folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Son Günlerdeki Avea Çekim Alanındaki Düşüş.Fikri Olan ?

Son Günlerdeki Avea Çekim Alanındaki Düşüş.Fikri Olan ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Erkek

Son bir haftadır bende sorun yaşıyorum. Konuşurken sürekli bağlantı kopuyor. Evet çekim oranı da azalmış.  1/4 diş çekiyor şuan

İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    TheKorsans bunu yazdı

4g geliyor önümüzdeki haziran ayında. hala şebeke sorununu çözemediler amk. rusyada ukraynada 3g bile yok ama metroda bile telefon çekiyor amk.

Rusya'da nasıl 3G yok ? Adamlarda 4G bile var :

http://opensignal.com/coverage-maps/Russia/

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TurkForces
    TurkForces's avatar
    Erkek
    r10aldinho bunu yazdı

Son bir haftadır bende sorun yaşıyorum. Konuşurken sürekli bağlantı kopuyor. Evet çekim oranı da azalmış.  1/4 diş çekiyor şuan

Ikamet nere hocam ? Suan 2 dis cekiyor ama msj gondermiyo mesela

Digital Marketing Manager / Health Tourism
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Erkek
    SpectatorX bunu yazdı
    r10aldinho bunu yazdı

Ikamet nere hocam ? Suan 2 dis cekiyor ama msj gondermiyo mesela

afyon hocam. 3 diş çekiyor şuan.

İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

Hacı istanbulda ben de sorun yaşıyodum. Şirinevlerin göbeğinde bile çekmiyodu bazen. Şu an adanadayım daha 2 saat önce teli pcye bağladım 750 kb sömürüyodu torrentten:) telde bi sıkıntı olabilir ya da baz istasyonunda

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geberlan
    geberlan's avatar
    Erkek

aynı sorun. evde 3. katta çekerken 1. kata indiğimde çekmiyor. yan apartmana geçsem bu sefer 1. katta çekip 3. vs katta çekmiyor.  9 yıldır avealıyım . değişsem mi neyörsem

vueeey ula hava patliiy ula gök delinuiii
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

Mersin'de de sıkıntı var sanırım. Telefon yeni hat yeni, bazen düşüyor kafasına göre şehrin içinde ve hız çoğunlukla 3 mbps üstüne çıkmıyor. Upload söylemiyorum bile WhatsApp ağlıyor bir resim atarken. 

Almanya Fatihi
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Avea değişik bir operatör ya ben çözemedim daha adamları.

Dağda mağarada çeker ama şehir merkezinde çekmez filan değişik yani. Turkcelle vodafone'un çekmediği yerde full çekerken şehrin ortasında sapıtıyor çekmiyor filan.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    geberkostok bunu yazdı

aynı sorun. evde 3. katta çekerken 1. kata indiğimde çekmiyor. yan apartmana geçsem bu sefer 1. katta çekip 3. vs katta çekmiyor.  9 yıldır avealıyım . değişsem mi neyörsem

teknik olarak konuyu ele alırsak türkiye'de gsm 900 ve gsm 1800 teknolojileri kullanılıyor. gsm 900 daha az baz istasyonu ile daha uzak mesafelerde kapsama alanı sağlarken gsm 1800 aynı sayıdaki baz istasyonu ile daha az kapsama alanı sağlamakta. gsm 900 lisansı ile yayın yapan turkcell ve vodafone şirketleri bu sebeple daha uzak fazla kapsama alanı sağlıyor. ancak bunun bir zararı var. 

gsm 900 mhz için baz istasyonu tek bir cihaz için bağlantı güç yoğunluğu 0.28 watt/m2. gsm 1800 mhz içinse 0.56 watt/m2. manyetik alan şiddeti ise 900 mhz 0,027 amper/metre, 1800 mhz 0,038 amper/metre. 

güç yoğunluğu ve manyetik alan şiddeti bizim için önemli çünkü şarj, ses kalitesi ve kapsama alanı kalitesini belirliyor. manyetik alan şiddetinin az olması kapsama alanı genişliği sağlarken güç yoğunluğunun az olması telefonumuzun baz istasyonuna bağlanması için harcaması gereken enerjiyi arttırmakta. 900 mhz'de özellikle baz istasyonu uzaktaysa batarya kullanımı artar, yakındaysa azalır. 1800 mhz ise bu durumdan daha az etkilenmekte. turkcell ve vodafone, avea'ya göre neden daha iyi çekiyor sorusunun cevabı basit. turkcell ve vodafone hem 900 mhz hem 1800 mhz bandını kullanabiliyor avea ise 1800 mhz'yi kullanabiliyor. 900 mhz manyetik alan şiddetinin düşük olması nedeniyle duvar gibi engelleyici alanlardan daha rahat geçerken 1800 mhz duvar ve benzeri alanlarda daha fazla kayıp veriyor. 

turkcell 900 ve 1800 mhz baz istasyonu dengesini daha iyi kuruyor ve özellikle şehirlerde daha fazla baz istasyonu kullandığı için şarj sorunu yaşatmıyor. avea teknolojisi gereği 1800 mhz'yi kullandığı için turkcell ve vodafone'un 1 tane baz istasyonu koyduğu mekana en az 2 tane koyuyor (veya koyması gerekiyor) ve yine sorun yaşatmıyor. turkcell'de 25.000 baz istasyonu varsa avea'da 50.000 tane olmalı ki turkcell ve vodafone kadar kapsama alanı sunsun.

mkyb tarafından 23/Ara/14 12:20 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
Toplam Hit: 1566 Toplam Mesaj: 20