Sonunda Dövmelerimi Yaptırdım
-
HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------
Antepde iken içini boyatarak belirginleşmesini sağladığım bir dövmem var.Kalbimin tam üzerinde bir Beşiktaş amblemi.Kendisinden ve dövmemden gayet memnunum.Abdest olayına gelince.Sahi yahu abdest nasıl alınıyordu?:P
-----------------------------bjk dedin beni yedin yav bizimkiler aşırı karşı yoksa ilhanın dövmesinden yaptıracam ama baba evden atar
bu günah diyen arkadaşa tepki gösterenlere diyorum adama demişsiniz sanane günahtan felan
peki sizede adam istediğini yapar adam haklı boy abdesti geçmez dövme olduğunda ha isteyen yapar isteyen yapmaz
fırsat olsa bende yaptırcam o ayrı mesele
-
İnsanın bedeni dahi, kendinin istediği gibi kullanabileceği malı değildir, ALLAH'ın (C.C.) ona bir emanetidir. Vücudunda kalıcı dövme yapmak, ALLAH'ın yaratışını beğenmeyip bozmak ve emanete hıyanet etmek sayılır. Bu sebeple ALLAH Rasulü (sav) vücuduna dövme yaptıran ve bu işi yapan/icra eden insanların lanetlik oldukların bildirmiştir.
İbn-i Mes'ûd (r.a)'dan rivayetle Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "ALLAH, dövme yapanlara, yaptıranlara, yüzlerdeki kılları alanlara, aldıranlara, güzelleşmek maksadıyla dişlerini törpüleyip aralarını ayıranlara, ALLAH'ın yarattığı şekli değiştirenlere lanet etsin." (Buhârî, Müslim, Tirmizî, Ebû Dâvûd, Neseî, İbn-i Mâce, Ahmed) -
togytion bunu yazdı:
İnsanın bedeni dahi, kendinin istediği gibi kullanabileceği malı değildir, ALLAH'ın (C.C.) ona bir emanetidir. Vücudunda kalıcı dövme yapmak, ALLAH'ın yaratışını beğenmeyip bozmak ve emanete hıyanet etmek sayılır. Bu sebeple ALLAH Rasulü (sav) vücuduna dövme yaptıran ve bu işi yapan/icra eden insanların lanetlik oldukların bildirmiştir.
İbn-i Mes'ûd (r.a)'dan rivayetle Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "ALLAH, dövme yapanlara, yaptıranlara, yüzlerdeki kılları alanlara, aldıranlara, güzelleşmek maksadıyla dişlerini törpüleyip aralarını ayıranlara, ALLAH'ın yarattığı şekli değiştirenlere lanet etsin." (Buhârî, Müslim, Tirmizî, Ebû Dâvûd, Neseî, İbn-i Mâce, Ahmed)
Allah allah o zaman güzel giyinmek de, üşüdüğün zaman kalın giymek de günah. Allah sana deri vermiş çevreden korun diye neden giysi giyiyorsun üşüyünce? sakalını da kesme, etek traşını da yapma o zaman... Ormana dönsün külodunun içi :D -
Ben kimsenin müslümanlığına laf etmedim.Allah bu yarattığı kulana NEFES,RIZIK veriyosa benim bu kulu yargılamamdan söz edilemez.Haşa ben Allahmıyım tövbeler olsun.Ama bilinir ki dinimizde TEBLİĞ görevi vardır.
TEBLİĞ:"Be-leğa" fiilinden gelen bu terim, Peygamberler’in vazifeleriyle ilgili olarak, aldıklarını aktarma, bildirme, haber verme anlamında kullanılır. Çoğulu tebligattır, “bildirilenler” anlamında kullanılır. Peygamberler’in vazifesi yalnızca bildirmektir; kabul konusunda zorlamazlar; yani bildirdiklerini insanların kabul edip etmemeleri ve sonuçlar Allah’a bırakılır.
Benim yaptığım buydu Boğazına ipi geçirip asmak kolay ama İpten almak büyük Maharet.
Vesselam...
-
Giyinmek EDEP yerlirini kapatmak adına ADEM İLE HAVVADAN buyana gelen bir fiildir.Üşüdüğünde giyinmen ise AKLİ bir filldir.Hastalık vesaireye sebebiyet vermemek adına.Ama nasıl bakarsan öle görürsün.Sana birde şu ahir zaman nitelemesini ayet_i kerime ile örnekleyeyim...
Siz Onları Doğru Yola Sevk İçin Uyaracaksız Fakat Onlar Sizi Duymayacaklar;Çünkü Onları Kulakları Tıkalı Ve Gözleri Mühürlenmiştir.
Sadece hatırlatma;Zamanın din ile uyumsuzluğu inancın ne kadar zor anlatılabileceğine nispeten KİMSEYE ATFETMEDİĞİM BİR AYET...
-
GÜZELLEŞMEK MAKSADIYLA kelimesinin altını çizmeliydim galiba.Ben bahsettiğin yerleri güzelleşmek adına temizlemiyorum
-
E hepsine (Kılları kesmek, bedeni değiştirmek) güzelleşmek dışında sebepler bulabilirsin o zaman. Gerçi niyet önemli bu işlerde ya...
-
önemli olan niyettir her zaman.. her yerin dövme olsun sen oturup Allah'a namaz kılarak ibadet etmek istiyorsan edersin ve bunda hiç bi sorun olmaz.. dövme yaptırdın diye abdestin kabul olmaz diye de bişe yok.. sen temizlenmek için gusül alıosan Allah senin niyetini bilir ve ona göre değerlendirir. Kur'an'dan ve dinimden anladıgım şey bu benim.
-
bilimsel olarak açıklayım öhü öhü
dövme derinin altına yapılır yani kaba bir tabirlerle dövme olan yer hawada alır gözenekleride açık olur zaten deri hawa almasa şişer morarır bunun gibi tepkimeler gösterir onun için yok bu yüzden günah way efendm böle falan hawadan atmaya gerek yok
döwmenin derinin yapıldığna en büyük kanıtı; döwme iğnesinin derinin yaklaşık 1mm ile 1,5mm içine girmesidir eğer deri altına girmese 2 kere su değdikten sonra çıkar gider yeter sanırm :)
2. olarak eğer döwmenin günahı warsa en büyük günah sakızdan çıkan döwmelerdir ve asıl onların altına su gitmez hawa almaz buda ek bilgi olsun :) -
SilenC3 bunu yazdı:
bilimsel olarak açıklayım öhü öhü
dövme derinin altına yapılır yani kaba bir tabirlerle dövme olan yer hawada alır gözenekleride açık olur zaten deri hawa almasa şişer morarır bunun gibi tepkimeler gösterir onun için yok bu yüzden günah way efendm böle falan hawadan atmaya gerek yok
döwmenin derinin yapıldığna en büyük kanıtı; döwme iğnesinin derinin yaklaşık 1mm ile 1,5mm içine girmesidir eğer deri altına girmese 2 kere su değdikten sonra çıkar gider yeter sanırm :)
2. olarak eğer döwmenin günahı warsa en büyük günah sakızdan çıkan döwmelerdir ve asıl onların altına su gitmez hawa almaz buda ek bilgi olsun :)
-----------------------------aynen öyle