Söz Konusu ATATÜRK İse Gerisi Teferruattır!
-
Hoca işte bende onu diyorum? Kim diyor bizim dindarız diye Atatürk'ü sevmediğimizi? bi kaç tane mal çıkıp öyle konuştu diye:S
:D
-
Arkadaşlar, öncelikle Master arkadaşımızı bu yazısından dolayı kutluyorum.
Şimdi, benim kızdığım nokta şu: Farkındaysanız her Atatürk muhabbeti çıktığında hiçbir alakası yokken eninde sonunda dine ALLAH a bağlanıyor. Hepimiz müslümanız. ALLAH'ın büyüklüğünden kimsenin kuşkusu yok. Herkes dinini seviyor. AMA...
Dini alet ederek çıkar sağlamak isteyen bazı kendini bilmezler, son zamanlarda çok kullanılan şu kelimeyi türettiler: TANRILAŞTIRMAK...
Arkadaşlar; bu kelime farkındaysanız son zamanlarda ortaya çıktı. Bu kadar yıllık cumhuriyet yönetiminde Atatürk hakkında kimse bu tabiri kullanmadı. Bunun da nedeni belli; Atatürk'ü insanların gözünde küçülterek yaptıklarını örtbas etmek. Sen çocuğuna; "Atatürk bizi düşmanlardan kurtardı, devleti ayağa kaldırdı, savaşları kazandı" demek yerine, "her gece rakı içti, sigara içti, en sonunda da içkiden öldü" dersen, onların tuzağına düşmüş olursun. Onların istediği de bu zaten...
Arkadaşlar, silkinin ve kendinize gelin. ALLAH elbette büyük. Ona ibadet boynumuzun borcudur. Ancak, şu unutulmamalıdır ki; şu an rahatça ibadetimizi yerine getirebiliyorsak, istediğimiz şeyi kimsenin buyruğu altında olmadan istediğimiz zaman yapabiliyorsak ve en önemlisi, kendi bayrağımız altında, kendi kanımızla kendi vatanımızı koruma şerefine erişebiliyorsak, bunların hepsini Atatürk'e borçluyuz. Peygamberimiz ne demiş? "Önce deveni sağlam kazığa bağla, ondan sonra ALLAH'a tevekkül et..." Evet, biz bu savaşları ALLAH yardımı ile kazandık. O yardım etmese yine hiçbirşey olmazdı. Ancak şu unutulmamalıdır ki, Allah kimsenin eline emeksiz birşey vermez. Kazanılması gerekir. Eğer dua ve ibadet ile herşey kazanılabilseydi, Kurtuluş Savaşı tek damla kan dökülmeden biterdi...
Herkes kendi dinini seçmekte ve yaşamakta özgürdür. Ancak; eğer bu toprakların ekmeğini yiyorsan, şerefli Türk Askerleri kanatları altında yaşıyorsan ve özgürlüğünden memnunsan; Atatürk'e şükran borçlu olman gerekir. Buradan bu yazıları okuyan bütün arkadaşlara sesleniyorum; "ATATÜRK ile TANRILAŞTIRMAK kelimelerini aynı cümlede kullanan herkesin karşısındayım. Hepsini bölücü, terörist ve en kötüsü de dini sömürerek bireysel amaç güden insanlara yardım ve yataklık edenler olarak göreceğim. Herkes kullandığı kelimelere çok dikkat etsin. Atatürk'ün yüceliğini, bilgeliğini ve büyüklüğünü anlamayanlar, anlayamayanlar, anlamak işine gelmeyenler ya sussun, ya öğrensin, ya da terk etsin..."
-
RaNGeR bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar, öncelikle Master arkadaşımızı bu yazısından dolayı kutluyorum.
Şimdi, benim kızdığım nokta şu: Farkındaysanız her Atatürk muhabbeti çıktığında hiçbir alakası yokken eninde sonunda dine ALLAH a bağlanıyor. Hepimiz müslümanız. ALLAH'ın büyüklüğünden kimsenin kuşkusu yok. Herkes dinini seviyor. AMA...
Dini alet ederek çıkar sağlamak isteyen bazı kendini bilmezler, son zamanlarda çok kullanılan şu kelimeyi türettiler: TANRILAŞTIRMAK...
