Soru: Gemiler Nası Batmaz?
-
yaw beyler bu çok bilinen bişey benim asıl merak ettiğim uçak nasıl uçuyor acaba o pervanenin emdiği havayla nasıl yerçekimine karşı geliyor biri bunu cevaplasın :)
-
uçagın uçmasının buyuk payı kanatlarda.
daha dogrusu kanatlarının yapısına baglı
bir resim bulup bakarsan uçagın kanadının alt tarafının düz üst tarafının ise oval oldugunu görürsün.bu sayede hız aldıkça alt tarafın hava direkt geçerken ust tarafında bir boşluk oluşur ve hava basıncının altta daha fazla olmasıyla uçak havalanır. bneim bildigim kadarıyla olay bu -
geminin tonlartca ağırlığına rğmen bir o kadar da hacmi vardır.d=m/v kütle /hacim :)
den dolayı olur.zaten gemi bir tek değil.özkütlesi 1 den küçük olan maddlerde var.
gemiler bu yüzden su üstünde durabiliyor
-
Demirin özkütlesi sudan büyük olduğu için demir suda batar.Ama demirin hacimsel öz kütlesini suyun özkütlesinden küçük tutmak için demirin hacmi arttırılır içini hava ile doldururlar..Böylece geminin hacimsel özkütlesi suyun özkütlesinden küçük bir duruma gelir.Gemi suyun Üstünde yüzer..
-
Titanik gibiyse batmazz : )
-
ya zaten verilmiş cevap. elli tane birbirine benzeyen cevap var. yeterin artık. vermeyin gemi sorusuna cevap.
bak biri uçağı sormuş. varsa bilen onu yazsın gayri.
-
kaldırma kuvveti =batan hacim x sıvının özkütlesi x yercekimi ivmesi
=cm3 x gr/cm3 x m/sn2
bunların birimlerini çarparsan sana g yani ağırlık(kütle x yercekimi ivmesi) birimlerini sunar buda ağırlığın sembolize edilmiş halidir.kaldırma kuvveti ve ağırlık birbirini dengeler ve eşittir.batmamasının nedeni arşimet üstadında dediği bibi böyledr.
-
amacım gemilerin naısl batmadığına şaşırıdğım falan yok beyin cimnastiği yapmak istedim... araba ilerlerken diye araba ileri gderde yer geriye doğru hareket etmez türünden bi soru bu cevabı çok basit sadece beyin cimnastiği ve nesnel cevaplar için soruyorum salak olduğumdan değil
-
Removed...
Toplam Hit: 10834 Toplam Mesaj: 20