Sporcuyu Yerin Dibine Sokma Sanatı
-
hakaret-vari yorumlari tenzih ederim ama elestrilerinde haklilar. spor icin de olsa islamiyette bu sekilde acik giyinmek kesin kurallarla yasaklanmistir. bu tarz giyimi savunan musluman arkadaslar varsa bi zahmet koltuklarinin altindaki karpuzlardan birini yere biraksin. zira bir koltukta iki karpuz olmuyor.
-
korkarabatak bunu yazdı:
-----------------------------hayır şimdi bana kızacaksınız biliyorum ama, bunların müslümanlıkla alakası olmadıgını söyleniyor genelde yorum yapan arkadaşlar tarafından.
yaw elinizi vicdanınıza koyun arkadaslar dünya üzerinde sadece islamiyetin oldugu topraklarda kadınlara türban giydirilir ve gerici düşünülür. bu acı biliyorum ama
gerçek yani.
biz müslüman olan devletlerden hem islamiyet öncesi hem de sonrası kültürümüzle zaten çok farklıyız. ama dünya genelindeki müslüman ülkelere bakarsanız
eğer o resimde yapılan yorumların aslında islamı yaşayan devletler nezlinde en en en saygılı yaklaşım oldugunu göreceksiniz.
peygamberimizin çıktıgı topraklarda sadece kadınların gözlerinin açıkta kalması serbest. onu bile kapatmaya çalışıyorlar delikli tüllerle...kadınlara ehliyet verilmesinin yasak oldugu arabistanda bunun nedeninin ise "kadınlara ehliyet verilirse bakire kadın kalmaz" oldunu biliyor muydunuz
afedersiniz ama bizim ülkemiz dısında islamiyeti yaşayan devletlerde kadına bok kadar değer verilmiyor.
siz daha neyin kafasını yaşıyorsunuz.
belki de doğruyu yansıtmak benım görevim değil tekrardan özür dilerim. amacım maneviyatınızı zedelemek değil hiçbir zaman. sadece yaşananlara dikkat çekmek.
-----------------------------
Ben diyorum ki şu müslümanlığa katanlarda bilmeden yazıyor sende çıkıp üstüne su serpiştirmişsin hala.
"yaw elinizi vicdanınıza koyun arkadaslar dünya üzerinde sadece islamiyetin oldugu topraklarda kadınlara türban giydirilir ve gerici düşünülür. bu acı biliyorum ama
gerçek yani."
Bizim hiç bir mezhebimizde zorlama diye bir şey yoktur bu 1 ikincisi ise, islamiyetin olduğu topraklar dediğin yerler iran hindistan vs vs. zoraki yaptırım olan sözde islam toplumları hayatta islamın bir parçası olamaz ya islam medeniyeti kimdir HAŞA ALLAH'IN (C.C) sözünün önünemi geçebilir, mevlâ bile açık kapı bırakmış isteyen yapar istemeyen yapmaz diye ama yapmadığındada bu bu var demiş sonunda, sen kalkıp insan iradesinini engelleyen zorla kapatılan vs vs ülkelerden bahsediyorsun şimdi bu dinle ne alakası olabilir adamlar şii zaten müslüman değil ki."biz müslüman olan devletlerden hem islamiyet öncesi hem de sonrası kültürümüzle zaten çok farklıyız. ama dünya genelindeki müslüman ülkelere bakarsanız
eğer o resimde yapılan yorumların aslında islamı yaşayan devletler nezlinde en en en saygılı yaklaşım oldugunu göreceksiniz. "
Bizim artık bizim bile diyemiyorum çok aza düştü bu tabi türkiyede bile olsa müslümanlığa hiç bir şey katmadan yaşadığımız için hariciler gibi kolpa inanış bilmem kimler gibi uyduruk reformlar katmadığımız için, zaten türklerin hakkında o kadar söylenmiş hadis vs. var müslümanlığı şu anda en iyi yaşayan bir kaç bincik yada bir kaç milyoncuk kaldı diyebilirim.
