Spor Programım ( 1 Ayda 8 Kilo )
-
Hocam kusura bakma ama,
Bisiklet çalışmasının ya da koşarakta yapabilirsiniz dediğin çalışma HITT denilen programdır.O program asla kalp atış hızının maksimum noktası belirlenmeden yapılmamalı..Çıktığın o maksimum noktada sağlık için sürekli nabız kontrolü yapman gerektiği gibi başlangıç programında 1 dakika ya 3 dakika aşırı fazla..Kişide herhangi bir kalp sorunu varsa ya da nefesi yetmezse olduğu yerde biter..HITT programları kilolu insanlarda tavsiye edilen bir program değildir.Genel amacı zaten fit olan bir vucutta yağ yakımını sağlamaktır.
Arkadaşlara tavsiyem en iyi kilo verme yöntemi kardiyo ve ağırlık kaldırmaktır.
Daha da önemlisi beslenme olduğu gibi tartı üstünde kaç kilo kaybettiğiniz çok önemli değildir.
Kilo dediğiniz bütün vucuttan oluşuyor.Kemikler, organlar, yağ, kas ve su dur.
Eğer su oranınız düşükse arttırıp iyi seviyelerdeyse onu o seviyelerde tutup kası arttırırken ya da sabit bırakırken yağ oranını azaltıyorsanız kilo vermiş olursunuz.
Bunun içinde komplex karbonhidrat (en iyi tercih beyaz makarnadır çünkü ucuzdur) ve protein alınmalıdır.Toplam kilonuzdan yağ oranınnı çıkartın.Yaklaşık 2.5 katı kadar protein (ucuz seçim yumurta ve tavuk) başlangıç için sinir komalarına girmemek hayattan düşmemek enerjiyi sağlamak içinde 4.2 kaı kadar karbonhidrat almak doğru bir seçimdir.
Vucut her 1.5 2 saatlik öğünde 100gr karbonhidrat 120gr protein gibi bir oranı sindirebilmektedir azı az fazlası zarardır yani bu ne demek?
130 kilosunuz
yağ oranı %31 = 40 kilo civarı
130-40=90 (yağsız vucut oranı)
90x2.5=225gr protein90*4.2=380 gr karbonhidrat.
gokcan tarafından 05/Eki/12 13:32 tarihinde düzenlenmiştir
bunlar alınması gereken oranlar.Bu oranları 100 gr tavukta kaç gr protein var 100 gr makarnada kaç gram karbonhidrat var öğrentikten sonra yukarda verdiğim oranla (Vucut her 1.5 2 saatlik öğünde 100gr karbonhidrat 120gr protein gibi bir oranı ) güne bölün kaç öğün yapıyorsa 2-2.5 saatte bir beslenin.
Yataktan kalkar kalkmaz tuvalletten önce mutfağa koşun yıkımı önlemek için çabuk sindirilebilen protein almak önemlidir o yüzden kahvaltınızı yapın.Öğünlerden birinin spordan 1 saat önce olmasına dikkat edin o öğünden 1 saat sonra spora başlayın ve spor biter bitmez diğer öğüne saldırın.Zaman içinde kilo verdikçe ve/veya kendinizi dirençli hiissederseniz karbonhidratı yavaş yavaş katlarını düşürürsünüz zaten en kötü 2.2 katı kadara kadar düşer.
Yatmadan 30dk önce 2 yumurta yiyin günlük protein oranından çıkartmayı unutmayın(Kasein etkisi yaratır).Kortizonu engellemek için sabah kahvaltısından sonra b ve c vitamini alın (estervit c (C vitamini) ve apikobal(b vitamini) iyidir ucuzdur.) Bir C vitaminide spordan sonra alırsanız vucudun üreteceği toksikleri durdurmuş olursunuz.
Hepinize önce sağlık sonra sabır en başındada sağlam bir irade diliyorum.. -
Hortlatayımki hazır öteki açılmışken yararlanmak isteyenler bi fikir sahibi olmak isteyenler olur belki :)
-
şu konuyu açtığın tarihten 3 gün sonra (7ekimde) akşam 8 den sonra bişey yememeye başladım.. 1 kere dışarda doğum günü bi kerede saati kaçırmamdan sebep 8den sora bişeyler yedim sadece.. onun dışında saat 8 den sonra ayran üzüm nar vs gibi şeyler dışında bişey yemedim içmedim.. tabi bide sabaha kadar çay.. genelde şekersiz bazen 1 şekerli :) başlarda deli gibi acıkıyodum sabaha kadar alışkın olmadığımdan, hele saat 2 de felan deliriyodum :) şimdi o kadar rahatsız etmiyo, 98 kiloydum şu an 93 tartıyo tartı :) çon enteresan :D 1 ayda spor yapmadan sadece 8den sonralarını kısarak 5 kilom gimtiş oldu kısacası :) :) sevdim la ben bu işi, bide spora başladım mı bi ucundan, fıtık tansiyon vs hepsini azaltırım bu gazla ben :d