Spor Sonrası Kaval Kemiğinde Oluşan Ağrı ?
-
Zeytun-i bunu yazdı
Uzun antremanlardan önce (süreçte) hızlı başlayıp ayağı gereğinden fazla yorduğundan oluşuyor.
Zıplamalı sporların tümünde bu komplikasyonlar olur, başlangıç seviyesinde spor sonrası ağrı yapar, ileri seviye de spor içinde ağrı yapar, ileri seviye de ayakta dururken ağrı yapar, ileri seviye de basmak bile güçleşir.
Eğer devam edilirse sakatlığa gider, bu bir süre o kasları çalıştırmamak dinlendirmekle geçer.
Bu da zıplamamak, gerekirse koşmamak ile olur, arada uyuşma gibi gelir bu ağrı.
Bu kas kütlesini çalıştıracak yani squad'tan aşağı kasımpaşa... dermişim :D Yani çalıştırmamak lazım.
En büyük sorun üzerinde durmak.
Bazen 1 ay kadar sürebiliyor, ama dinlenilmez ise çok büyük acılara gark olur.
Menisküs kesinlikle değildir, bu hamsızlık ağrısıdır, spora çok hızlı başlamak ve zıplamalı spor yapanlarda sıkça görülür hocam.
İp atlayanlar, basket oynayanlar vs.
Tek çare;
Bir süre dinlen, ve kademeli kademeli başla inceden inceden. İyi sporlar.Hocam Çok iyi söyledin Sağol ama bende biraz algılama sorunu var sanırım.
Ben amatör hatta çömezlikten öte şekilde oynuyorum.Yani akşamları çıkıyorum 10-12 arkadaşla takım kurup 3-5 maç yapıyoruz ve bunu 5 aydır yapıyoruz ama sorun şurda 1-2 aydır var.Yani kış mevsimindede zorluyodum kendimi yaz oldu hala zorluyorum.
Peki diyelim bacağımı zorladım diyosun,yukarıda yazmıştım 13 basamak çıkıcam 10.basamakta ağrı yapıyor yine :)
Neyse çok Teşekkür Ederim Yardımlarınız için Ben bide Doktora Sorayım :)