Sorun Anakartın Neresinde?? Yada Anakarttamı?
-
selam arkadaşlar. bilgisayarım hali hazır kullanılırken ben başka şehire taşındım ve bilgisayar kargo ile bana geldi ve ne olduysa ondan sonra oldu. bilgisayarı kurdum fakat bi türlü açamadım. kasayı açtım birkaç kablo çıkmış onları taktım ve açıldı(fanlar çalışıyor ve anakartın ışığı yanıyor ve cd rom açılıp kapanıyor) fakat bilgisayarda ekran halen açılmıyor ve mouse in (lazer mouse) ışığı yanmıyor. monitörün ara kablosunu ve mouse u başka bilgisayarda denedim çalıştı. eve geri gelip denedim çalışmadı. monitörü kasaya bağlayan kabloyu sökünce monitörde "kabloyu takın" diye yazı çıkıyor, kabloyu takınca yazı gidiyor fakat açılmıyor? neden böyle bişi olabilir?
-
sorun anakartta olabilir,
islemcide olabilir
ekran kartinda olabilir
-
demirci bunu yazdı:
-----------------------------sorun anakartta olabilir,
islemcide olabilir
ekran kartinda olabilir
-----------------------------bence anakartın cenazesini hiç beklemeden hemen kaldır:|
-
demirci bunu yazdı:
-----------------------------sorun anakartta olabilir,
islemcide olabilir
ekran kartinda olabilir
-----------------------------peki bunlardan hangisinde sorun olduğunu nasıl anlayabilirim?
-
mouse'ın lazer ışığıyla işlemcinin ne alakası var kardeşim
-
kardeş kare 4lu bi beyaz baglantı olması lazım psu dan anakarta gelen onu takmayı unuttuysan ramlere enerji gitmiyodur haliylede bilgisayar acılmıodur
ekran kartında sorun olsa biglisayar kesintisiz bir sekilde bip sesi verirdi
-
Bilgisayarin kasasinin tum parcalarinin id ve güç kabloları takılı, güç kaynağını girişleri de anakarta tam olarak takılıysa yani her şey olması gerektiği gibiyse ve çalışmıyorsa sorunun çok büyük bir olasılıkla(yüzde doksan dokuz nokta dokuz) anakarttadır, anlattıklarından bu çıkıyor... Anakarttan anlayan bir bilgisayarcıya götür belli bir bölgesi değiştirilerek tamir edebiliyorsa 25-30 milyon tutar, yok tamir edilemeyecek bir şeyse yeni bir anakart alırsın:) Bi de Monitör sağlam dimi!
-
2 yil garantisi vardir anakartta ise sorun
ide kablolarini cikart,
yani disk ve cd-rom, floppy varsa onlari devreden cikart
hatta teknik bilgin yeterli ise anakarttida cikart uzay yap
sorun kisa devrede olabilir, kasanin arkasindaki panelden kaynaklanan..
sorunun tam ne oldugunu senin anlatmanla bilmek mumkun degil..
-
mobodaki kabloları dogru taktıysan eger, mobo dan kaynaklı bir sorun degil. buyuk ihtimalle ekran kartından kaynaklanıyor. ekran kartını ve psunu baska bir pc de dene sonucu yaz tekrar buraya, ondan sonra baska ihtimallere bakarız.
-
mobo ne demek ?
kablolari nasil yanlis takabilir ?
-
kargoyu şikayet et böyle böyle malıma zarar geldi diye ilgilenirler belki gereğini yapmaları lazım