Sonunda Tek Tekerlekli Motosiklette Yaptılar :)
-
18 yaşında bir gencin tasarladığı tek tekerlekli motorsiklet, normal bir motorsikletin yaklaşık yarısı. Uno ismini verdiği aracıyla görenleri hayrete düşüren Ben Gulak, hayalindeki aracı yaratmanın mutluluğunu yaşıyor.
İlk bakışta tek tekerlekli olduğunu düşünenler aslında yanılıyor. Son yıllarda popüler olan Segway isimli tekerlekli araçtan ilham aldığını belirten genç tasarımcının, motorsikleti benzin yerine elektrik enerjisiyle çalışıyor.
Cayroskopik teknolojinin kullanıldığı 'ikiz tekerlek' yöntemi sayesinde, sürtünme kuvvetinden yararlanılarak elde edilen elektriksel güç aracı hareket ettiriyor.
Yanda iki pedalı olan araç, 'tek tekerlekli motorsiklet' olarak bir ilke imza atıyorİKİ TEKERLİKLİ ŞEYTAN İCADIYSA TEK TEKERLİKLİ NE OLUYOR ?
-
Odysseus bunu yazdı:
-----------------------------
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------İKİ TEKERLİKLİ ŞEYTAN İCADIYSA TEK TEKERLİKLİ NE OLUYOR ?
-----------------------------CİN icadı :B
-----------------------------baksana tıpe cin gıbı cocuk :D :D
-
bizimkiler 2 tekerleği bıra 4 tekerleği bile süremiyor her bayramda onlarca ölü bu çin işi japon işi Tr ye gelirse olacakları düşünemiyorum + bu meletin dönmeside cinstir :) ayrıca denge olayı nasıl oluyor acaba çok ilginç
-
abi süper ya
helal olsun çocuğa
-
BuZuL bunu yazdı:
bizimkiler 2 tekerleği bıra 4 tekerleği bile süremiyor her bayramda onlarca ölü bu çin işi japon işi Tr ye gelirse olacakları düşünemiyorum + bu meletin dönmeside cinstir :) ayrıca denge olayı nasıl oluyor acaba çok ilginç
Katılıyorum +Bu zamazingoya iki kişi binebilirmive ve veBu zamazingo ile nasıl ön kaldıracaklar :) -
motor çocuğa girmiş gibi duruyor :D
-
Güzel fikir ama yaa.
Edit:dengeyi nasıl sağlıyor acaba.
-
tek tekerlekli değil o 2 tekerlekli birazdan resim koycam

-
sanki iki tane tekerlek var?
-
yan yana duran 2 tekerlek yandan bakınca tek gibi görünüyor
dönüş olayı ise paletli araçlardaki gibi tek taraf durup döneceği tarafa doğru bir hareket verilmesi gibi :)
-
o ne la agzını acmıs ayran delisi gibi:)