Sonunda Askere Gitmeye Karar Verdim
-
Ne kadar erken gidersen o kadar iyidir senin için...sonuçta es/es yani yapılacak askerlik.görüyoduk koca koca ksd leri adamlar isyan ediyodu.20 yaşındaki askerlerden iş almaktan...devrecilik var sonuçta yada daha kibarlaştırılmışı sıracılık diyelim mike mike yapıcaksın.
-
p.tesi gideyim o zaman memleketten askerlik şubesine bi an önce kurtulayım yoksa delirecem. Çok stres altındayım hocalar yaw. Nereye gitsem başıma iş alıyorum , geçen değişiklik olsun diye arkadaşların yanına gittim , kızın birinin yanında uyuyakalmısım , benim eski ev arkadaşımla 3-5 gün çıkmışlar ben ne bileyim , adam geldi kızla aynı yatakta bastı bizi durduk yere ordan kovulduk felan kötü bi niyette yok hani , kıza bişi de yapmadım , öle saf saf uyudum yani. Çok üstüme geliolar :D
-
neyse hoca siz kafanızın dikine gidin...
ipne mvekillerinin çocukları askerden kaçsın siz enayi dümbeleği gibi askere gidin...
sanki kaçıyor askerlik amk -
Shephard bunu yazdı
p.tesi gideyim o zaman memleketten askerlik şubesine bi an önce kurtulayım yoksa delirecem. Çok stres altındayım hocalar yaw. Nereye gitsem başıma iş alıyorum , geçen değişiklik olsun diye arkadaşların yanına gittim , kızın birinin yanında uyuyakalmısım , benim eski ev arkadaşımla 3-5 gün çıkmışlar ben ne bileyim , adam geldi kızla aynı yatakta bastı bizi durduk yere ordan kovulduk felan kötü bi niyette yok hani , kıza bişi de yapmadım , öle saf saf uyudum yani. Çok üstüme geliolar :D
hahahahah puhahaah bi insan bir kızın yanında nasıl yanlışlıkla uyuya kalır la :D
Onu bunu bilmemde hacı eğer iki sene okuduysan iki sene daha sık dişini paşa paşa git kısa dönem yap gel.
Oraya gidince okul mokul herşey hikaye oluyo, beş dakika önce ne yediğini hatırlayabilirsen ne mutlu sana..
Bana sorarsan bir ay bile az askerlik yapmak için 4 sene okumaya değer. Bunu acemi birliğinde sağlam biyere düştüğünde anlarsın.. (yeni foça, manisa kırkağaç, ısparta merkez piyade komando yada ısparta eğirdir gibi mesela.. )
Hea çoook acil gidip gelmem lazım diyosan eğer bir sene daha bekle üçüncü sınıfı bitir dördüncü sınıfın ortalarında git askere, en azından ümidin olur sınıfı geçiyimde kısa dönem bir an önce bitirmiş oliyim diye.
Çünkü askerdeyken eğer okulun biterse sınava girip ya yedek subay olarak 12 ay yaparsın ya da kısa dönem er olarak 5 ay yaparsın.
Hea 5 ay değilde 8 ay askerken mezun olduğumda ne olur diye soracak olursan, direk teskereni alır şafak 200 küsürken hadi bana eywallah diyip çeker gidersin..
Bu sana yılbaşı milli piyango çekilişinin sana çıkmasından bile daha büyük bir mutluluk yaşatır o konuda garanti verebilirim hacı :)
CEO tarafından 04/Oca/13 19:16 tarihinde düzenlenmiştir -
sen bitirene kadar 3 kısa dönem gönderiyosun belkide 4 tam bilemedim şimdi öyle hesap et veya etme git uzun dönem kendin gör oturduğun sokağın adını unuturmu lan insan 15 ay insanı sömürmekten başka bi bok değil askerlik
-
CEO bunu yazdıShephard bunu yazdı
hahahahah puhahaah bi insan bir kızın yanında nasıl yanlışlıkla uyuya kalır la :D
Onu bunu bilmemde hacı eğer iki sene okuduysan iki sene daha sık dişini paşa paşa git kısa dönem yap gel.
Oraya gidince okul mokul herşey hikaye oluyo, beş dakika önce ne yediğini hatırlayabilirsen ne mutlu sana..
