Sözleşme Fesihleriyle İlgili. Taahhüt Bozacak Olanlara.
-
HolyOne bunu yazdı
Ya bu işime yaradı yakın zamanda superonline'ı kapatmayı düşünüyordum 2 sene taahhüt vermiştm.
Ama 2 senelik abone olunca 70 TL ydi, sözleşmesiz alırsam 90 TL ydi
şimdi bu maddeyi gösterip kapatırsam aradaki farkları isterlermi benden?
Teknik olarak hayır. Resmi Gazeteye göre bakılacak olursa, gazetenin ilgili sayısını, maddesini ve ilgili fıkrasını gerekçe gösterir bir dilekçeyle alınan hizmetin falanca tarihten itibaren sonlandırılması talep edilir ve işlem burada sonlanmış olur.
Tabii ki Superonline, seninle yapılmış sözleşmeyi gerekçe göstererek hizmeti devam ettirip fatura yansıtmaya devam etmek isteyecektir. Bu durumda bütün iş bulunduğun yerdeki Tüketici Hakları Hakem heyetine kalır ki, bana sorarsan %100 haklı çıkarsın. Sonuçta ortada yasayla belirlenmiş hükümler var.
Bu ülkede TE hariç kimse yasaların üzerinde değildir Superonline kim pok oliy :)
-
kazasker1 bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Ya bu işime yaradı yakın zamanda superonline'ı kapatmayı düşünüyordum 2 sene taahhüt vermiştm.
Ama 2 senelik abone olunca 70 TL ydi, sözleşmesiz alırsam 90 TL ydi
şimdi bu maddeyi gösterip kapatırsam aradaki farkları isterlermi benden?
Teknik olarak hayır. Resmi Gazeteye göre bakılacak olursa, gazetenin ilgili sayısını, maddesini ve ilgili fıkrasını gerekçe gösterir bir dilekçeyle alınan hizmetin falanca tarihten itibaren sonlandırılması talep edilir ve işlem burada sonlanmış olur.
Tabii ki Superonline, seninle yapılmış sözleşmeyi gerekçe göstererek hizmeti devam ettirip fatura yansıtmaya devam etmek isteyecektir. Bu durumda bütün iş bulunduğun yerdeki Tüketici Hakları Hakem heyetine kalır ki, bana sorarsan %100 haklı çıkarsın. Sonuçta ortada yasayla belirlenmiş hükümler var.
Bu ülkede TE hariç kimse yasaların üzerinde değildir Superonline kim pok oliy :)
Aynı şekilde mobil operatörlerde de iptal söz konusu olur değil mi ? Misal 1 yılı aşkın süredir vodafone ile taahhütlü olarak faturalı hat kullanıyorum, iptal edersem kullandığım sürenin normal ücretinden olan tarife farkını almayacaklar öyle mi ?
-
İptal ettiginiz icin cayma ucreti alamazlar onda hemfikiriz ancak 12 dan sonraki her ay kazanmis oldugunuz indirim tutarini isteyebilirler bu konu hakkinda bilgi almak lazim
-
(4) Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Fesih bildiriminin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren bir yöntem belirleyemez.
Bu paragraf, son cümlesine kadar tamam. Son cümle kafa karıştırıyor. "Sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntem" ne demek acaba? Şimdi ben de kuşkuya düştüm.Forumda avukat olan yok mu yahu?
-
Her ne kadar cezai şartı ödemeden sözleşmeden dönme imkanı mümkün olsada yapılan sözleşmelerde genelde iki yıl şartı konuluyor.
Burada tüketici cezai şartı ödemese bile karşı tarafın zararını tazminle mükelleftir.
Ayrıca sözleşmeler taahhüt verildiği için indirimli kuruluyor . Bu sebeple normal faturalarla, indirimli faturalar arasında farkın ödenmesi tüketiciden istenebilir.
Çok uzatmadan söylemek gerekirse cezai şart ile karşı tarafın zararını tazmin etmek aynı şey değildir. Sözleşmelerinizi bu hükme dayanarak fesederseniz tazminat ödemekle karşıkarşıya kalabilirsiniz.
Yöntem konusuna gelince demek istiyorki
Satıcı ve sağlayıcı sözleşmeyi yapmak için kolaylıklar sağlarsa sözleşmenin feshide aynı şekilde kolay olmak zorundadır. Yani tüketici sözleşmeyi yaptığı koşullarda sonlandırabilmelidir.
afrasiab tarafından 09/Ara/14 22:16 tarihinde düzenlenmiştir -
genemi muallakta kaldık yav
dinlediğim haberde gayet net konuşmuştu vatandaş
genede yorumdan yoruma değişir, sonuçta yorumlayan insan