Spoken Cafe ( İngilizce Konusulan Kafe ) Nerede ?
-
Bi ara haberlere falanda cıkmıstı.Böle bir kafe varmıs istanbulda herkes ingilizce konusuyormus.Herşeyi sölüyorlar haberde de tam olarak yerini sölemiyorlar.Nerede acaba bu kafe bilen var mı
-
http://www.kapadokyaajans.com/haber/5567-burada-turkce-konusmak-yasak.html
hesaplar döviz cinsinden ödeniyomuş :D
-
Süleymaniye konak cafe demis orası nere ki :|
-
dünyada örneği yok demiş haberde ama var
daha kapsamlıları var
amerikada fransızca almanca rusça... birçok dilin konuşulduğu kafeler klüpler mevcut
geliyorlar belli masalar var tanışmasalar da oturuyorlar ve o dilde konuşarak pratik yapıyorlar
-
Farklı bir çalışma.
-
Evet biraz abartmışlar...Peki istanbulda böle cafeler varmı ki? Sırf İngilizce Konuşanlar Gidip Onlar Üzerinde Pratik Yapacağımız Cafeler?
-
bu dil Allahın bize bi laneti başka bişey değil. tüm dünya sapık gibi kodumun ingilizcesini öğrenmeye çalışıyor. lanet ettirdi kodumun dünya düzeni. ana dili ingilizce olanlar nasıl kasılıyor. kendilerini herkesden büyük görüyorlar . bizler de zavallı gibi adamların dilini öğrenmeye çalışıyoruz. daha yabancı dil bilen bir amerikalıya ingilize rastladım. adamların umrunda değil bütün dünya ingilizce konuşuyor niye öğrenecekmişim diyor. hay ben böyle işşin ta orta yerine...
-
raul bunu yazdı:
-----------------------------
bu dil Allahın bize bi laneti başka bişey değil. tüm dünya sapık gibi kodumun ingilizcesini öğrenmeye çalışıyor. lanet ettirdi kodumun dünya düzeni. ana dili ingilizce olanlar nasıl kasılıyor. kendilerini herkesden büyük görüyorlar . bizler de zavallı gibi adamların dilini öğrenmeye çalışıyoruz. daha yabancı dil bilen bir amerikalıya ingilize rastladım. adamların umrunda değil bütün dünya ingilizce konuşuyor niye öğrenecekmişim diyor. hay ben böyle işşin ta orta yerine...
-----------------------------:) Yok hocam öle bişey onlarda da yabancı dil almanca ve fransızca veriliyor.Nie öğrenecekmisin falan filan yok :)
Yok mu bunun yerini bilen yav.Yada su süleymaniyedeki kafe nerden bilen var mı o da olabilir. -
raul bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Bu dil bize allahın bir laneti olsa allah hiç bir kuluna ilim bilgi sahibi etmez öğrenin diye ayetler vermezdi :)...
1- Bu dil hiç kimseye mecburi değil öğrenmek isteyen Öğreniyor Öğrenmek İstemeyen Öğrenmiyor...
2- Bizim gibi eminim Onlarda Buralar gezmeye gelirken Türkçe Öğrenmeye Çalışıyorlardır Ki bunu Çoğu Yabancıda gördüm...
3- Boşuna kendini bunlar için kasıp sinirlendirme deymez Ne onlara Kar geçer Ne Sana....
-
hocam gel istanbul üniversitesi edebiyat fakültesinin oraya ben seni götürürüm..
yolu tarif edeyim ya da kendin gitmek istersen..
eminönü-karaköy-kabataş taraflarındaysan zeytinburnu ya da cevizlibağ yazan tramvaylara; zeytinburnu-cevizlibağ tarafındaysan tam tersi yönde tramvaya biniyorsun
tramvaydan laleli-üniversite durağında iniyorsun, edebiyat fakültesinin, su ürünleri fakültesinin ve fen fakültesinin yanından geçiyorsun ışıklardan yolun karşısına geçiyorsun eski binalar ve tarihi bi kemerin olduğu ufak bi sokak var kemerin hemen altında konak english spoken cafe.
ya da fakültenin arka taraflarındaki esnafa helvacı baba türbesine gidecem nerde diye sor yolunun üstünde yine görürsün bu cafeyi
hazırlık binası-yabancı diller bölümüyle fakültelerin hemen arasına açılması yabancı dil öğrencilerini çekmek için sanırım =) bize de anlattılar işte hiç türkçe konuşmuyoruz altyazısız dvd falan izliyoruz diye, biz de geliriz demiştik bi daha uğramadık .. -
üniversite öğrenimi de mecburi değil ama insnalar yırtınıyor ir diploma alayım kestane satmayayım diye sokakta. malesef bu ingilizce mecburi. bütün kurum sınavları akademik sınavlarda da görebileceğimiz üzere.Allah ilim irfan öğrenin dedi diye dünyanın bütün dillerini öğrenin demedi.
gidip portekizce urdu dili öğrenip ilim irfan öğrendiğimizi nasıl iddaa edemiyorsak bunu da iddaa etmemeiliyiz.
ingilizce ilim değildir. forumda kaç tane adamda var ingilizceyi ana dilim gibi konuşuyorum diyen? harbi olsun ama !
herkes çabalıyor çabalıyor fakat olmuyor işte. kolay değil başka bir dili öğrenmek.dil bu sonuçta. yıllar yıllar yaşamanız lazım gurbette ki öğrenesiniz.
ki bazen ana dil gibi öğrenmek için kendi dilinizi unutursunuz. tamamen saçmalık tamamen acıklı aciz bi durum.
nasıl ki dünya düzenine karşı bişey yapamıyoruz malesef buna karşı da yapacak bişey yok.
türkçe bi film çektiğinizde türkten başkası izlemiyor. ama ingilizce oluna tüm dünya izliyor. dünyanın parasını kaldırıyorlar bu sayede.
kültürlerini düşüncelerini herşeylerini empoze ediyorlar bize.dili silah olarak kullanıyorlar. savunmasızız yapılabilecek bişey yok malesef bu sömürü malesef devam edecek.
ayrıca amerikanlar fransızcayı filan omegle daki finlandiyalı kızlarla cyber yapmak için uğraşan bizdeki garibanlar kadar bilir. iki fransızca kelime öğrenirler
au revoir filan gibisinden kendi aralarında şakalaşmak için kullanırlar. konuşabilecek düzeye gelen çok azdır. umursamazlar. haksız da sayılmazlar.
yazık çok acıklı bi durum. teknoloji filan ilerler belki de şu iğrenç durumdan kurtuluruz belki..