O resimde yapılan yorumlar ise islamı yaşayan devlet sandığın ama aslında islamı yaşamayan reformcu devletlerin vs inanışların yaklaşımı olduğunu göreceksin biraz araştırsaydın dediğim gibi.
"peygamberimizin çıktıgı topraklarda sadece kadınların gözlerinin açıkta kalması serbest. onu bile kapatmaya çalışıyorlar delikli tüllerle...kadınlara ehliyet verilmesinin yasak oldugu arabistanda bunun nedeninin ise "kadınlara ehliyet verilirse bakire kadın kalmaz" oldunu biliyor muydunuz"
Peki peygamber efendimiz (SAV) açık kalan kadınları kesin asın öldürün ceza verin mi demiş ?
Dinimiz kısacası yasakladığı şeyleri zoraki yaptırımla yapmamakla beraber kişinin istek ve iradesine bakar zorla din olmaz zorla din olsa adam dilinden söyler ALLAH'a inandım kalbinden demez ALLAH'A inandım o kadar köleyi cariyeyi vs. vs. zorla müslüman yaparlardı o zaman hepsine gem vururlardı böyle bir şey söz konusu değilken kişilerin isterse iğne ucu kadar bile gözükecek bir yeri gelmeyene kadar kapanması kendisi isteğidir kendi isteğinede hiç bir şekilde hiç bir insan dil uzatamaz.
Kadınlara ehliyet verilmesi caiz görülmüyor bizim dinimizde sebebi o değil ama, görülmese bile yasaklanmaz asla bizim dinimizde böyle olsaydı sözde türkiye müslüman ülkesi diyorsun ya tüm ehliyet alan kadınları kesmemiz lazımdı bizim dinimiz öyle ya yasak yapanı kesip öldürüyoruz boğazlıyoruz falan.
Gerçekten ben trafiğin içindeyim ne zaman durmuş bir trafik görsem en önüne gittiğimde hep kadın var, yapıları gereği panik oluyorlar ekserisi bunu yaşıyor he erkekten güzel kullananıda var ama o bir istisna, yolda kaldığını gördüm kaç tane kapalı kadın vs vs garajdan çıkıyor yokuşu çıkamıyor, el freni çekiyor sonra arkasındaki adam geliyor çıkartıyor panik yapıyor. Dinimizde bunlar görülüp bilindiği için caiz görülmüyor ama hiç birinide kesmedik he daha.
"afedersiniz ama bizim ülkemiz dısında islamiyeti yaşayan devletlerde kadına bok kadar değer verilmiyor.
siz daha neyin kafasını yaşıyorsunuz.
belki de doğruyu yansıtmak benım görevim değil tekrardan özür dilerim. amacım maneviyatınızı zedelemek değil hiçbir zaman. sadece yaşananlara dikkat çekmek.
"
Hiç kendini hayıflamana gerek yok şu yazdıklarının harasında hiç bir şey gerçek değildi ve doğruyu zerre kadar yansıtamadın o yüzden üzülmene gerek yok hepsine açıklayıcı cevabı verdim okursan anlarsın. -
diğer ülkelerini örnek vermişsiniz fakat biz şeriatla yönetilmiyoruz ha sorarsanız nekadar demokratik oda size kalmış :) herkes biliyor 70'lerdeki iranı insanlar nekadar rahat şimdi bir bakın...!
-
Konuyla biraz alaksız ama, yarışmayı kazanan türklerin çoğunu ilk defa gördüm hepside zenci adı bile yabancı nasıl oluyor bu.. benmi yanlış okudm dedim tiplerde türkle alakası yok
-
Triumph bunu yazdı:
-----------------------------hakaret-vari yorumlari tenzih ederim ama elestrilerinde haklilar. spor icin de olsa islamiyette bu sekilde acik giyinmek kesin kurallarla yasaklanmistir. bu tarz giyimi savunan musluman arkadaslar varsa bi zahmet koltuklarinin altindaki karpuzlardan birini yere biraksin. zira bir koltukta iki karpuz olmuyor.
