutan mali müşavir değilsen bilemezsin. Şirketler bu tür verileri gizli tutmak ister çünkü birine 5 tl'ye sattığını diğerine 3tl'ye hatır gönül için verebilir. Bunların peşindeysen doğrudan şirketi arayıp müşteri portföyünü isteyebilirsin ama alacağın tepkilere hazır ol derim.

Bunlarda dünya ve türkiye ile ilgili bir kaç rapor ve veri.

http://www.mmo.org.tr/resimler/dosya_ekler/a8c16d2696b35f9_ek.pdf?dergi=1345

http://www.tr52.org/d/doc/52-enerji-sektor-raporu--taslak-.pdf

http://file.setav.org/Files/Pdf/20130425152443_perspektif_16-4renk.pdf

http://www.tuik.gov.tr/PreIstatistikTablo.do?istab_id=1578

http://www.tuik.gov.tr/PreIstatistikTablo.do?istab_id=1579

Bunların dışında nükleerle ilgili:

Atıklar konusunda ne diyorsun? Uzun vadeli olarak atıklardan kurtulmanın hiç bir yolu yok?

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Erkek

Güzel Bir Konu Nükler Ülkemize Kesin Kesin Lazım 80 90 larda abd de bir gün elektirik kesilse ülke ayaga kalkıp olaylar çıkıyordu o zamanalar türkiyede 3-4-5 gün elektirik gidiyordu vardiya vardiya geliyordu kışın cogu kesik oluyordu biz diyorduk biz bir hafta elektiriksiz sesimiz çıkmıyor abd yarım gun bir gün elektirik kesiliyor ayaklanıyor gülüyorduk şimdi biz aynı durumdayiz birgun elektirik kesilse ayaga kalkarız artik çünkü teknoloji ülkesi olduk 10 dakika telefon sarjımız bitse karşı taraf polise haber veriyor cocuguma birşey oldu kocama birşey oldu yada internet kesilse ülke ayaklanıyor insanlar kırıze giriyor işte bu durumda iken 1-2 yil içinde elektirik kesildigi zaman savaş çıkar ülkede ki yagmur yagmasa kömür çıkmasa termik hidro elektirik santraller çalışmsa dişardan elektirk almasak apışıp kalacaz bu günleri önögrerek Nüklerere Geçmeliyiz Araştırın Yeterince Bilgi teknoloji olursa digerlerinden daha temizdaha güvenli bir elekirik hemde daha ucuz o yüzden iyi araştirin

Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    detCode
    detCode's avatar
    Erkek

hocam kömür madenleri çıkardıkları bütün kömürü devlet alıyor diye biliyorum. yinede araştırmak lazım yanlış yönlendirmiyim kimseyi

Who is detCode?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

Nükleer konusunda doktora yaptın sanki..

Duymak istemesen de duyacaksın. Başımızda böyle insanlar olduğu sürece, bu değil başkası da olsa şuanki aktif siyasetçiler filan.. o nükleer santral götümüzde patlar..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

Ben basitinden somanın kömürlerinin nereye gittiğini merak ediyorum hepsi bu, nükleer mevzusuna gelince o verileri nerde kullanacağımdı olay.

konuyu sadece bu kömürler nereye gidiyor şeklinde atsam daha mı farklı olacaktı.

Basitinden şu soma daki kömürlerin nereye gittiğini bulabileceğimiz bir rapor bir ticaret tutanağı filan var mı ?

arkadaşın teki internette var diyor ilginçtir ben bulamadım, hani konuya bir faydası olup buraya koyabilir mi ?

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    HighElf bunu yazdı

Ben basitinden somanın kömürlerinin nereye gittiğini merak ediyorum hepsi bu, nükleer mevzusuna gelince o verileri nerde kullanacağımdı olay.

konuyu sadece bu kömürler nereye gidiyor şeklinde atsam daha mı farklı olacaktı.

Basitinden şu soma daki kömürlerin nereye gittiğini bulabileceğimiz bir rapor bir ticaret tutanağı filan var mı ?

arkadaşın teki internette var diyor ilginçtir ben bulamadım, hani konuya bir faydası olup buraya koyabilir mi ?

arkadaşım kömür nereye gitti bırak işçiler nereye gitti onu bile bilmiyoruz, söylemiyorlar.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

sitesinde yazıyor hocam..

Bu sözleşme kapsamında, firmamız tarafından yapılan büyük yeraltı hazırlıkları ve makine ekipman yatırımları ile 6 ay gibi kısa sürede kömür üretimi 2,5 kat artarak, aylık ortalama 150.000 ton, daha sonraki dönemde ise 250.000 ton seviyelerine çıkmıştır. Sahadan üretilen tüvenan kömürler firmamıza ait 10.000 ton/gün kapasiteli zenginleştirme (lavvuar) tesisinde işlemden geçirilmektedir. Yüksek kalorili toz kömürlerin bir kısmı ise, halkın kullanımına yönelik olarak aylık 10.000 ton kapasiteli kurutma ve biriket tesisinde işlemden geçirilerek, biriket kömür haline getirilmektedir. Elde edilen ürünlerin tümü, sözleşmede öngörülen rüçhan hakkı kapsamında T.K.İ. tarafından satın alınmaktadır. T.K.İ. bu ürünleri Soma Termik Santrali ile sanayi ve ısınma amaçlı olarak piyasaya satmaktadır.

ayrıca nükleer enerji üzerine yazı yazarsan güzel olur, bildiklerini paylaşırsan sevinirim..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 5617 Toplam Mesaj: 39