folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Spor Sonrası Kaval Kemiğinde Oluşan Ağrı ?

Spor Sonrası Kaval Kemiğinde Oluşan Ağrı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek

Merhabalar

Akşamları spor amaçlı dışarıya çıkıyorum voleybol basketbol tarzı şeylerle uğraşıyorum.

bunlarda devamlı ayakta duruyoruz ve sağa sola koşturuyoruz.

bir süre sonra(2 dk sonra) sol bacağımın kaval kemiğinin bilekle birleşen yerinin olduğu terde bir ağru oluyor.

Eğer daha çok üstüne gidersem ağrıda aynı oranda artıyor.

Bu oyunları oynamadan önce bacakları açma germe tarzında şeyler yapıyorum 5 dk kadar.

eskiden(8.sınıfta) basketbol takımındaydım durmadan koşuyodum hiç bir sıkıntı yoktu.

şimdi(12.sınıf) bu olay çıktı.

Pazartesi doktora gidicem ama önce bi fikrinizi alayım dedim.

Varmı aynı hastalıkla uğraşan bi mürid?

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

Ne zaman başladın hocam akşamları çıkmaya? Spor yaparken bana da ilk ay olmuştu merdiven çıkmak bile eziyetti.
    Aslında bende de kalça kemiğiyle kaval kemiğinin birleştiği yerden küt küt diye ses geliyordu bacağı havaya kaldırırken, kaslandıkça geçmeye başladı yavaş yavaş :S

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    koray
    koray's avatar
    Erkek

arkadaşlar banada kalori yani kilo almaya yardımcı olabilecek besinler gerek doğal evde yapılabilecek :)

var mı tavsiye spor öncesi sonrası toz istemiyorum.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandito
    Bandito's avatar
    Erkek

Kardeş doktor varsa sıkıntı tespit eder

Ama bendede spor yaparken ayak bileğimde ağrı oluyordu geçiyor onlar belli bir süre sonra eklemler kuvvetlenince

Ama hiç kaval kemiğim ağrımadı o ilginçmiş biraz

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek

Bendeki tek sorun sol ayağımın bilekle birleştiği kısımdan yaklaşık 5 cm kadar yukarısında ve kaval kemiğinin iç kısmında bi sorun var.

Evimiz dublex ust kata çıkmak için 13 basamak var.

2 şer 2 şer çıkıyorum 10 filan olunca hemen ağryıı veriyor.

Edit: Dediğim gibi 2-2.5 sene basketbol oynadım adam gibi hiç bir sıkıntı yoktu şurda 1-2 aydır var bu sorun.Hiç gitmedim doktora bende.Salı gidicem inşallah.

GodKlaus tarafından 17/May/14 20:43 tarihinde düzenlenmiştir

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Sıvı boşalması, menisküs , orantısız kas gelişimi, romatizma gibi olabilecek çok fazla şeyvar

Ancak bence dizindeki sıvıyla alakalı bır durum

Şansa bak bendede var sol bacakta, ama bende meniskus ve sıvı boşalması var, band takıyorum rahatlatıyo tedavisi yokmuş

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı

Sıvı boşalması, menisküs , orantısız kas gelişimi, romatizma gibi olabilecek çok fazla şeyvar

Ancak bence dizindeki sıvıyla alakalı bır durum

Şansa bak bendede var sol bacakta, ama bende meniskus ve sıvı boşalması var, band takıyorum rahatlatıyo tedavisi yokmuş

Yardımın için Sağol ama yanlış anladın sen :)

Allaha Şükür dizimde hiç bir sıkıntı yok :)

Tek sorun ayak bileğinin 5-6 CM üstünde kaval kemiğinin içinde bi ağrı var :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

muhtemelen kireçlenme başlangıcı olabilir

ilerde dizinde yumurta gibi bişey oluşur iyice ağrımaya başlar

ilerde ameliyat fln olursun

çözümü var

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    Jilet_Boris bunu yazdı

Ne zaman başladın hocam akşamları çıkmaya? Spor yaparken bana da ilk ay olmuştu merdiven çıkmak bile eziyetti.
    Aslında bende de kalça kemiğiyle kaval kemiğinin birleştiği yerden küt küt diye ses geliyordu bacağı havaya kaldırırken, kaslandıkça geçmeye başladı yavaş yavaş :S

bende kasık arasında küt küt yapıyor ağrı çok az ama düşündürücü.

bu yüzden başlamak istemıyorum spora. :D

ne zaman birşeyler yapmaya çalışsam bir yerim sakatlanıyor :D

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek

Hocam aynısı bendede oluyor.Çocukluğumda filan at gibiydim.Şimdi hareketsizlik yapıyor bence.Bİr süre sonra geçiyor benimki.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

Uzun antremanlardan önce (süreçte) hızlı başlayıp ayağı gereğinden fazla yorduğundan oluşuyor.

Zıplamalı sporların tümünde bu komplikasyonlar olur, başlangıç seviyesinde spor sonrası ağrı yapar, ileri seviye de spor içinde ağrı yapar, ileri seviye de ayakta dururken ağrı yapar, ileri seviye de basmak bile güçleşir.

Eğer devam edilirse sakatlığa gider, bu bir süre o kasları çalıştırmamak dinlendirmekle geçer.

Bu da zıplamamak, gerekirse koşmamak ile olur, arada uyuşma gibi gelir bu ağrı.

Bu kas kütlesini çalıştıracak yani squad'tan aşağı kasımpaşa... dermişim :D Yani çalıştırmamak lazım.

En büyük sorun üzerinde durmak.

Bazen 1 ay kadar sürebiliyor, ama dinlenilmez ise çok büyük acılara gark olur.

Menisküs kesinlikle değildir, bu hamsızlık ağrısıdır,  spora çok hızlı başlamak ve zıplamalı spor yapanlarda sıkça görülür hocam.

İp atlayanlar, basket oynayanlar vs.

Tek çare;

Bir süre dinlen, ve kademeli kademeli başla inceden inceden. İyi sporlar.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
Toplam Hit: 1807 Toplam Mesaj: 12