Arkadaşlar; bu kelime farkındaysanız son zamanlarda ortaya çıktı. Bu kadar yıllık cumhuriyet yönetiminde Atatürk hakkında kimse bu tabiri kullanmadı. Bunun da nedeni belli; Atatürk'ü insanların gözünde küçülterek yaptıklarını örtbas etmek. Sen çocuğuna; "Atatürk bizi düşmanlardan kurtardı, devleti ayağa kaldırdı, savaşları kazandı" demek yerine, "her gece rakı içti, sigara içti, en sonunda da içkiden öldü" dersen, onların tuzağına düşmüş olursun. Onların istediği de bu zaten...
Arkadaşlar, silkinin ve kendinize gelin. ALLAH elbette büyük. Ona ibadet boynumuzun borcudur. Ancak, şu unutulmamalıdır ki; şu an rahatça ibadetimizi yerine getirebiliyorsak, istediğimiz şeyi kimsenin buyruğu altında olmadan istediğimiz zaman yapabiliyorsak ve en önemlisi, kendi bayrağımız altında, kendi kanımızla kendi vatanımızı koruma şerefine erişebiliyorsak, bunların hepsini Atatürk'e borçluyuz. Peygamberimiz ne demiş? "Önce deveni sağlam kazığa bağla, ondan sonra ALLAH'a tevekkül et..." Evet, biz bu savaşları ALLAH yardımı ile kazandık. O yardım etmese yine hiçbirşey olmazdı. Ancak şu unutulmamalıdır ki, Allah kimsenin eline emeksiz birşey vermez. Kazanılması gerekir. Eğer dua ve ibadet ile herşey kazanılabilseydi, Kurtuluş Savaşı tek damla kan dökülmeden biterdi...
Herkes kendi dinini seçmekte ve yaşamakta özgürdür. Ancak; eğer bu toprakların ekmeğini yiyorsan, şerefli Türk Askerleri kanatları altında yaşıyorsan ve özgürlüğünden memnunsan; Atatürk'e şükran borçlu olman gerekir. Buradan bu yazıları okuyan bütün arkadaşlara sesleniyorum; "ATATÜRK ile TANRILAŞTIRMAK kelimelerini aynı cümlede kullanan herkesin karşısındayım. Hepsini bölücü, terörist ve en kötüsü de dini sömürerek bireysel amaç güden insanlara yardım ve yataklık edenler olarak göreceğim. Herkes kullandığı kelimelere çok dikkat etsin. Atatürk'ün yüceliğini, bilgeliğini ve büyüklüğünü anlamayanlar, anlayamayanlar, anlamak işine gelmeyenler ya sussun, ya öğrensin, ya da terk etsin..."
-----------------------------aferin sana...
tövbe tövbe.
zorla adamı deli ediyolar arkadaş. size göre biz bölücüyüz tamam ne bok yerseniz yiyin
-
Şuan hayatta olmamızı belkide atatürke borçluyuz ve onun yolundan çıkmıyoruz ama böyle ilahlaştırmak cidden yanlış Atatürk türkiyenin var oluşu ve liderimizdir tüm dünya tarafından saygınlık kazanmıştır. ancak böyle kelimelere sığdıramıyorum ölüyorum bitiyorum geçiniz bunları lütfen.. bu şekilde milletin antipatisini kazandırıyorsunuz atatürke + atatürk alkol kullanıyormuş felan çocuklar kötü görüyomuş felan hikaye hepsi adam imam değil bişey değil alkol kullanıp kullanmaması kendi zevkine kalmış her birey kendinden sorumludur bu bir allahın kulunuda ilgilendirmez , son zamanlarda tahribatta çok sık açılmaya başlandı bu tür konular hepside tartışmayla sonuçlanıyor ilginç.
-
Atatürk olmasaydı acaba :) hangimiz yahudi hangimiz rum çocugu olucaktık.Yada başka şey o yüzden bir söz vardır
VATAN SEVGİSİNİN ALTINDA YATAN TEMEL DUYGUDUR "İMAN"
-
Atatürk Başarılı kişiliği, Milletine Olan maximum Dürüstlüğü ve Keskin İleri Görüşlülüğü nedenleri ile Tarihte gelmiş geçmiş En büyük Dehha olark nitelendirilmektedir. Dünya literatüerlerinde. Bunun dışında Sevilmeyecek gibi bir kişilik değildir. Ancak Velakin, Tanrılaştırma çabası güden insanların Atatürk için iyi bir iş yaptıklarını sanmamaktayım. Kendisine Hakedilen en büyük nişane zaten Sağ ikenleride Dünya Nezdinden verilmiştir.
