Sorun Anakartın Neresinde?? Yada Anakarttamı?
-
tüm kabloları söktüm. ramleri ekran kartını ne var ne yok söktüm hatta ne olur ne olmaz diye pili bile söktüm tekrar taktım fakat durum aynı hiçbirşey değişmedi yine aynı şey oldu. mouse çalışmıyor ekrana bilgi ulaşmıyor. kargoyu mu şikayet etsem yada garantiye mi yollasam bilemiyorum. yada sorunu tam olarak anlasam ona göre davranacam. bide 1 aydır istanbulda yaşamaya başladım ve tanıdık hiç kimse yok bilgisayarcı bu yüzden güvenemiyorumda kimseye :| sizce kargo şirketi nasıl şikayet edilir ve kime edilir??? yada kargoyu hiç karıştırmadan garantiye mi yollasam???
-
kargo ustune bi bok almaz merak etme
anakarti kasadan cikartip oyle dene
islemci onboard ekran karti varsa onunla, yoksa ekran kartini tak
bide ram ustunde olsun baska hicbirsey olmasin.
ide yada sata kablolari olmasin
powerida sok uzay dene, acmazsa cikart islemcini git bilgisayarciya denesin
islemci calisirsa sorun anakarttadir.
-
demirci bunu yazdı:
-----------------------------sorun anakartta olabilir,
islemcide olabilir
ekran kartinda olabilir
-----------------------------
başka ne kaldıda zaten :Dhacım darbe almış olabilir darbeyi alan parçayı bulmak lazım
2.si kasanın içi tozlumu ? belki gelirken içindeki tozlar sağa sola yayıldıysa ondanda bazı parçalar tam iletimi sağlamıyorsa yapabilir tozlarını falan bi al.
3.bios hata sinyali veriyormu kasa ? dahilimi ekran kartı kullanıyorsun haricimi hariciyse onu söküp dahili varsa takabilirmisin.yine çalışmazsa bi power denermisin.
-
Hoca Bu tip Sorunlar Genelde ANakart yada Ramden Kaynaklanabılır Açmışken .. İşlemcı Fanını vs Altına yeni macun surseydin ..
-
kargoyla pc gönderilirmi ya :) biz bi Tv gönderdik parça halinde karşı tarafa gitti pc yi düşünemiyorum bile
-
demirci bunu yazdı:
-----------------------------mobo ne demek ?
kablolari nasil yanlis takabilir ?
-----------------------------motherboard demek. usb iee 1394 ses vs kasa on-arka panel kablolarıyla kasa power reset vs kabloları yanlıs takılabilir. bu yanlıslık kartın felc olmasına sebebiyet verebilir. senin sorunun bu degil tabi, bu konu dısı. dedigim gibi sorunun cok buyuk ihtimalle ekran kartından kaynaklanıyor. ekran kartını farklı bir pc de dene yada kendi pc ne farklı bir ekran kartı tak. birde psu. ondan sonra sonucu bildir. farklı olasılıklara bakarız
-
ekran kartım harici. ya bilgisayardaki herşeyi söktüm sökmediğim bişi kalmadı sonra tekrar taktım. anakartta sorun olsa klavye de çalışmaz ama klavye çalışıyor. mouse ve ekran çalışmıyor.
ekran kartında fan da çalışıyor. bunun çalışması sonucunda ekran kartında bişi yok diyebilirmiyiz??
-
hayır diyemeyiz. sokup takman calısmayan parcayı calısır hale getirmez. soyledigimi yap, ekran kartın ve psunu baska bir pcde dene. boyle bir sansın yoksa al ikisini herhangi bir teknik servise git. orada denerler 2-3ytl alırlar