folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Son 10 Konuyu Hite Göre Sıralama {ASP Yardım}



Son 10 Konuyu Hite Göre Sıralama {ASP Yardım}

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UmutxTR
    UmutxTR's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2007
    Erkek

    Arkadaşlar şu an üzerinde yazmaya çalıştığım bir asp sistemi var ve bu sisteme en son eklenen 10 kayıtı tıklanma sayısına göre ("Yani Hit' e Göre" ) sıralamak istiyorum. Bunu sorgulayabileceğim bir komut var mı ? İlgilenirseniz Çok Sevinirim. Hayırlı Çalışmalar.


    Örnek :

    Id                      Baslik                         Hit
    .                          .                               .
    ..                         ..                             ..
    102                    My                           90
    103                    You                          87
    104                    We                           109
    105                    She                          40

    Ben Ekrana We-My-You-She yazdırmak istiyorum..

     

     

     Bakın mesala veritabanında 100 tane veri var

    1-Bir
    2-İki
    3-Üç
    4-Dört
    5-Beş
    .
    .
    34-OtuzDört
    35-OtuzBeş
    .
    .
    90-Doksan
    91-DoksanBir
    92-Doksanİki
    93-DoksanÜç
    94-DoksanDört
    95-DoksanBeş
    96-DoksanAltı
    97-DoksanYedi
    98-DoksanSekiz
    99-DoksanDokuz
    100-Yüz

    Ben hite göre siralamak istiyorum ama 90-100 arasını bu sıralamaya sokmak istiyorum..

     

    İnşallah derdimi anlatabilmişimdir : )


    Tbt Haftanın Sözü LynXMaSTeR; Bu cep numaralarını arayıp ben sizin hattınızı almak istiyorum, bana devredin, masrafları benden, üzerine de 100 lira vercem deyim belki satarlar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2008
    Erkek

    sqlden veri gelirken yapsana :)

    select top 10 * from Table order by hit DESC

    o 90-100 arası olayıda where ile yaparsın

    yapamazsan söyle yazayım...

    - xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UmutxTR
    UmutxTR's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2007
    Erkek

    hacı yazabilir misin?

     


    Tbt Haftanın Sözü LynXMaSTeR; Bu cep numaralarını arayıp ben sizin hattınızı almak istiyorum, bana devredin, masrafları benden, üzerine de 100 lira vercem deyim belki satarlar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 09/Haziran/2002
    Erkek
    UmutxTR bunu yazdı:
    -----------------------------

    hacı yazabilir misin?

    -----------------------------

    Yazmış zaten adam :|

    SQL Command işte. 

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2008
    Erkek

    select top 10 * from Table where hit >90 and hit < 100 order by hit DESC

    çalışması gerek :)


    - xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek
    SharpShooter bunu yazdı:
    -----------------------------

    select top 10 * from Table where id >90 and id < 100 order by hit DESC

    çalışması gerek :)


    -----------------------------

    cıx, id sabit kalmıyorki, yeni konu açılacak icabında eski konu silinecek,

     

    select * from table order by hit limit 10 desc

     

    olabilir, olmama ihtimalide var ;)

     

    aniden edit olmaz bu ;)

    select * from table order by id desc limit 10

     

    bunu bi arraya alıp daha sonra asp de işleme sokmak gerek sanırsam, o aşamada hite göre sıralarsın, başka trlü nasıl olur bilemiyorum, ama soru çok hoşuma gitti ;)


    imzadaki sayaç istek üzerine kaldırılmıştır. son blog yazım : PyQT ile Hesap Makinesi Yapalım - http://www.whosayin.com/y/pyqt-ile-hesap-makinesi-yapalim/ || hotboy attığınız özel mesajlara cevap yazmama hakkını saklı tutar
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 09/Haziran/2002
    Erkek

    Bana sorarsan

    Hepsini veritabanından çek.

    DataTable'ında dursun

    Kullanıcı sayfayı yüklediğinde listeden ilk 10 u çek.

    Bunu da hiçbirşey yapamıyorsan For la yap.

     

     

    Ama mantıklısı Array ile yapmak. 

     

     

     

    HotBoy'a,

    Abi değişimleri OnLoad da halletmek lazım zaten.

    Ya adam girince tekrar doldurcan DataTable'ı.

    Ya da birkaç dakikada bir falan update etceksin.

    Aslında Rene'ye sormak lazım Tahribat da nasıl yaptığını?

