folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Spor İdman Sırasında Mide Bulantısı

Spor İdman Sırasında Mide Bulantısı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    birkovic
    birkovic's avatar
    Erkek

ErzinCanLee bunu yazdı:
    -----------------------------

tosun bunu yazdı:

Hoca kola içiyorsan azalt ya da hiç içme . 

Arkadaşların yorumlarnı okumadım yazdılar mı bilmiyorum ama idmandan 4-6 saat önce yemek ye-çok önemli bir husus  .

hocam sen 4-6 diyosun bi arkadaş 3-4 diyor bir arkadaş ise 1-2 saat önce dedi kafam karıştı tam saati yokmudur bunun :)

Ben 3 saat önce yiyorum tam olarak. Bünye ye göre değişir. Herkes kendisini bilmeli.

Best is yet to come...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Erkek

en az 4 saat hocam . profesyonel hentbolcuyum.banaböyle öğretildi . yıllarca tekvando yaptım 4 saat önce yiyerek gittim hep

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HugeBroly
    HugeBroly's avatar
    Erkek

birkovic bunu yazdı:

ErzinCanLee bunu yazdı:

tosun bunu yazdı:

Arkadaşların yorumlarnı okumadım yazdılar mı bilmiyorum ama idmandan 4-6 saat önce yemek ye-çok önemli bir husus  .

hocam sen 4-6 diyosun bi arkadaş 3-4 diyor bir arkadaş ise 1-2 saat önce dedi kafam karıştı tam saati yokmudur bunun :)

Ben 3 saat önce yiyorum tam olarak. Bünye ye göre değişir. Herkes kendisini bilmeli.

ben 1.80 boyundayım ve 67 kilo civarındayım boyuma göre kilom bence kötü değil 3 saat yeterli olur mu bana ? senin boy ve kilon nedir

hoş bedenlerin içine kafanızda hayal ettiginiz ruhları koyup adına aşk diyorsunuz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HugeBroly
    HugeBroly's avatar
    Erkek

tosun bunu yazdı:

en az 4 saat hocam . profesyonel hentbolcuyum.banaböyle öğretildi . yıllarca tekvando yaptım 4 saat önce yiyerek gittim hep

anladım hocam tavsiyen için teşekkür ederim deniycem ilk fırsatta

hoş bedenlerin içine kafanızda hayal ettiginiz ruhları koyup adına aşk diyorsunuz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    birkovic
    birkovic's avatar
    Erkek

bende erzincanlı yım :D bence sende 3 saat önce ye :D Valla benim yapmadığım spor kalmadı dövüş ve kış sporları hariç. Kendimi bildim bileli 3 saat önceden yerim. Boy 188 kilo 95 şimdi spor salonunda advance çalışıyorum.

Best is yet to come...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

ErzinCanLee bunu yazdı:

tosun bunu yazdı:

3-5 saat cok ustun sporcular icin bence :) Turk insani cabuk acikir, 2 saat ideal :) Idman saatinden 2 saat once soyle guzelce makarna ye, biraz da su ic. Birdahaki idmana da, powerade inle git, baslamadan once cok az ic, ardindan idman esnasinda dil ustunu doldurcak kadar miktarlarda tuket :) Ayrica sevdigin agzinda guzelce eriyen bir cikolata da bulundur yaninda, hafif tempon dustugunde, baktin gozlerin karariyor ya da miden bulanicak, tuket cikolatani ve azcikta islat agzini powerade ile :) Bunlari bir kenara biraktim, nefes alip vermen ne alemde ? Stress altindayken, nefesini alip vermeyi kontrol edebiliyor musun, yoksa zorlanip yoruldugunda butun gucunle havayi agzindan alip veriyor musun ? Eger su ihtiyacini( ki bizim bazen 3-4 saatlik susuz idman dedigimiz degisik kondisyon idmanlari var, direncimizi arttirmak icin) duzenlersen, burnundan nefes alsini duzenlersen ve spordan once de duzenli beslenirsen, hicbiri basina gelmez diye tahmin ediyorum kardesim. 4-6 saat mi birsey diyemem, idmana girerken karnini dolu hissetmeyecegin, idman sonunda kendini ac hissetmeyecegin sekilde idmandan once yemek yeme saatini kendine belirle :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HugeBroly
    HugeBroly's avatar
    Erkek