Cennet Mekanı olsun. Hepimizin Dirlik içinde Yaşaması için Kurduğu Bu ülkede, Mutlu yarınlar için, Kurduklarına, Bize Emanet ettiklerine Her daim sahip çıkmalı. Milletin Gücüne ve Egemenliğine inanarak kendi içimizde didişmelere bir son vermesini Diliyorum Cenabı Allahtan.
-
hani bir cumle varya sen ne anlatirsan anlat anlattiklarin karsindakinin anlayacagi kadardir diye.
"Söz Konusu ATATÜRK ise tüm kavramlar, düşünceler, tartışmalar, var olan tüm hesaplar benim için TEFERRUATTIR!" bu cumleden Ataturk u ilahlastirma anlamini cikartan arkadaslara sesleniyorum
islam dini bir kavram midir ? bir dusunce midir ?
kimsenin ilahlastirdigi yok gelip burda ucuz dini soylemlerle Ataturk u sevenleri din dusmani gibi, O nu herseyin ustunde tutan insanlar gibi gostermeye calismayin.
elinizde kalir bu soylemler.
Arkadas ne guzel soylemis. sen Ataturk un yaptigi devrimleri, icraatlari, vatanin su imkansizliklar altinda kurtulup bugune geldigini anlatmak yerine, Ataturk icerdi, sunu yapardi bunu yapardi dersen
Acik soyluyorum bu ulkeye bu ulke icin savasan binlerce sehit e ihanet etmis olursun...
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------hani bir cumle varya sen ne anlatirsan anlat anlattiklarin karsindakinin anlayacagi kadardir diye.
"Söz Konusu ATATÜRK ise tüm kavramlar, düşünceler, tartışmalar, var olan tüm hesaplar benim için TEFERRUATTIR!" bu cumleden Ataturk u ilahlastirma anlamini cikartan arkadaslara sesleniyorum
islam dini bir kavram midir ? bir dusunce midir ?
kimsenin ilahlastirdigi yok gelip burda ucuz dini soylemlerle Ataturk u sevenleri din dusmani gibi, O nu herseyin ustunde tutan insanlar gibi gostermeye calismayin.
elinizde kalir bu soylemler.
Arkadas ne guzel soylemis. sen Ataturk un yaptigi devrimleri, icraatlari, vatanin su imkansizliklar altinda kurtulup bugune geldigini anlatmak yerine, Ataturk icerdi, sunu yapardi bunu yapardi dersen
Acik soyluyorum bu ulkeye bu ulke icin savasan binlerce sehit e ihanet etmis olursun...
-----------------------------
bizim öyle bişey yaptığımız yok. öyle birşy düşünüyosanız kendi kuruntularınız -
sirpence bu konudaki yazilarini bi oku bakalim ne yazmaya calismissin ne anlatilmak istenmis sen ne anlamissin ?
ya duzgun bi cevap ver yazdiklarimi curut veya anlamli bi yazi yaz
"o senin kuruntun", "tamam siz haklisiniz biz haksiziz" gibi yazip isteyerek istemeyerek ortaligi karistiriyorsun.
siz biz diyerek kutuplasma yaratmadan yaz. sen bir sahissin biz diyerek tek basina bir zumreyi ifade ediyorsan ifade ettigin zumrenin lideri onderi olman gerekiyor.
bizim oyle birsey yaptigimiz yok diyorsun ama Ataturk u ilahlastiran yok diyorum kendi kendine kuruntu yapiyorsun diyorum yok o yazidan bu anlami cikarttip deyip cikiyorsun kenara,
yazdiklarimi algilamiyorsan sirf yazmis olmak icin yazma
-
@UnderZone: Şu cümleleri okumadın galiba arkadaşım ;
Genç beyinlerimize Türkiye'nin bugünlere nasıl geldiiğini nelerden geçtiğini ve neler olabileceğini aktaralım.
Kardeşiniz, yeğeniniz, kuzeniniz var mı ?
Çekin bir köşeye bi gün.. Başlayın Osmanlının işgalinden.. Atatürk'den devam edin, Sağ-Sol darbesinden bitirin ve günümüze gelin.. (Çanakkaleyide unutmayın..)