     

     

    Ha bir de şöyle birşey yapabilirsin

    Bu çektiklerini local de değişken olarak tutup 10 - 15 dk da bir falan update edebilirsin. 

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Imba
    Imba's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2002
    Erkek
     

    Sen en temizi musket in genelgeçer kuralıyla yap hemen anlatıyım bu kural 3 adımdan oluşuyo

     

    1) Temiz bi form açıp 2 button kouyosun

     

    2)inputları outputlara eşitliyosun

     

    3) f5 e basıyosun çalışmıyo:D



    Kibar ve sertimdir, çok iyi dans ve ısrar ederim..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2007
    Erkek

    edit:

    biraz uzun yoldan oldu ama çalıştırabildim :| daha pratik yoluyla yapabilen varsa esirgemesin paylaşsın. soru harbiden 10 numara :|  satırları bölüp acıklama ekledim hocam net anlaşılsın die. bağlantını yapıp rs adında recordset nesnesi tanımladıgını varsayarak;

    --------------------------------------

    <%
    'Veritabanından Son 10 Kaydı Alıp Verilerini KonularDizi Dizi Değişkenine Atıyoruz.

    rs.Open "Select * From Konular Order by id Desc Limit 0,10",baglanti,1,3

    Dim KonularDizi(9,3)
    For Sayac=0 To 9
    KonularDizi(Sayac,1)=rs("id")
    KonularDizi(Sayac,2)=rs("ad")
    KonularDizi(Sayac,3)=rs("hit")
    rs.movenext
    Next
    'Veritabanından Son 10 Kaydı Alıp Verilerini KonularDizi Dizi Değişkenine Atıyoruz.
    %>


    <%
    'Veriler Karışmayacak Şekilde Dizi İçerisindeki Verileri Hite Göre Büyükten Küçüğe Doğru Sıralıyoruz.
    For A=0 to 9
    For B=A+1 to 9

    If KonularDizi(A,3)<KonularDizi(B,3) Then

    GeciciSayi1=KonularDizi(A,1)
    GeciciSayi2=KonularDizi(A,2)
    GeciciSayi3=KonularDizi(A,3)
    KonularDizi(A,1)=KonularDizi(B,1)
    KonularDizi(A,2)=KonularDizi(B,2)
    KonularDizi(A,3)=KonularDizi(B,3)
    KonularDizi(B,1)=GeciciSayi1
    KonularDizi(B,2)=GeciciSayi2
    KonularDizi(B,3)=GeciciSayi3

    End If

    Next
    Next
    'Veriler Karışmayacak Şekilde Dizi İçerisindeki Verileri Hite Göre Büyükten Küçüğe Doğru Sıralıyoruz.
    %>

    <!--Listelemeyi de Bu Şekilde Yapıyoruz-->
    <table border="1" cellpadding="0" width="209" height="44" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#000000">
    <%
    For Sayac=0 To 9
    %>
        <tr>
            <td height="44" width="69"><% =KonularDizi(Sayac,1) %></td>
            <td height="44" width="69"><% =KonularDizi(Sayac,2) %></td>
            <td height="44" width="69"><% =KonularDizi(Sayac,3) %></td>
        </tr>
    <%
    Next
    %>
    </table>
    <!--Listelemeyi de Bu Şekilde Yapıyoruz-->

    --------------------------------------

    kolay gelsin :) 


    screw you guys! i"m goin" hoooome!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2003
    Erkek

    select * from tablo where id in (select top(10) id from tablo order by id desc) order by hit

    aha bunu yaz o yapar


    Sanıyorum kendi atasözümü yaptım, kaynak belirterek kullanabilirsiniz. 10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Not : Söyleyeni belli olduğu için(Ben) atasözü değil, özlüsöz oluyormuş, dolayısı ile kendi özlüsözümü yapmış oldum :)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebCrow
    WebCrow's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2005
    Erkek
    Alpn bunu yazdı:
    -----------------------------
     

    Sen en temizi musket in genelgeçer kuralıyla yap hemen anlatıyım bu kural 3 adımdan oluşuyo

     

    1) Temiz bi form açıp 2 button kouyosun

     

    2)inputları outputlara eşitliyosun

     

    3) f5 e basıyosun çalışmıyo:D


    -----------------------------

    tuttum bu kuralı :)
Toplam Hit: 4287 Toplam Mesaj: 41