Sözsüz Hareketli Müzik
-
-
hocam k.bakma ama ben en iyisi gibi bişey göremedim adam sampleın üzerine atmış kickleri clapleri geçmiş sıradan bişey
-
off amelie yaaa
-
csfrt bunu yazdı
off amelie yaaa
çok muhteşem bi film :D DVDsini alıp arşivlicem
-
DaSpOnGe bunu yazdı
hocam k.bakma ama ben en iyisi gibi bişey göremedim adam sampleın üzerine atmış kickleri clapleri geçmiş sıradan bişey
sende önerde dinleyelim hocam
-
DaSpOnGe bunu yazdı
kanki dassak gecmiyon demi lan :D
-
Yıllardır elim, kolum olmuştur bu adam ve melodileri. Gece uyurken, proje çizerken, keyif esnasında dinler dururum. Tüm albümleri vardır, kulağım her şarkısına aşinadır ancak, hiçbirinin adını bilmem. Bu, şu, o demeden, oturup her şarkısı dinlenir, tabii dinlemeyi bilen bilir.
Benim yine de birkaç önerim olsun;
-Les Retrouvailles
-La Jetee
Mesela bu iki melodi özellikle liste sırasına göre dizilip ard arda dinlendiği zaman, sanki birbirinin parçasıymış gibidir ve bana her dinlediğimde bir Türk ezgisi hatırlatır.
-Plus D'hiver
Melodi ve seslendiren bayanın sesi birbirine çok yakışıyor. Kadının sesi öyle çok güzel değil, hatta güzel bile değil ancak, bu melodi ile başka ses olmaz hocam, olmaz.
-Rue De Cascades
Özellikle internetteki live performansını izlemeli ve dinlemelisin. İlk bölümün ardından bir elinde akordeon, diğer elinde piano ile öyle bir girer ki melodiye, bir anda ortaya çıkan soliste aşık olursun anında. Onun da sesi kötüdür bak. Bu adam güzel ses seçmiyor, melodiyi tamamlıyor sadece.
-Le Matin
Tiersen ve piano bir araya geldiği zaman, bence en güzel parçası budur. Gerçekten de içinde duygu vardır. Yani birşeyler mahfolmuş, birileri gitmiş veya birileri ölmüş, ondan sonra ortaya çıkmış olmalı. Eminim.
-La Valse des Monstres
Çok eğlenceli ve aynı zamanda çok buruktur. Haftanın son günü dinlenir, bir işi başarı ile tamamladığın zaman veya karın seni sabah öperek uğurladığında dinlenir. Yani anlayacağın, mutluyu daha mutlu eder, hüzünlüyü ise daha hüzünlü.
-Pas si Simple
Bu şarkı, Tiersen'in gerçekten de var olan her obje ile müzik yapabileceğini kanıtlar niteliktedir. Şarkı, bir daktilonun tuş sesleri ile başlar ve Tiersen'in hayal gücü ile birleşir.
Bu kadar yeter sanırım. Sitede bir Yann Tiersen seven görmek güzel. Akşamın güzel geçsin. -
http://www.youtube.com/watch?v=HiaOFOMPOBc
izzmarit tarafından 01/May/14 01:23 tarihinde düzenlenmiştir -
csfrt bunu yazdı
off amelie yaaa

ve etkilendiğim sahnesini facede duvarımda paylaşmıştım... ne filmdi ama
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151092700178002&set=vb.675268001
aliyk tarafından 01/May/14 01:21 tarihinde düzenlenmiştir -
izzmarit bunu yazdı
daha önce de dinlemiştim müthiş gerçekten
nazi: tavsiyelerin için sağol hocam
marad10a tarafından 01/May/14 03:19 tarihinde düzenlenmiştir -
o değil de sözsüz hareketli müzik diye bi kategori yok, ve dalga geçmiyorum keşke tüm kategoriler böyle isimlerle anılsa. adam pop diyor nedir belli değil, fantazi müzik diye bişey var ya. biz kırmızı noktalı programlarla büyüdük, fantazi diyince aklıma seksten başka bişey gelmiyor.