##
Vatanın, Milletin ne zorluklar ile ne duygular ne düşünceler ile Kurtuluşu gerçekleştirdiğini YENİ NESİLLERE aktaralım diyorum. Bunun nasıl olduğunu bilsinler.
Halen daha aynı tartışmayı yapmanızı da gerçekten İBRET ve ŞAŞKINLIK içinde izliyorum...
Tanrılaştırmak kelimesinin anlamından yoksunsunuz galiba!
Atanın YAPAMADIĞINI yapmak için uğraşalım demek, Antipati çekecekse eyvallah ben çekmeye hazırım. Çünkü bu ülke ve müslümanlık adına yapılmış o zamanlar herşey.. $imdi de öyle yapılmaması için bir neden göremiyorum! Benim bahsetmek istediğim noktalar, Hem müslüman, Hem Atatürkcü hemde Türkcü olunabilir bu ülkede! Ve Dünya'nın her yerinde aynı duyguları besleyenler var buna eminim.. Türk her yerde var.. Almanya'da Fransada Amerika'da Afrikaada vs vs vs.
KAVRAMLARDAN kastım zaten şu an için yaptığımız tartışma idi!
Artık bunları geçelim diyorum farkindaysanız dimi ? Laflarımı çarpıtmak ve okumadan sallamak için konu okumayın!
Herkesin görüşüne saygımız var eyvallah lakin yapmış olduğunuz şey benim yada benim gibi bu konuda düşünüüp yazanların yazdıklarını okumadan sallamanız gibi geliyor bana. yoksa yazdığım şeylerle sizin dediklerinizin ZATEN AYNI olduğunu göreceksiniz!..
###
@ShockMan:
Atatürk'e tabii ki hak edilen değer zamanında verildi. O konuda şüphemiz yok. Zaten verilmesi de gereklidir. Yine altını çizerek söylemekte ısrarcıyım ki ; DEDİKLERİMİ NİYE SÜREKLİ DİNE ÇEKİYORSUNUZ be mübarekler ? Benim demek istediğim şey Atatürk'ün Kişisel zevkleri, mevkleri değil, Ülke için YAPTIKLARI ve YAPAMADIKLARIDIR!
Örneğin: Musul ve Kerkük'ü almaktan bahsedermiş Ata, Ömrü yetseymişti belkide şu an Musul ve Kerkük bizim idi.
Daha sonra Uçak Fabrikaları yapmak istemiş.. Şeker Fabrikalarının içinde Silahlanmaların döndüğünü hepimiz biliyoruz dimi ? Bu ve bunun gibi şeylerden bahsederken sizin konuyu çektiğiniz yeri, oturun şapkanızı önünüze koyarak siz düşünün!
###
@MecTruy:
Tabii ki ilginç. Çünkü Alkol kullanan birisi Müslüman olamaz öyle düşünenlere göre. Oysaki kim bilir kendileri ne haltlar karıştırıyorlar lakin bilemiyoruz. Çünkü neden ? YÜCE YARADAN ile kendi aralarında olan bir şey.
Her koyun kendi bacağından asılmaz mı ? Bizene, Kimene ya-da ? Yüce RAB! ile kişinin, kulunun kendi vicdani meselesidir.
Çocuklara kötü örneği, VATAN'ı için canını ve kanını vermekle yapıyorsa, iyi ki yapmış Atatürk ve SİLAH ARKADAŞLARI!
####
Ha bi-de unutulmamalıdır ki ;
SİLAH ARKADAŞLARI !
Sadece Atatürk demiyorum farkindaysanız.. Tek başina bir LİDER değildi Atatürk.. İzinde, yolunda, yardımcısı olanları unutmamak gerekli..
Bahsetmek istediğim şeyleri artık anlamanızı diliyorum.. Osmanlı'dan Çanakkale'den, İşgalden bugünlere nasıl geldiğimiz anlatalim gençlere, yetinmeyelim, durmayalım, Kitaplardan, M.E.B'lığından anladıkları kadarıyla, Öğretmenlerinin derslerde öğrettiği kadarıyla yetinmelerini SAĞLAMAYALIM. Daha iyisini yapmak elimizdedir.
Bu yazdıklarımıda okumadan sallamasyonist cevaplarla konuyu anladığı gibi yorumlayacaklarıda şimdiden kınıyorum, tebrik ediyorum. Durmayın devam edin :)