folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Sorun Anakartın Neresinde?? Yada Anakarttamı?

Sorun Anakartın Neresinde?? Yada Anakarttamı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lethe01
    lethe01's avatar
    Erkek

selam arkadaşlar. bilgisayarım hali hazır kullanılırken ben başka şehire taşındım ve bilgisayar kargo ile bana geldi ve ne olduysa ondan sonra oldu. bilgisayarı kurdum fakat bi türlü açamadım. kasayı açtım birkaç kablo çıkmış onları taktım ve açıldı(fanlar çalışıyor ve anakartın ışığı yanıyor ve cd rom açılıp kapanıyor) fakat bilgisayarda ekran halen açılmıyor ve mouse in (lazer mouse) ışığı yanmıyor. monitörün ara kablosunu ve mouse u başka bilgisayarda denedim çalıştı. eve geri gelip denedim çalışmadı. monitörü kasaya bağlayan kabloyu sökünce monitörde "kabloyu takın" diye yazı çıkıyor, kabloyu takınca yazı gidiyor fakat açılmıyor? neden böyle bişi olabilir? 

bknz: http://www.ilkimwebtasarim.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek

sorun anakartta olabilir,

islemcide olabilir

ekran kartinda olabilir

Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek
    demirci bunu yazdı:
    -----------------------------

islemcide olabilir

ekran kartinda olabilir

bence anakartın cenazesini hiç beklemeden hemen kaldır:| 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lethe01
    lethe01's avatar
    Erkek
    demirci bunu yazdı:

islemcide olabilir

ekran kartinda olabilir

peki bunlardan hangisinde sorun olduğunu nasıl anlayabilirim?

bknz: http://www.ilkimwebtasarim.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

mouse'ın lazer ışığıyla işlemcinin ne alakası var kardeşim

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

kardeş kare 4lu bi beyaz baglantı olması lazım psu dan anakarta gelen onu takmayı unuttuysan ramlere enerji gitmiyodur haliylede bilgisayar acılmıodur

ekran kartında sorun olsa biglisayar kesintisiz bir sekilde bip sesi verirdi

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    Bilgisayarin kasasinin tum parcalarinin id ve güç kabloları takılı, güç kaynağını girişleri de anakarta tam olarak takılıysa yani her şey olması gerektiği gibiyse ve çalışmıyorsa sorunun çok büyük bir olasılıkla(yüzde doksan dokuz nokta dokuz) anakarttadır, anlattıklarından bu çıkıyor... Anakarttan anlayan bir bilgisayarcıya götür belli bir bölgesi değiştirilerek tamir edebiliyorsa 25-30 milyon tutar, yok tamir edilemeyecek bir şeyse yeni bir anakart alırsın:) Bi de Monitör sağlam dimi!

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek

2 yil garantisi vardir anakartta ise sorun

ide kablolarini cikart,

yani disk ve cd-rom, floppy varsa onlari devreden cikart

hatta teknik bilgin yeterli ise anakarttida cikart uzay yap

sorun kisa devrede olabilir, kasanin arkasindaki panelden kaynaklanan..

sorunun tam ne oldugunu senin anlatmanla bilmek mumkun degil..

Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    mobodaki kabloları dogru taktıysan eger, mobo dan kaynaklı bir sorun degil. buyuk ihtimalle ekran kartından kaynaklanıyor. ekran kartını ve psunu baska bir pc de dene sonucu yaz tekrar buraya, ondan sonra baska ihtimallere bakarız.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek

mobo ne demek ?

kablolari nasil yanlis takabilir ?

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Game_Over
    Game_Over's avatar
    Erkek
    kargoyu şikayet et böyle böyle malıma zarar geldi diye ilgilenirler belki gereğini yapmaları lazım

Ayranı yok içmeye, taksiyle gidiyo sıçmaya
Toplam Hit: 2340 Toplam Mesaj: 19