-----------------------------aramızda bunun farkında olan birilerini görmek hoş oldu.
Trajikomik bir şekilde bunun farkında olmayıp hala giyim kuşamı kafasına göre yapıp, müslümanım ve gereklerini yerine getiriyorum diyen tipler çok.
-
Triumph bunu yazdı:
-----------------------------hakaret-vari yorumlari tenzih ederim ama elestrilerinde haklilar. spor icin de olsa islamiyette bu sekilde acik giyinmek kesin kurallarla yasaklanmistir. bu tarz giyimi savunan musluman arkadaslar varsa bi zahmet koltuklarinin altindaki karpuzlardan birini yere biraksin. zira bir koltukta iki karpuz olmuyor.
-----------------------------güzel yazmışın hocam.
-
Herkes gibi facebookta gordum bende bu fotografı ilk , benimde tepem attı hemen lakin bi arkadaşın dediği gibi üstüste bu kadar aşağılayıcı yorum olması denk gelmiş bir olay olamaz.
Mevzuya , yazılanlara gelirsek ;
Birçoğumuz müslümanız bu ülkede bu forumda, ve günlük hayatımızdaki çoğu şey dinimizin gerekleriyle ters düşebilir , bu bizim eksikliğimizdir-hissetmediğimiz, belki de umursamadığımız bir eksikliktir.
Sokakta bir çok kişi var dine uygun giyinmeyen , dine uygun giyinmiş gibi görünüp beter olan , birde dini bütün yaşayan insanlar var . He bunların hepsinin düşüncesi bu değil ( bu kız şampiyon olmuş ama yarı çıplak ne boka yarar ... vs ). Açık giyimli insanlar sürekli bu milletin yararı için mi çalışıyor ?, -öyleyse siktirip gidicem bu dünyadan -kapalıların hepsi , atatürk düşmanı mı ,bu ülkenin iran gibi mi(misal) olmasını istiyor, avrupa şampiyonu olmuş kızımıza lanet mi ediyorlar? - öyleyse .... -
O yüzden sakinliğimizi koruyarak, mantığımızla bu yorumlara -bana kalırsa kesinlikle fake ve kışkırtma amaçlı- bakmalıyız ve acımalıyız bu tip bir arayışa girenlere .
Zaten günden güne bok yoluna doğru koştuğumuz şu zamanlarda , biraz sporla yüzümüz gülüyor o sevinci de doyasıya yaşayalım.
Son olarak yazıyı yazarken koluma konup duran sinek , Gönder Gitsin butonuna basıp ananı bellemeye geliyorum , sen dur!!!
-
ajan1111 bunu yazdı:
-----------------------------provakasyon hareketler bunlar. onların yazdıklarıda. senin bu yaptığında. bide derin konulara açmışsın. derdin ne senin? amacın ne? varsa sıkıntın özelden tartışalım bu konuyu.
umarım yöneticiler de siler bu konuyu.
----------------------------- -
Ben ilk baktığımda dalgalanan bayrağı gördüm, bu gerzekler açık yerlerini görmüş. Kişi kendi gibi bilir işi. Herifler müsümanlıktan bahsederek kendi ahlaksızlıklarını gizliyorlar sadece. İlk akıllarına gelen hatta akıllarından hiç çıkmayan ahlaksızlıkları yüzünden her olayda gördükleri şeyler aynıdır. Ben gece bir caddeye baktığımda ışıkları görürüm bunlar gibiler caddedeki açık saçık kızlara bakar. Burdaki bozuk kafa kimde ? Kafaları başka birşeye basmayınca böyle yorumlar normaldir şaşırmamak gerek. Ayrıca sporcunun performansının artması için en uygun kıyafet budur. Yapıcı insan önce gururlanır sonra bu tarz bi eleştiride bulunur. Ama bunlar asıl bölücüler ve yıkıcılardır. alayının mk.
-
konu dışı ama
bu kız döver adamı bildiğin
sevgilim olsa sözünden dışarı çıkmam :|