Spoken Cafe ( İngilizce Konusulan Kafe ) Nerede ?
-
raul bunu yazdı:
-----------------------------
üniversite öğrenimi de mecburi değil ama insnalar yırtınıyor ir diploma alayım kestane satmayayım diye sokakta. malesef bu ingilizce mecburi. bütün kurum sınavları akademik sınavlarda da görebileceğimiz üzere.Allah ilim irfan öğrenin dedi diye dünyanın bütün dillerini öğrenin demedi.
gidip portekizce urdu dili öğrenip ilim irfan öğrendiğimizi nasıl iddaa edemiyorsak bunu da iddaa etmemeiliyiz.
ingilizce ilim değildir. forumda kaç tane adamda var ingilizceyi ana dilim gibi konuşuyorum diyen? harbi olsun ama !
herkes çabalıyor çabalıyor fakat olmuyor işte. kolay değil başka bir dili öğrenmek.dil bu sonuçta. yıllar yıllar yaşamanız lazım gurbette ki öğrenesiniz.
ki bazen ana dil gibi öğrenmek için kendi dilinizi unutursunuz. tamamen saçmalık tamamen acıklı aciz bi durum.
nasıl ki dünya düzenine karşı bişey yapamıyoruz malesef buna karşı da yapacak bişey yok.
türkçe bi film çektiğinizde türkten başkası izlemiyor. ama ingilizce oluna tüm dünya izliyor. dünyanın parasını kaldırıyorlar bu sayede.
kültürlerini düşüncelerini herşeylerini empoze ediyorlar bize.dili silah olarak kullanıyorlar. savunmasızız yapılabilecek bişey yok malesef bu sömürü malesef devam edecek.
ayrıca amerikanlar fransızcayı filan omegle daki finlandiyalı kızlarla cyber yapmak için uğraşan bizdeki garibanlar kadar bilir. iki fransızca kelime öğrenirler
au revoir filan gibisinden kendi aralarında şakalaşmak için kullanırlar. konuşabilecek düzeye gelen çok azdır. umursamazlar. haksız da sayılmazlar.
yazık çok acıklı bi durum. teknoloji filan ilerler belki de şu iğrenç durumdan kurtuluruz belki..
-----------------------------Doğru sölediğin yer varda sen %80 laf olsun diye yazdın bu yorumu hiç bir ardı astarı yok.
Öğrenmeyelim o zaman ing. falan onu mu diyon ? Teknoloji ilerledi demisin teknolojiyi daha da ileri getirmek için bilecen bu dünyanın yerel dili.As 3.0 adına suan internette Türkce cok az döküman var bide gir ing. dökümanlara bak onlar ne kadar ? İng bilmeden bunları nasıl okuayacan.Millet uzaya cıktı sen hala olmuyor molmuyor diyon nasıl olmuyor bilader olanı yapanı da biliyoz.En basitinden gidip su videoyu izleseydin görürdün hatta ordaki bir kız nerdeyse avrupalı aksanıyla konusuyor.
Ana dili gibi ing. konusmaya ne gerek var ? Ben kendimi ifade edeyim okudugumu ve konusulanı anlayayım karsımdakiyle muhabbet kurabileyim yeter.Anadilim gibi ing. olucakda ing. fen,kimya,matematik dökümanları mı yazacam yada ingiliz edebiyatı mı okuyacam.
-
inan herkes anlamak istediğini anlıyor. videodak kız ing aksanıyla konuşuyormuş filan. ben sana imkansız demedim ki. türkiyedeki 1000 insandan kaçı ana dili gibi biliyor? sen biliyor musun? bence hayır. öğrenebilecek misin ? çok zor... oturup muhabbet de edemeyeceksin bi amerikalıyla. 9 yaşındaki çocukla muhabbet eder gibi bişey olacak.
öğrenme diye birşey çıkmadı ağzımdan. şunu öğrenmek zorunda olmamız acıklı dedim.
en basitinden ''videodaki istisna kız'' ı izlemek de pek bişey değiştirmeyecek. istisnalar her zaman olacak.
anlatmak istediğimi anlamaya çalış biraz. ya da boşver hiç uğraşma..
bi de % 80 ini sallamışsın olayı da türkiyenin % 80 i kürttür iddiasına benzemiş. götten istatistik sallamak moda oldu.
-
raul bunu yazdı:
-----------------------------
inan herkes anlamak istediğini anlıyor. videodak kız ing aksanıyla konuşuyormuş filan. ben sana imkansız demedim ki. türkiyedeki 1000 insandan kaçı ana dili gibi biliyor? sen biliyor musun? bence hayır. öğrenebilecek misin ? çok zor... oturup muhabbet de edemeyeceksin bi amerikalıyla. 9 yaşındaki çocukla muhabbet eder gibi bişey olacak.
öğrenme diye birşey çıkmadı ağzımdan. şunu öğrenmek zorunda olmamız acıklı dedim.
en basitinden ''videodaki istisna kız'' ı izlemek de pek bişey değiştirmeyecek. istisnalar her zaman olacak.
anlatmak istediğimi anlamaya çalış biraz. ya da boşver hiç uğraşma..
-----------------------------Hacı ben isime bakarım zor olanı da er yada geç yaparım.Simdi bile amerikalısıyla ingiliziyle yada kral ing. konusan avrupalılarla muhabbet edebiliyorum.9 yasındaki cocuk gibide değil.Neyse ben hiç uğraşma kısmını alıyorum seni anlamamayı tercih ediyorum.