SpArK bunu yazdı:

ErzinCanLee bunu yazdı:

tosun bunu yazdı:

3-5 saat cok ustun sporcular icin bence :) Turk insani cabuk acikir, 2 saat ideal :) Idman saatinden 2 saat once soyle guzelce makarna ye, biraz da su ic. Birdahaki idmana da, powerade inle git, baslamadan once cok az ic, ardindan idman esnasinda dil ustunu doldurcak kadar miktarlarda tuket :) Ayrica sevdigin agzinda guzelce eriyen bir cikolata da bulundur yaninda, hafif tempon dustugunde, baktin gozlerin karariyor ya da miden bulanicak, tuket cikolatani ve azcikta islat agzini powerade ile :) Bunlari bir kenara biraktim, nefes alip vermen ne alemde ? Stress altindayken, nefesini alip vermeyi kontrol edebiliyor musun, yoksa zorlanip yoruldugunda butun gucunle havayi agzindan alip veriyor musun ? Eger su ihtiyacini( ki bizim bazen 3-4 saatlik susuz idman dedigimiz degisik kondisyon idmanlari var, direncimizi arttirmak icin) duzenlersen, burnundan nefes alsini duzenlersen ve spordan once de duzenli beslenirsen, hicbiri basina gelmez diye tahmin ediyorum kardesim. 4-6 saat mi birsey diyemem, idmana girerken karnini dolu hissetmeyecegin, idman sonunda kendini ac hissetmeyecegin sekilde idmandan once yemek yeme saatini kendine belirle :)

nefes alıp vermede bi problem yok kardeş sadece şu mide olayı beni çok zorladı ama herkezin uyarılarını dikkate alıcam özellikle seninkileri :) tekrar saol

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Sanırım bu konuda bilgili kişi yok. Ağır veya hafif farketmez. Ne çeşit antrenman olursa olsun bu böyledir ki; Antrenman ile öncesinde yediğin öğünün arası en az 1 2 saat olmalıdır.

Tok karnına asla spor yapmamalısın. Antrenman sırasında yakacağın şey enerji ve sırasıyla yağ olduğu için, yağlı besinler eriteceğin miktarın çoğalmasından başka işe yaramaz. Ki sen esneklik gerektiren bir spordan bahsediyorsun.

Lifli şeyler veya yulaflı şeyler yiyeceksin. Portakal olur, elma olur, mısır konservesi olur, yumurta olur, haslanmıs yumurta olur ama bunlar atıstırma olur. Antrenmandan 1 2 saat önce otur bir miktar prinç lapası veya bulgur lapası ye. Bu seni hem tok tutar, hemde antrenman sırasında bitkin düşmeni engeller.

Tuz tüketimini azalt. Terledikçe zaten su kaybediyorsun. Üzerine birde fazla tuz alırsan susuz bir antrenman gerçekleşir ki bu herşeye neden olabilir. Başın döner, miden bulanır, popon ağrır. Neler neler. 

Kısacası antrenman dan 1 2 saat önce yağsız ve tuzsuz bir öğün indir mideye, eline 1.5 lt lik suyunu al ve antrenmanına katıl. Sağlıklı günler. :) 

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetcan
    mehmetcan's avatar
    Erkek

aç ayı oynamaz kardeş , tok ayıda oynamaz. yağlu şeyler yeme idman öncesi , çok da yeme açligini basitracak düzeyde mutlaka yemelisin.

bizde keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik ; hayatla erken seviştik herşey üstümüze kaldı
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

donanımsal bir sorun gibi gözüküyor :)

destination@tahribat.com
Toplam Hit: 3784 Toplam Mesaj: 31