Bana sorarsan bir ay bile az askerlik yapmak için 4 sene okumaya değer. Bunu acemi birliğinde sağlam biyere düştüğünde anlarsın.. (yeni foça, manisa kırkağaç, ısparta merkez piyade komando yada ısparta eğirdir gibi mesela.. )
Hea çoook acil gidip gelmem lazım diyosan eğer bir sene daha bekle üçüncü sınıfı bitir dördüncü sınıfın ortalarında git askere, en azından ümidin olur sınıfı geçiyimde kısa dönem bir an önce bitirmiş oliyim diye.
Çünkü askerdeyken eğer okulun biterse sınava girip ya yedek subay olarak 12 ay yaparsın ya da kısa dönem er olarak 5 ay yaparsın.
Hea 5 ay değilde 8 ay askerken mezun olduğumda ne olur diye soracak olursan, direk teskereni alır şafak 200 küsürken hadi bana eywallah diyip çeker gidersin..
Bu sana yılbaşı milli piyango çekilişinin sana çıkmasından bile daha büyük bir mutluluk yaşatır o konuda garanti verebilirim hacı :)
dediklerini göz önünde bulundurucam hocam , 2 yıllık okulu 3,5 senede bitirdim , bitiremem ben bu okulu açıktdan 2 senede o yüzden gidiyorum zaten şuanki yaşadığım hayattan memnun değilim , askerlik heryerde önüme çıkıyor. falan filan bir sürü bahane sayabilirim hocam yaw. iğrenç bir durum benim için.
-
önce bi doktora git ! askere gidilirmi la ?
-
Shephard bunu yazdı
dediklerini göz önünde bulundurucam hocam , 2 yıllık okulu 3,5 senede bitirdim , bitiremem ben bu okulu açıktdan 2 senede o yüzden gidiyorum zaten şuanki yaşadığım hayattan memnun değilim , askerlik heryerde önüme çıkıyor. falan filan bir sürü bahane sayabilirim hocam yaw. iğrenç bir durum benim için.
al işte şimdi sana baktığımda iki sene önceki halimi görüyorum hacı yemin ediyorumki.
Bende aynı senin gibi iki sene öncesine kadar her işe girişimde askerlik problemini bahane ediyorlardı.
Bende baktım olacak gibi değil herşeyi yüz üstü bıraktım gittim askere 15 ay MAL GİBİ
Sonuç olarak ne mi oldu 15 ay boyunca doğduğum her güne lanet ettim, köpekler gibi pişman oldum askere gittiğime.Hea iyisiyle kötüsüyle bitti şimdi ama önümde bu sefer daha büyük sorunlar var, askerlik bitince herşey toz pembe olmuyor zaten.
Şu bi gerçek giderkenki senle, geldiğindeki sen kesinlikle ama kesinlikle aynı kişi değilsiniz.
Şimdiki ümitsizliğinin yaklaşık on katı kadar daha ümitsiz olacaksın o kesin.
Dediğim gibi askere gidebildiğin kadar geç git. Bazı arkadaşların dediği gibi yaşı büyük olanlara çok zor geliyo falan onlar hikaye yemin ederim.
Bizde de vardı ben 20 yaşındaydım alt devrelerimin ikisi 26 yaşındaydı, ne mi oluyodu onları oturtuyodu komutan giren bana giriyodu her seferinde, genelde verdikleri işlerde hep eğlenecek bir taraf buluyodum tabi o ayrı mesele. Yaşımın onlara nazaran küçük olmasından dolayı.
Hea şafak onlarada aynı atıyo sanada, şafağım olmuştu 7 ben hala orosbu çocuğu astsubaylara kahvaltı hazırlıyodum o kadar alt devrem dururken.
Bak yine aklıma geldi. Hepsinin anasına ve kızına buradan en içten dileklerimle selamlarımı yolluyorum..
İnsanların ne kadar orosbu çocuğu olabileceklerini gösterdiler bana..
Aklıma geldikçe askerlik günlerim nefesim daralıyo, kalp atışlarım hızlanıyo amk :D
-
Bir söz var ya "Sırf şu askerlik için açıköğretim bitirilir diye.." tam da bu söze o kadar çok inandım ki o 15 ayda.. Aynı sen gibi ocak ayında belgelerimi vermiştim mayıs celbine çıktı ki senin de öyle olur. Gitme henüz benden söylemesi. Çok eğlenceli bir askerlik geçirmeme rağmen yine de 5.5 ay 15 aydan her türlü iyidir..
-
ne yap ne et açıktan bitirip 4 seneliği tamamla.aksi halde 460 günün 460ndada niye okulu bitirmedim diye kafanı yerlere sürtersin
jayde tarafından 04/Oca/13 19:46 tarihinde düzenlenmiştir